Autor Subiect: Inmatriculare autoturism  (Citit de 632 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline odo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
    • Romania
Inmatriculare autoturism
« : 23.Feb.2024, 05:56:12 p.m. »
Salutare! Bine v-am gasit si scuze daca este offtopic. Am cumparat si eu o vitara 2016 inscrisa in Ro. Ma intereseaza daca cineva a inmatriculat masina de curand sa imi spuna si mie cam ce acte am nevoie pentru a o inmatricula pe numele meu. Avem CVC cu toate stampilele inclusiv cele de la taxe si impozite din judetul nostru. Oare trebuie sa am asigurarea pe numele meu sau merge si cea a propietarului, iar dupa inmatriculare sa o fac pe numele meu? Daca ati trecut prin asta, impartasi-ti-mi si mie ideile voastre. Multumesc!
  • Vitara 1.6 2016

Offline nick5roo

Re: Inmatriculare autoturism
« Răspuns #1 : 23.Feb.2024, 06:22:17 p.m. »
Asigurările sunt nominale pe autovehicul. Noul proprietar este obligat să facă poliță nouă.
  • Suzuki swift hibrid 2021 All grip

Offline koala

« Răspuns #2 : 23.Feb.2024, 10:39:00 p.m. »
- Trebuie sa faci RCA la masina, pe numele tau. Detalii gasesti aici: https://dgpci.mai.gov.ro/document-details/inmatriculari/5ab11465fa4e9422012c2b67
- Se face pe seria de sasiu, iar ulterior se "emite" un alt document care are trecut si noul numar de inmatriculare.
- Polita emisa pe seria de sasiu (cea fara numar) este valabila DOAR in Romania.
- Dupa ce inmatriculezi masina, trimiti copie dupa talon la "asigurator" si vei primi un RCA normal (unde este trecut numarul masinii si cu valabilitate si in alte tari).
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 24.Feb.2024, 06:48:14 a.m. »
Dacă faci RCA la același asigurător pe care-l ai in prezent, poți sa-i soliciți transferul clasei bonus/malus, evident dacă acțiunea te avantajează.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #4 : 22.Mar.2024, 08:32:01 a.m. »
Se digitalizeaza inmatricularea autovehiculelor în România.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice