Autor Subiect: Consum  (Citit de 3045 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Florin25

Consum
« : 29.Oct.2016, 03:48:42 p.m. »
Salut tuturor,

Recent am devenit posesorul unui Suzuki Splash 1.0, iar unul din motivele pentru care am ales aceasta masina a fost si consumul mic de benzina. Dupa primii 380 de Km parcursi doar in Bucuresti, am alimentat 35 de litri, ceea ce inseamna un consum mare fata de ceea ce ma asteptam  :-/ (din cate intelesesem, trebuia sa fie pe la 5-6%)
Masina este fabricata in 2012 si are 120k, iar motorul, din cate imi dau seama, merge ok.
Daca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri la intrebarile de mai jos, il/ii rog sa o faca  :)

1. Este posibil sa se ajunga la acest consum in mod firesc, fara sa fie vreo problema tehnica?
2. Daca este o problema tehnica, ce ar putea fi?

Va multumesc!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip 2018
Omul are doua vieti. A doua viata incepe atunci cand realizeaza ca are doar una.

Offline migabi

Re: Consum
« Răspuns #1 : 29.Oct.2016, 06:02:11 p.m. »
In primul rand sa o stapanesti sanatos.
In al 2-lea rand, nici daca aveai diesel nu ai fi scos 5-6% in Bucuresti. Conditiile de trafic pt care consumul este listat nu se pot aplica in viata reala. Posibil ca dupa vreo 2-3k Km sa mai coboare dar nu te baza pe asta.
SX4 SE m16a awd 2011

The following users thanked this post: Florin25

Offline BXXENL

« Răspuns #2 : 31.Oct.2016, 10:53:27 a.m. »
Salut,

Consumul declarat  este o cifra folositoare doar in comparatiile cu alte modele... Ea nu are nici o treaba cu consumul de carburant, e mai mult ca o nota

Adica splash consuma 5%, swift 6%, rezulta ca splash-ul ar consuma in medie cu 20% mai putin exploatat la fel.. cat o sa-ti consume una sau alta depinde de conditiile de exploatare, care in bucuresti sunt clasificate ca si REGIM SEVER DE EXPLOATARE.

Cifrele astea nu sunt consumuri reale pt ca testele se fac in laborator, lumea reala variind foarte mult....intr-un oras consuma 10 intr-altul 7...pe role, si efectuand un ciclu standard de accelerari/franari/stat la relanti se obtine o cifra care poate servi drept termen de comparatie.

Cauzele unui consum marit pot fi multiple, masina merge infranat, sau ai o defectiune sau dereglare.... cu dereglatul e mai greu pt ca sunt toate electronice acum, dar daca ai un senzor ars acesta poate pacali reglajele(amestec si avans).

Sau fa un drum lejer in afara orasului,mergi 100km cu 90 la ora si vezi cat iti consuma... in oras, cu drumuri scurte,motor rece, stat la semafor de mai multe ori la rand, accelerari puternice ca sa nu ti se bage altii in fata, aer conditionat/caldura/ventilatie non stop,dezaburire ploaie..toate astea se aduna (si din laborator lipsesc cu desavarsire!)

Pe role masinile triseaza avand rotile umflate la maxim, alternatorul deconectat, cel mai subtire ulei (si in cantitatea absolut minima in motor) si alte gaselnite...
  • SX4 1.5
Alex

Offline Florin25

« Răspuns #3 : 31.Oct.2016, 04:06:58 p.m. »
Va multumesc pentru raspunsurile date si pentru timpul acordat!
Omul are doua vieti. A doua viata incepe atunci cand realizeaza ca are doar una.

Offline ingerulol

« Răspuns #4 : 15.Nov.2016, 06:00:02 p.m. »
Am Splash 1.2 si pot veni cu o recomandare . De cand cu vremea rece si traficul tot mai aglomerat din Bucuresti , si Suzuka mea a inceput sa pape mai mult , dar se pare ca din considerente de "sofer" . Mergand "pensionareste" si relativ subturat se pare ca mai mult i-am facut rau o perioada , consumul crescand pe la 8.2-8.3 l /100. Pai in considerentele in care am cerut mai multe pareri si mi s-a spus ca motorul este VVT si cere ture , am mers diferit , si culmea , mai turat si mai repede incotro aveam treaba (oricum un motor  :clap:ce se cere turat si suna frumos cand o face) , cu un consum mai mic . Am 7.8 - 8 in ultimii 370km de la ultimul plin si mai am 3 linii. (sper sa nu gresesc dar parca asa arata dimineata)
  • Splash 208

Offline Florin25

« Răspuns #5 : 16.Nov.2016, 12:35:18 p.m. »
Ok, pentru motorul 1.2 am inteles, insa se aplica si in cazul motorului de 1.0 (3 cil.)? Am sa merg mai turat, atat cat se poate in Bucuresti  :baston: si revin cu pareri. Multumesc :)

Offline ingerulol

« Răspuns #6 : 18.Nov.2016, 06:01:50 p.m. »
Ideal este sa mergi corect , nu subturat de fapt asta fiind problema cresterii consumului meu .
  • Splash 208