Autor Subiect: Zgomot ciudat SX4 AT facelift  (Citit de 2777 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cva66

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Zgomot ciudat SX4 AT facelift
« : 21.Ian.2011, 01:28:27 p.m. »
Un salut calduros SX4-istilor. Am si eu o problema si o sugestie.

Problema:
detin un SX4 1.6 GS AT 2WD achizitionat in mai 2010 (este facelift). Incepand din vara lui 2010 am auzit un zgomot care seamana, intr-o oarecare masura, cu cel provocat de o toba sparta. Mai exact, in special cand masina are nevoie de putere (de exemplu prin oras cand vreau sa maresc viteza, sau cand urc un deal), se aude ca un tractor (nu atat de tare, evident). Daca stau pe loc si turez motorul acest zgomot nu apare (indiferent de turatie) se aude doar cel provocat de rezonanta motorului (pe la 1500 si 2500 de ture). Am fost la service (si in Romania si la Debrecen-Ungaria) si nu au reusit sa diagnosticheze problema.Ca o paranteza (considerata gluma de cei de la service) romanii mi-au spus sa dau radio-ul mai tare (ca sa acopere zgomotul) iar ungurii mi-au zis sa merg pana cade cu totul vre-o piesa si atunci (fiind in garantie) o sa vada ce e si o sa o schimbe.
Cei din Romania au verificat si clapetele de la admisie (si cu tester si prin demontare) si-au zis ca sunt ok. Daca (nu doresc, dealtfel, nimanui) a mai avut cineva o astfel de problema rog sa-mi dea o idee: ce sa mai verific?

Sugestie:
Poate ca ar fi bine ca administratorii sa deschida si un topic pentru posesorii de SX4 cu cutie automata. E posibil, de exemplu, ca problema mentionata anterior (sau altele) sa nu se intalneasca decat la SX4 automat.

Multumesc celor ce au rabdarea de a citi si, mai mult, celor care au sugestii.
« Ultima Modificare: 21.Ian.2011, 01:30:31 p.m. de cva66 »

Offline miocrl

Re: Zgomot ciudat SX4 AT facelift
« Răspuns #1 : 21.Ian.2011, 02:03:12 p.m. »
daca nu ar fi automatic, ti-as spune sa citesti aici si ti-as recomanda sa mergi mai turat. dar fiind automatica nu pot decat sa ma gandesc ca e aceeasi problema si ca nu e un reglaj al turatiei bine facut.

dar tu ai fost deja la mesteri si ei spun ca totul e in parametrii. inseamna ca nu prea se pricep si nu pot sa te ajute. sa speram ca cei cu AT pot sa iti dea si ei detalii daca a lor face sau nu la fel ca a ta

pot sa iti recomand totusi sa apesi mai sanatos pedala de acceleratie ca de restul se ocupa modulele electronice specializate.. ESP, TCS
« Ultima Modificare: 21.Ian.2011, 02:05:05 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline hugbear

« Răspuns #2 : 21.Ian.2011, 02:17:55 p.m. »
In primul rand, bine ai venit!

Sugestie:
Poate ca ar fi bine ca administratorii sa deschida si un topic pentru posesorii de SX4 cu cutie automata. E posibil, de exemplu, ca problema mentionata anterior (sau altele) sa nu se intalneasca decat la SX4 automat.
Pai in momentul in care se constata ca o problema este specifica masinilor cu cutie automata, se poate deschide topic dedicat chiar de catre cel care o constata; pe de alta parte, daca tu constati acest lucru dupa ceva timp, poti oricand trimite un PM moderatorilor ariei pentru a adapta titlul topicului.

Bafta si reolvare rapida!
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 21.Ian.2011, 02:37:35 p.m. »
Nu poti ajunge la o intalnire sa 'auzim' si noi problema?
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 21.Ian.2011, 03:00:18 p.m. »
Citat
in special cand masina are nevoie de putere (de exemplu prin oras cand vreau sa maresc viteza, sau cand urc un deal), se aude ca un tractor
pot sa iti recomand totusi sa apesi mai sanatos pedala de acceleratie ...
La bataie de avans m-am gindit si eu dar fiind cu transmisie automata ............. :-? nu stiu ce sa spun.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #5 : 21.Ian.2011, 10:55:12 p.m. »
La sx4 AT motorul se tureaza altfel decat la cutia normala.
Si la noi daca te dai la ea in sarcina se aude motorul destul de "sport" fata de alte marci.
Ar trebui sa te intalnesti cu alti posesori de sx sa comparati zgomotele.

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 21.Ian.2011, 11:17:13 p.m. »
Citat
...se aude ca un tractor (nu atat de tare, evident). Daca stau pe loc si turez motorul acest zgomot nu apare (indiferent de turatie) se aude doar cel provocat de rezonanta motorului (pe la 1500 si 2500 de ture).
Daca zgomotul se aude in compartimentul motor si seamana cu "tacanitul" unei masini de cusut sau cu functionarea injectoarelor unui tractor (zgomot ascutit), eu zic ca folosesti o benzina cu CO mica si "bate avansul." La un zgomot de frecventa joasa (toba sparta) in evacuare, nu ma pot gindi din cauza tineretii masinii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #7 : 23.Ian.2011, 09:18:09 a.m. »
cva66: Cred ca se aude ce auzim cu totii:zgomotul "SPORT" facut de micul motor cand da de turatii mai mari in mers.(3000-5000rot/min)

Offline vidax

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 54
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 23.Ian.2011, 12:21:56 p.m. »
Parerea mea este ca mergi subturat. Daca citesti pe forum (Zgomot la accelerare) o sa vezi ca si eu am fost ingrijorat la inceput de aceeasi problema. Am incercat cu benzina CO99 si facea la fel, apoi urmand sfatul colegilor am inceput sa schimb vitezele la turatii mari, peste 2500 RPM. Sfatul meu, chiar daca este cu cutie automata, apasa mai vartos acceleratia.
« Ultima Modificare: 23.Ian.2011, 12:28:03 p.m. de vidax »

Offline cva66

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #9 : 23.Ian.2011, 11:40:49 p.m. »
Multumesc tuturor pentru diversele idei. Din pacate am cam incercat tot (fara efect): am pus benzina de 99, am adoptat un stil mai sportiv ("calc-o"), dar chiar si daca apas mai brusc pedala tot se aude acel zgomot pana cand apuca sa prinda viteza.
O sa incerc sa ajung si eu in Harghita doar ca programul meu este mai putin regulat si nu pot sa stiu acum ce voi face in 18 feb.
Inca o data merci.