Autor Subiect: INSTALATIE DE GAZ  (Citit de 34822 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ciuca07

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
Re: INSTALATIE DE GAZ
« Răspuns #80 : 24.Aug.2013, 01:13:37 p.m. »
floppy ce model de instalatie ai montat? eu inclin catre brc

Offline Floppy76

« Răspuns #81 : 24.Aug.2013, 04:36:01 p.m. »
Tomasetto Stag 300-4 Plus. Sunt foarte multumit de ea. Din aprilie 2012 nici o problema pana acum. Foarte usor de intretinut (filtre ieftine, foarte usor de schimbat chiar si singur) si de reglat (cu laptop-ul)
  • New Vitara Passion 1.4T AllGrip

Offline catalin74

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • Suzuki Ignis 1.5 4x4, an 2007
« Răspuns #82 : 12.Aug.2014, 11:16:46 p.m. »
Va salut.
 La Ignisul meu i-am montat instalatie de gaz Tomasseto Stag 200 si rezervor toroidal 42l in locul rotii de rezerva in 2011. Avea 47000 km acum are 95000.
Consumul  pe gaz cam maricel 11l-13l in oras si afara 10l (viteza  100-120).
Nu am avut probleme cu instalatia de gaz, dar incep sa apara probleme cu motorul.
Acum o luna mergand pe benzina a inceput sa clipeasca martorul check engine (clipea de 15 ori si se stingea). Am fost la tester (reprezentanta) si era stocata eroarea p300 misfire( rateu aleator).Electricianul de la service a zis sa facem si un test de compresie , care a iesit cam rau pistonul  nr.1-10 bari, nr.2-10bari,  nr. 3-7,5 bari,  nr.4-10 bar(ulei nu papa deloc). I-am intrebat  de tacheti daca se regleaza si au zis ca nu pentru ca sunt hidraulici. Rezolvarea in opinia reprezentantei este demontat motor(3000lei). Rectificat scaune supape, inlocuit sau rectificat supape, garnituri (aprox. 1500-2500lei). :-?

Offline aleeq

• Full Member
  • Mesaje postate: 168
« Răspuns #83 : 12.Aug.2014, 11:27:06 p.m. »
DIN CÂTE ȘTIU EU (de pe net și de la alții) motorul de 1.5l - M15A per-total are probleme PE IGNIS - pe Ignis având compesia mai mare decât o are el în mod normal pe SX4 sau pe Swift... oarecum legat de problema ta, deci atenție - nu da vina imediat pe instalația de gaz, mai interesează-te de subiectul ăsta.

dacă mă înșel, vă rog să mă corectați,

... cel de 1,3l - M13A cică este ăla ~fiabil-fiabil~, totul fiind în parametri este și varianta cea mai reușită de Ignis @_@

Offline aleeq

• Full Member
« Răspuns #84 : 12.Aug.2014, 11:30:29 p.m. »

PS - ai cumva și cutie automată?!?

...tot varianta de 1.5l avea cutie automată - și aia cu ceva probleme - și de aici mă gândesc că ar fi și consumul Mare @_@

Offline catalin74

• Newbie
  • *
« Răspuns #85 : 14.Aug.2014, 12:05:42 a.m. »
Salut.
Nu am cutie automata.
Azi am fost la alt service pentru o constatare. Testul de compresie a iesit mai bine(compresmetru profesional cu diagrama )
pistonul nr. 1-13bar, nr. 2-12.5bar, nr.3-10bar, nr. 4-12bar.
 In continuare s-a desfacut capacul la tacheti si sa verificat distanta intre tachet si axa cu came(cea de la evacuare). La pistonul 1,2,4 distanta era de 0.15mm, la pistonul 3 la un tachet este distanta de 0,03mm si la celalalt de 0.10mm.
  Tachetii nu sunt hidraulici ci mecanici si trebuiesc reglati la 0.3mm(au niste pastile de diferite grosimi care se inlocuiesc) conform manualului.
Probabil din cauza ca gazul nefiind aditivat apare fenomenul de infundare a scaunelor de la supape. Scaunul se uzeaza, supapa se ridica si se micsoreza distanta intre tachet si axa cu came si astfel supapa nu mai etanseaza si pierde compresie(gazele nearse trec in evacuare si apar erori la sondele lambda) . De aici si check enginul aprins P171(amestec sarac) P300 si P 420(la constatarea de la reprezentanta la codul 420 trebuia inlocuit catalizatorul).
 La montarea instalatiei de gaz vi sa recomandat montarea unui kit  pentru protectia supapelor(gen fl..h lube, vlube sau altele)?

Offline aleeq

• Full Member
« Răspuns #86 : 14.Aug.2014, 12:21:59 a.m. »
Ce ziceam eu era o presupunere mai mult - nu sunt atât de tehnic când e vorba de mașini, detaliile din service par să indice problema - și nu e motorul overall cum ziceam eu, sper să se rezolve - ba mai mult, aștept(ăm) un deznodământ în cazul ăsta,

eu, pe Ignisul meu NU am gaz, am citit foarte mult pe subiect încercând să mă documentez cât mai bine înainte de a monta o astfel de instalație pe mașină, pe M13A nu am auzit să existe probleme, pe M15A am mai auzit fie probleme exact cu compresia fie la cutia automată - sper să nu fie cazul tău,

Spor!

Offline Floppy76

« Răspuns #87 : 29.Aug.2014, 03:44:00 p.m. »
Ai verificat harta instalatiei de gaz cu ACGas Synchro? De obicei erorile de check engine apar la un amestec prea bogat sau prea sarac atunci cand merge pe gaz. Sondele lambda simt asta imediat si iti dau eroarea. Mi s-a intamplat foarte rar si atunci cand am ajustat amestecul, becul de check engine s-a stins singur. Poate ti-e prost reglata instalatia de gaz
  • New Vitara Passion 1.4T AllGrip

Offline catalin74

• Newbie
  • *
« Răspuns #88 : 10.Sep.2014, 06:36:02 p.m. »
Va salut.
Saptamana trecuta am fost cu masina in service sa reglez  'tachetii' (s-au scos pastilele de deasupra tachetilor si s-au rectificat plan, toata treaba costand 250 lei). Eroarea cu check engine care clipeste (P300 misfire) nu a mai aparut.
Multumesc Floppy76  o sa ma duc sa verific si setarile instalatiei de gaz dupa ce va merge bine pe benzina (erorile apareau si la mers numai pe benzina).