Autor Subiect: Locuri de campare  (Citit de 2521 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
  • Gen: Bărbat
Locuri de campare
« : 18.Iun.2013, 06:23:21 p.m. »
Am cautat p-aci pe forum si nu am gasit un topic cu recomandari locuri de campare. Asa ca am deschis acest topic unde fiecare sa scrie acele locuri in care a campat si s-a simtit ok. Si sa ne spuna si noua de ce. Atat locuri amenajate cat si neamenajate. Eventaul si ceva detalii gen cat de aglomerat e, cat de usor de ajuns (cat de bun e drumu), daca e apa/rau prin preajma, etc.

Totodata sunt binevenite si recomandari de unde sa nu mergem si problemele avute (gen manele la maxim, aglomeratie, avarieri cort, etc)

P.S. Topicul vine si din dorinta mea de a gasi ceva pt weekendu asta prelungit ce vine. Daca mai sunt membrii ai forumului ce doresc o evadare de caldura 2 nopti cu cortul (sambata-luni) sunt bineveniti. Facem un preambul Suzuki meeting la cort.

Offline bogdanb

Re: Locuri de campare
« Răspuns #1 : 19.Iun.2013, 10:42:54 a.m. »
Un topic oarecum inrudit ar fi asta. Poate gasesti pe acolo ceva amatori.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline shogunu65

« Răspuns #2 : 19.Iun.2013, 12:11:36 p.m. »
da mai multe detalii despre ceea ce vrei sa faci... distanta maxima, munte / mare, etc.

Offline mikel

• Sr. Member
« Răspuns #3 : 20.Iun.2013, 05:57:15 p.m. »
@bogdanb: m-am uitat dar n-am gasit prea multe din ce ma intereseaza

@shogunu65: ce vreau io sa fac pt weekendu asta e un caz particular al discutiei din acest topic. Adica dupa cum am zis in descriere vroiam un loc unde fiecare sa scrie pe unde a fost si ce i-a placut sau nu. Daca vad ceva interesant poate aleg si eu pt weekendu asta. Mai bine mers la pont decat la incercare.

Hai sa dau si un exemplu de-al meu:

locatie - apropiere Obarsia Lotrului, la coada lacului Vidra
acces - cu masina venind dinspre Voineasa se merg inca vreo 1-2 km dupa coada lacului Vidra drumul trece un pod peste raul Lotru. Drumul continua spre stanga. Catre dreapta se face un drum forestier. Mergeti pe el vreo 400-500m. Incepand d-aci se poate campa pe marginea raului.
alte info - raul era aproape deci aveam apa rece pt spalat, racit bauturi
cand am fost eu (acu vreo 2-3 veri) nu aveam prea multi prin preajma. deci era linistita zona. nu se daduse drumu nici la transalpina. tin minte ca am venit pe acolo si se ajunsese cu asfaltarea fix in varful pasului Urdele.
am prins si nopti senine si nefiind orase mari prea aproape se vedea super ceru si calea lactee deci pt fotografii ar fi excelent.

Offline suzukica

« Răspuns #4 : 19.Apr.2014, 08:03:20 a.m. »
Sunt pasionați de așa ceva?

Offline mikel

• Sr. Member
« Răspuns #5 : 19.Apr.2014, 09:45:14 a.m. »
mi se pare interesant sa stai la rv camper dar nu sa ma duc sa-l pun intr-un loc si acolo sa ramana. adica nu sa-mi mut casa intr-un loc pt cateva luni. sa ma plimb de colo-colo

Offline coby

« Răspuns #6 : 19.Apr.2014, 10:09:12 a.m. »
Sa mergi cu cortul/rulota sa stai in conditii precare sa faci (c..a) in padure sa te stergi cu brusturi ca sa fi ecologist , sa dormi pe izolir/saltele sa ti bagi "romantismul" in oase - nu prea pare o vacanta de invidiat , cel putin pt mine ... chestiile astea le faceam acum 20 de ani cand altceva nu exista , dar acum , sa vrei asa ceva chiar si din dorinta de a "scapa" ieftin si cu ghinionul posibil ca se campeaza langa tine un cocalar manelist sau sa ai parte de ploaie si sa trebuiasca s o tai de urgenta catre casa  ... cat de sarac trebuie sa fi ? Sau care ar fi motivul sa te autopedepsesti in felul asta ? Chiar vreau sa aflu de la cei pasionati de asa ceva , pareri , de ce le place asta ?
auto si moto

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #7 : 19.Apr.2014, 03:01:07 p.m. »
Anul trecut am vrut sa-i arat fiicei mele Retezatul si Apusenii ( sau mai bine zis o parte din acesti munti). Pentru ca sotiei mele nu ii place viata la cort am plecat doar noi doi (tata si fiica) si am stat 8 nopti  cu cortul. In Retezat am stat in Poiana Pelegii iar in Apuseni, la Glavoi. Ne-a  plouat un pic, a fost si putin frig noaptea, dar a meritat. Aveam echipamentul necesar.O data pe an, pentru o perioada scurta,  eu spun: "Merita!". In locurile mentionate mai sus nu am intalnit oameni lipsiti de bun simt  hai sa spunem un procent de 90% aveau 7 ani de acasa). Erau tineri, mai mult sau mai putin galagiosi, dar unii chiar simpatici. Erau si parinti cu copii ce voiau sa lea arate celor mici frumusetile ascunse ale tarii. Se pune problema igienei ( grupuri sanitare care lipsesc, sau, daca exista, mai bine te duci i padure decat sa intri in ele :D - pentru ca nu sunt curatate  / igienizate la timp).Dar aici dam intr-o alta discutie legat de administrarea parcurilor / rezervatiilor. Nu intru in amanunte.
Dupa cum vezi chiar in familia mea exista pareri diferite despre statul la cort. Sotia mea are si probleme cu coloana si nu se da in vant dupa catarari la peste 2000-2500m.
Si nu am facut-o pentru ca nu as fi avut bani sa stau la o pensiune. Asa am simtit. Iar fiicei mele i-a placut si a zis ca mai merge. 
Nu as sta mai mult de o saptamana (10 zile) cu cortul, o iau ca o aventura / evadare din viata cotidiana. In studentie ma duceam adesea cu colegii pe munte cu cortul  - atunci nu aveam bani si, decat sa mergem in hotelurile "oamenilor muncii" de pe litoral prefram viata "libera". Astazi poate la mine e nostalgie, dar peisajul/viata pe la munte m-a fascinat  intotdeauna, chiar daca le-am vazut de cate 3-4 ori. Altii prefera o pensiunile / hotelurile. Eu inteleg ambele categorii  :)
Today is the first day of the rest of my life

Offline boga81

« Răspuns #8 : 22.Apr.2014, 09:38:56 a.m. »
Un post la care as fi dat 'like'. Si eu sunt amator de mers cu cortul. Chiar am facut Croatia la cort acum 6 ani si a fost una din cele mai frumoase vacante pe care le-am avut

Trimis de pe al meu GT-I9195 folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm