Autor Subiect: Recomadari si sugestii tutun de calitate  (Citit de 3112 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
  • Gen: Bărbat
Recomadari si sugestii tutun de calitate
« : 02.Feb.2014, 10:01:32 p.m. »
Hai sa discutam si despre un obicei nesanatos: fumatul.

Ma adresez fumatorilor suzuki club. Celor carora le place sa fumeze tutun de calitate. Celor carora le place sa incerce ceva nou. Cei care s-au saturat de marcile mainstream, de tutunul aditivat si fara nimic special.

Eu, de exemplu, sunt fumator ocazional. Asta insemnand ca fumez rar si inconsistent. Daca as face o medie cred ca ar rezulta cam un pachet de 20 tigari la vreo 2 luni. Fumez din placere. Placerea gustului de tutun. Si de aceea caut tutun mai special. Tutun care are aroma, consistenta, tarie.

Am si pipa. Am incercat si cu asta. Dar avand in vedere frecventa mea de fumat, si marimea pachetelor cu tutun, se usuca pana as apuca eu sa-l termin. De aceea mi-ar trebui poate in viitor un humidor.

Ca tutun, momentan folosesc Bali Shag. Pacat ca nu fac pachetele de tutun si mai mici. La jumate ar fi ideal. Mai am si o ustensila de rulat tutun. Ceva de genul celei d-aci:

Pe langa astea mai incerc si trabucuri, tigari de foi. Aici nu sunt prea avizat. Mai ales ca la cat fumez eu, n-am pufait atata material cat sa ma specializez

Deci va rog sa impartasiti cu membrii clubului obiceiurile voastre de fumatori, ce tutun fumati, ce trabucuri, ustensile folosite, locuri de unde va procurati totul, etc.

Offline Laurentiu

Re: Recomadari si sugestii tutun de calitate
« Răspuns #1 : 03.Feb.2014, 09:13:01 a.m. »
Placerea gustului de tutun. Si de aceea caut tutun mai special. Tutun care are aroma, consistenta, tarie.

http://www.tobaccoshop.ro/index.php?legal=1

Eu zic sa te axezi pe narghilea  ;). Vei descoperi tutun cu tot felul de arome. Trebuiesc doar incercate si potrivite gustului tau.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #2 : 03.Feb.2014, 03:44:12 p.m. »
Pe langa astea mai incerc si trabucuri, tigari de foi. Aici nu sunt prea avizat. Mai ales ca la cat fumez eu, n-am pufait atata material cat sa ma specializez

O gama variata de humidoare, scrumiere si tot felul de alte accesorii pentru trabuc si pipa gasesti pe cheaphumidors.com. Livreaza si in RO (am cumparat eu cu 2 pungi de cafea cadou  :D) din pacate transportul e cam scump. Cred ca merita o vizita, calitatea este buna si mai ieftin decat la noi.

Despre marfa de pus la humidor e mai complicat... iata cateva ganduri ca fost fumator de trabuc:
Mai intai, as uita de tigarile de foi (gen King Edward), sunt doar niste tigarete mai mari, rulate din tutun normal, de tigara. Pe al doilea nivel de caliltate ar fi trabucurile rulate mecanic in foaie de tutun (dar tot din tutun tocat). Pe primul loc - cred ca singure care merita discutia - sunt trabucurile rulate manual, respectiv din foi intregi. Ideea e ca la acestea aromatizarea se face exclusiv prin combinatii de tutun, niciodata tratat si fara aditivi chimici. Sigur ca sunt si mai scumpe, dar diferenta de calitate este evidenta.

Cele mai bune sunt clar trabucurile cubaneze, dar sunt si cele mai contrafacute. Pe piata exista 2 importatori in Bucuresti (am uitat cum se numesc, unul e pe Calea Victoriei langa Rompetrol, celalalt in mall-ul din Baneasa, la intrarea dinspre restaurante). Cele din benzinarii, sunt in general tinute in conditii improprii.
Ar mai fi varianta de achizitie pe net (eu am comandat pe un site cu livrare din Elvetia acum cca. 5 ani si cu tot cu taxa vama a revenit la jumatate de pret fata de cele doua magazine mentionate). Din pacate taxele la tutun au crescut mai prin toata lumea, asa ca pentru un consum ocazional mai degraba ar merita de cumparat de la noi chiar daca e mai scump.
Daca vrei sa incerci pe net, vezi aici
Ca veni vorba, notiunile "scump" si "ieftin" trebuie intelese in intervalul sutelor de lei. Un trabuc mediu-spre-ieftin costa in jur de 50Ron. Dar in functie de marca si dimensiune (foarte importanta in pret !) pot ajunge si la 100 RON/buc. si nu ma refer la marcile exclusiviste! Ca moft, sa zicem ca nu ar fi mare lucru 50-60 RON odata pe luna pentru cine apreciaza un trabuc bun.

Ziceam de dimensiuni, adica diametrul. Cele mai echilibrate mi se par cele "masura" (engl. Gauge) 40-42. Sincer, nu stiu ce reprezinta acest Gauge, ar fi aprox. 16mm ceea ce e un diametru decent nici prea mare nici prea mic. Altminteri, exista orice alta dimensiune si lungime (timp sa ai sa le studiezi) dar cum spuneam, pretul e direct proportional cu acestea.

Pentru inceput as recomanda Romeo y Julieta, Montecristo sau Partagas (preferatele mele), dimensiuni nu mai mari de 120...130mm, Gauge 42. Sunt cele mai "usoare"si cele mai aromate, merg foarte bine la o cafea duminica dupa amiaza.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 03.Feb.2014, 04:08:02 p.m. »
http://www.tobaccoshop.ro/index.php?legal=1

Eu zic sa te axezi pe narghilea  ;). Vei descoperi tutun cu tot felul de arome. Trebuiesc doar incercate si potrivite gustului tau.

Am uitat sa mentionez ca am fumat si narghilea. Imi place, e ok. Dar e doar o forma fara consistenta. Are aroma si atat. Dar merge. Mi-as lua si pt acasa. Asta neinsemnand ca voi exclude tutnul :)