Autor Subiect: Zgomot la trecere peste limitatoare de viteza ????  (Citit de 3915 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline KATANY

Re: Zgomot la trecere peste limitatoare de viteza ????
« Răspuns #10 : 06.Dec.2016, 08:05:21 p.m. »
Chiar nu stie nimeni daca sunt identice basculele si bara stabilizatoare de la 1.6 cu cele de la 1.2 an 2012 ? :pardon:
  • SUZUKI SWIFT 1.2 GS 2012

Offline Don Napoleon

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 449
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Swift Sport 2007 aka Red FURY
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 06.Dec.2016, 10:48:43 p.m. »
Servus,

Raspunsul este nu, sunt piese diferite cu iduri diferite iar masinile sunt generatie diferita. Desi daca gaseai din aceasi generatie, id-urie cel putin la bascule sunt diferite.

Offline Coop89

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 07.Dec.2016, 09:35:15 a.m. »
       Salutare De cand a venit frigul am observat un zgomot ciudat in momentul in care trec mai repejor peste limitatoarele de viteza de la trecerile de pietoni (cele de tip covor ingust de cauciuc ). Se aude ca si cum ar freca crampoanele rotii intr-un plastic, doar la rotile fata, atat la urcarea pe limitator cat si la coborarea lor.  Mentionez ca masina se comporta bine in rest fara nici o alta simptoma, nu atarna nici un plastic sub ea.
        A mai intalnit cineva fenomenul , ceva idei ?
        Singurul lucru la care m-am gandit ar fi protectiile la tijele de la amortizoare sa fie afectate de temperatura si sa nu mai fie elastice. Urme ca si cum ar freca in ceva nu au si nici semne ca ar fi rupte/ crapate.  :-S

Nu schimba nimic pe masina ca iti irosesti banii schimband niste piese care probabil mai au cativa ani pana sa fie cazul.
Zgomotul respectiv provine de la arcuri. Mai exact, in momentul in care treci peste cocoasele alea de limitatoare, arcurile se compreseaza iar tendinta arcului in momentul in care se compreseaza mai puternic este de a se invarti in soclul lui. Din moment ce compresarea si decompresarea arcurilor e de o amploare mai mare si rapida, in momentul in care se invart in soclul lor, se produce acel zgomot.

Sper ca a fost pe inteles explicatia mea! :)
« Ultima Modificare: 07.Dec.2016, 09:49:51 a.m. de Coop89 »
  • Suzuki Swift 1.3 2008

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 07.Dec.2016, 11:06:23 a.m. »
Zgomotul respectiv provine de la arcuri. Mai exact, in momentul in care treci peste cocoasele alea de limitatoare, arcurile se compreseaza iar tendinta arcului in momentul in care se compreseaza mai puternic este de a se invarti in soclul lui. Din moment ce compresarea si decompresarea arcurilor e de o amploare mai mare si rapida, in momentul in care se invart in soclul lor, se produce acel zgomot.

Explicatia ta este adevarata doar in cazul in care arcul este rupt. In rest, arcul nu se poate invirti pentru ca in socluri are niste "degajari" in care se pozitioneaza arcul la montaj si in plus, arcul nu va ramine niciodata pe masina in destindere libera. Este tinut comprimat de deschiderea maxima a amortizorului.

"Sper ca a fost pe inteles explicatia mea! :) "

P.S. Zgomotele trebuiesc identificate si localizate iar ele pot proveni de la bucse, pivoti, prinderi desfacute etc.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!