Autor Subiect: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan  (Citit de 10388 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan
« Răspuns #70 : 26.Apr.2013, 09:40:09 a.m. »
Eu tot nu am primit evaluare ....

Offline NicNic

Re: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan
« Răspuns #71 : 26.Apr.2013, 10:18:19 a.m. »
Nici eu.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!
 

Offline Laurentiu

Re: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan
« Răspuns #72 : 28.Apr.2013, 11:35:25 a.m. »
Dupa inca o saptamina a venit si cel de-al doilea raspuns la test.



  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!
 

Offline cata quarkk

Re: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan
« Răspuns #73 : 28.Apr.2013, 01:13:56 p.m. »
nici eu nu am primit nimic deocamdata... mai astept
 

Offline ASZ

Re: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan
« Răspuns #74 : 29.Apr.2013, 09:31:21 a.m. »
Ieri am primit si eu rezultatul pe e-mail, pare destul de bine "citit" comportamentul meu la volan :)

Offline Laurentiu

Re: Cercetare psihologica - Comportamentul agresiv la volan
« Răspuns #75 : 02.Apr.2015, 08:33:22 a.m. »
Cum ne pastram calmul in trafic: http://www.rca-ieftin.ro/blog/sofer-fericit-la-volan/5899

Sa ne pastram calmul in trafic!
 
Vremurile s-au schimbat, traim in secolul internetului si al vitezei, totul este o goana dupa tot si nimic, iar traficul urban este locul unde experimentam cel mai mult acest lucru. De asemenea, numarul mare de soferi si automobile duce la aglomeratie excesiva, ambuteiaje si manevre periculoase. De aici, mai e un pas pana la nervi, dar acestia nu ajuta pe nimeni la volan. Ba mai mult, in multe cazuri duc la repercusiuni deloc placute, chiar tragice. Asadar, ce putem face?
 887971-002
Atentie sporita
 
Din pacate, un drum prin traficul aglomerat al zilelor noastre nu mai necesita doar atentia la actiunile noastre. Ceea ce inseamna ca trebuie sa fim atenti si la comportamentul celor din jur, la manevrele acestora si la intentiile lor in trafic, chiar daca legal, masina pe care o conducem are prioritate, daca semaforul este verde cand intram in intersectie sau daca stam civilizati pe banda noastra si nu incomodam ceilalti soferi.
 
Nu e un lucru usor de facut, iar intuitia la volan este dobandita dupa multi ani de condus, insa anticiparea unei manevre periculoase poate face diferenta intre o zi normala si una extrem de neplacuta
 
Evitati cuvintele obscene
 
Altfel spus, incercati sa nu injurati la volan, nici macar in gand. Cel din fata nu a semnalizat la schimbared directiei sau soferul din spate v-a depasit si v-a taiat calea incercand sa intre pe banda de pe care a iesit? Un pieton ratacit traverseaza trecerea de pietoni pe culoarea rosie? Nu e nimic nou, tuturor ni s-a intamplat cel putin o data acest lucru. Evitati sa coborati geamul si sa adresati injurii celor care au gresit. Chiar daca aveti dreptate, nu stiti cum vor reactiona ceilalti si mai mult decat atat, calmul va ajuta sa luati decizia corecta pentru a evita o tamponare sau o accidentare.
 
Agresivitatea nu este solutia
 
Repetam scenariul de mai sus. Dupa cuvintele urate, urmatorul pas poate deveni rapid o atitudine agresiva fata de cel care, in opinia dumneavoastra, a gresit. Asadar, nu claxonati excesiv, nu faceti manevre de tatonare, nu va apropiati periculos de mult de masina cealalta, nu-i taiati calea si nu nu ii franati brusc in fata. Toate acestea sunt momente in care pierdeti controlul, iar fara control veti face cunostinta cu legile fizicii iar mai apoi cu legile rutiere.
 
Fiti toleranti
 
Este primul pas catre o experienta calma la volan. Masina din fata a oprit pe avarii si blocheaza o banda? Nu-i nimic, schimbati banda cand este posibil si vedeti-va de drum. Veti pierde cateva secunde, insa nu va veti compromite calmul si starea psihica optima pentru condus.
 
Vi se pare ca cel din fata forteaza intrarea pe banda pe care va aflati? Este mult mai indicat sa incetiniti usor pentru a-i face loc, decat sa va ambitionati si sa nu-i permiteti sa-si puna in aplicare manevra. Veti evita astfel o situatie tensionata, veti ajunge la destinatie in siguranta iar asta inseamna ca aveti doar de castigat din prudenta si toleranta.
 
Calea amiabila este solutia ideala
 
Cel din spate nu a fost suficient de atent, nu am ai franat la timp si masina sa a lovit-o pe a dumneavoastra? Nu este cazul sa se incinga spiritele, asemenea mici incidente sunt frecvente in orase, in special in cele aglomerate. Pastrati-va calmul si fiti politicos chiar daca celalat sofer adopta o atitudine mai agresiva, desi el este cel vinovat pentru accident. De asemenea, aici se aplica toate sfaturile de mai sus, referitoare la injurii si actiuni pe care mai tarziu s-ar putea sa le regretati. Atat timp cat orice incident minor intre doua autovehicule, fara victime, se poate rezolva printr-o intelegere amiabila, fara interventia Politiei Rutiere – iar Codul Rutier incurajeaza acest demers – e bine sa tineti minte ca in fond, e vorba doar de tabla deformata si plastic spart.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!