Autor Subiect: Reglaj faruri SWIFT md. 2002  (Citit de 5256 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Robertphoto

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
Re: Reglaj faruri SWIFT md. 2002
« Răspuns #10 : 19.Dec.2011, 08:58:03 a.m. »
Salut! Am si eu aceeasi problema. Te rog sa imi spui daca ai gasit sau incercat ceva. :pardon:

Offline Robertphoto

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #11 : 11.Ian.2012, 02:51:16 p.m. »
Salutare. Revin cu o idee la reglajul farurilor suzuki swift model 2000. Am desfacut farul si am observat ca nu mai erau cele originale, in el intrand doar caburile de la faruri, nemaiexistand o alta mufa de conexiune pentru motorasul de reglaj. Alte mufe desfacute si legate mai exista, dar sunt anulate pentru ca masina a fost lovita in partea frontala, si cei de la service au pus cele mai ieftine faruri.                                           Concluzie: la mine se face doar manual prin:- surub negru pentru reglaj pe orizontala
                                                                                                                                                                                   - surub alb pentru reglaj pe verticala
         In cazul in care farurile sunt originale si in habitaclu (stanga jos) aveti un buton de la 0 la 4, cautati mufa care intra in far, rotiti de buton si cu un aparat de masura vedeti ce tensiune scot. Daca nu aveti tensiune (12 V cred), verificati siguranta de sub volan. Daca este tensiune la rotirea butonului, mufa este conectata in far, dar nu se intampla nimic, atunci farul trebuie desfacut si verificat mecanismul interior.
         Eu am modelul full, cu buton de reglaj pe inaltime a farurilor....dar....am faruri pentru model ,,coaja''.
P.S   Sper sa va ajute ce am scris aici!

Offline Muttley

« Răspuns #12 : 10.Iul.2013, 11:18:27 p.m. »
Sa nu mai fac topic nou...
Am iesit in seara asta cu masina (Swift Sport din 2012) in afara orasului sa vad minunea xenonului japonezo-maghiar.
Pe scurt: cu faza scurta nu vad nimic, bate la 20 - maxim 30m, tre' sa reduc viteza serios ca sa mai am cat de cat un sentiment de siguranta, iar faza lunga e ok.

Reglaj pe verticala nu are, sunt ele mai destepte si se ocupa de treaba asta.
Eu in continuare insa nu vad cu faza scurta, si am nevoie sa mut fasciculul o idee mai sus, chiar daca asta va dauna fazei de drum. Stie cineva cum si de unde? Mersi.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline BXXENL

« Răspuns #13 : 11.Iul.2013, 11:32:39 a.m. »
Daca ai autoleveling pe faruri cred ca doar la reprezentanta poti sa faci ceva, poate din soft?  Acum nu stiu, poate vreun electronist te-ar putea ajuta sa interceptezi si sa pacalesti senzorii de nivel, interceptand semnalul inseriind sau punand o rezistenta in paralel cu el pt a modifica valoarea raportata de senzori.

Trebuie sa stii intreaga gama de valori a lor si sa folosesti o rezistenta pt a face semnalul sa arate ca masina e mai inclinata de bot decat este de fapt, pt a mai ridica un pic faza scurta.

Banuiesc ca deja te-ai uitat sub capota, la faruri sa vezi daca au reglaje manuale. Alea iti recomand sa le faci la un service, cu aparatul de reglat faruri pus ca sa nu ti le dai sa bata aiurea in copaci sau prea pe margine ori pe contrasens.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Muttley

« Răspuns #14 : 11.Iul.2013, 11:43:00 a.m. »
Nu, n-am avut cand sa ma uit dupa reglaj in compartimentul motor, azi noapte dupa constatarea problemei era prea intuneric, iar azi n-am apucat.
In schimb, mi-a zis un coleg ca este un senzor de autolevel pe puntea spate. Si fac astfel legatura cu ceva ce am vazut pe partea dreapta a puntii, ceva ce aduce mult cu un limitator de franare. Ala ar putea fi reglajul, de investigat.
Rezistente si interventii-n soft sunt excluse total, de masina asta nu ma apropii, ramane ca de fabrica pana la ultima saiba.

Mersi pentru idei!
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport