Autor Subiect: Bucsa bascula Suzuki sx4  (Citit de 2707 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dario2004

Bucsa bascula Suzuki sx4
« : 20.Oct.2012, 03:16:48 p.m. »
Salut. Daca ma poate indruma cineva, de unde sa iau si eu o bucsa de bascula. Bratul fata are doua bucse,una mica ,respectiv una mare rotunda. Eu am schimbat ambele bascule fata din cauza acelei bucse mari ,care era imbatranita si crapata,pivotii si celelalte bucse fiind bune. Am zis sa caut bucsa respectiva si sa o montez pe bascula veche, in caz de "doamne fereste". Surpriza...bucsa aceea nu se vinde separat,ci numai impreuna cu bratul. Atasez si o poza cu bucsa.

• Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Savannah Ivory
🛵

Offline rexkrokiDAU

Re: Bucsa bascula Suzuki sx4
« Răspuns #1 : 20.Oct.2012, 05:50:02 p.m. »
Ce simptome avea de ai schimbat basculele?

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #2 : 20.Oct.2012, 08:20:38 p.m. »
Ce simptome avea de ai schimbat basculele?
Daca se rupe cauciucul din bucsa, bratul umbla balalau in prindere.

de unde sa iau si eu o bucsa de bascula.
Iti faci o presa tip pahar, scoti bucsa originala dar defecta (doar daca e cauciucul rupt iar inelele in stare buna) din bratul inlocuit si mergi cu ea la un atelier care lucreaza (injecteaza) cauciuc crud si poate te rezolva.

Din cate observ, daca la tine este defecta bucsa mare, cea cu prindere verticala, se pare ca face corp comun cu bratul si nu se va putea scoate.
« Ultima Modificare: 20.Oct.2012, 08:36:21 p.m. de suzukisx4x4 »
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline bogdanb

« Răspuns #3 : 06.Ian.2014, 12:52:15 p.m. »
Reactivez acest topic fiindca am o experienta recenta pe subiect.
in primul rand, ca "consumabile" in sens clasic sunt doar bucsile (bascule, bara stabilizatoare, etc...). Deoarece pivotul este sudat pe bascula, reparatia inseamna inlocuirea completa a basculei. Noroc ca piesele sunt suficient de fiabile, pe mine m-au tinut cele din fabrica 4 ani si 80.000km, iar cele noi sper sa ma tina macar 2 ani si 40.000km.
Apropo, la reprezentanta costa in jur de 400 euro plus-minus manopera (cca. 200ron). De aceea, am preferat sa le cumpar de la Unix (am pus Jakoparts), le-am pus in regie proprie si m-a costat 850 ron cu tot cu manopera.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)