Autor Subiect: ulei servodirectie SX4  (Citit de 5273 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline coby

Re: ulei servodirectie SX4
« Răspuns #10 : 08.Dec.2013, 11:40:30 p.m. »
Multumesc pt raspunsuri .
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #11 : 09.Dec.2013, 09:05:41 a.m. »
Era mai simplu sa zici ca nu stii decat sa dai cu bata in balta ...
  :) Ei, te rog sa-mi scuzi placerea de a incerca sa-ti dau o mina de ajutor.

P.S. Daca vei citi atent "fotografia", vei observa ca in partea de sus e scris cu litere "boldate": POWER STEERING (if equipped) Asa ca, inainte de a pune intrebarea la care ai solicitat deja raspunsul, ar trebui sa verifici daca masina ta e dotata cu acel rezervor de lichid. E un element ce-ti va "sari in ochi" insa eu ma indoiesc ca ai asa ceva.

P.S. dextron II si III , is niste uleiuri hidraulice depasite ( culoare rosie ) se foloseau prin '95-'99 , nu prea cred ca suzuki foloseste asa ceva ...
Din pacate, poza si toate datele pe care ti le-am dat sint din manualul SUZUKI asa ca si marca asta foloseste uleiul respectiv. Cit priveste vechimea si inlocuirea lui, nu cred ca e vreo problema din moment ce nici in manualul de intretinere nu e specificata decit verificarea nivelului si nicidecum o limita de inlocuire.  ;)
« Ultima Modificare: 09.Dec.2013, 09:18:44 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #12 : 09.Dec.2013, 10:00:10 a.m. »
Dar stii ce-i curios? Daca scrii pe google "SX4 servodirectie" gasesti niste furnizori care vand pompa si filtrul de servodirectie...

Posibil ca modelele pentru alte pieţe decât cea europeană (eco, bio şi organică - cum o ştim !) să fie echipate cu servodirecţie hidraulică ?
 :-?
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BXXENL

« Răspuns #13 : 09.Dec.2013, 10:26:34 a.m. »
In alte parti si swift apare cu numele de SX4. Mai apar si filtre de combustibil, dar nici din ala nu avem.

Directia este asa cum ai zis si alti colegi, complet electrica.

Pe pietele din SUA si motorul de 2L poate ca e hidraulica (pompa angrenata de motor, se invarte in continuu, nu doar cand ai nevoie de asistenta, deci face risipa de carburant plus lichidul ala hidraulic ce se schimba, inmultit cu nr de masini= jale) sau electro-hidraulica (pompa servo este electrica, se invarte doar cand ai nevoie dar tot foloseste lichid hidraulic pe circuit, deci tot jale)

Directia a devenit mai grea de la frig. Temperaturile reci afecteaza direct si indirect directia.

Direct
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 09.Dec.2013, 11:02:58 a.m. »
Posibil ca modelele pentru alte pieţe decât cea europeană ... să fie echipate cu servodirecţie hidraulică ?
 :-?
Din moment ce in manual se precizeaza si o astfel de dotare ..........
Manualul din care au fost extrase informatiile (fotografiile) a fost editat in Japonia in 2007.

SERVODIRÉCŢIE s. f. dispozitiv de manevră a direcţiei pe autovehicule, care micşorează efortul conducătorului. (< fr. servodirection)

Dispozitivul poate fi de doua feluri dpdv al actionarii:
 - hidraulic cu pompa de ulei, care la randul ei poate fi: mecanica si antrenata de motor prin fulie si curea ori electrica, antrenata de un motor electric.

- electrica (fara instalatie de ulei) caseta de directie este mecanica, dar asistata de un motor electric montat pe coloana de directie.

P.S. Uitindu-ma mai atent pe aceasta pagina a manualului, am observat o alta "anomalie" in recomandarile de intretinere. Japonia ne recomanda folosirea lichidului de frina DOT 3 fata de DOT 4 recomandat pt Europa.
Multe semne de intrebare pt intretinerea acestei masini.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #15 : 09.Dec.2013, 06:05:22 p.m. »

Directia a devenit mai grea de la frig. Temperaturile reci afecteaza direct si indirect directia.

Sau poate daca s-a trecut recent la cauciucurile de iarna presiunea in acestea sa fie prea mica.

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #16 : 17.Ian.2014, 10:13:36 a.m. »
"Dar stii ce-i curios? Daca scrii pe google "SX4 servodirectie" gasesti niste furnizori care vand pompa si filtrul de servodirectie..."

Nu te lua după asemenea repere. Dacă te uiți la secțiunea electrice, găsești pe undeva și întrerupător ambreiaj pt tempomat (sau ceva de genul ăsta, nu mai țin minte exact denumirea), ceva ce nu există pe motorul de 1,6 (americanii au pt motor de 2 l). Astea-s vrăjeli pur comerciale pt a te atrage pe site-ul respectiv, poate cumperi ceva.

Ca să te convingi că e direcție electrică (cel puțin de la ultima modificare de versiune, parcă era 2010), salți capota și te uiți pe partea șoferului. Ai să vezi în partea de sus rezervorul și pompa de frână. Din acel rezervor mai vezi un furtun care pleacă la pompa ambreiajului și de aici un furtun care intră în zona ambreiajului.
Sub tot acest amalgam de furtunașe și pompițe este direcția. Acolo este o cutie neagră care nu are nici un furtun conectat. Nu are nici bușon de umplere sau de scurgere pt un eventual ulei hidraulic. Din moment ce am avut ocazia să mă bag pe sub mașină, am putut identifica în parteainferioară un mănunchi măricel de fire și un cilindru mai mic care mie îmi apare ca un motor electric.
Pt modelele produse înainte de 2010 nu garantez că au direcție electrică, dar cel puțin cele din generație cu a mea (fabricată pe la finalul lui 2011) sigur e direcție electrică și nu hidraulică.

Offline coby

« Răspuns #17 : 18.Ian.2014, 01:04:55 a.m. »
Draku s o uitat sub capota ! Nici pana azi nu m am uitat :) ( e masina nevestei - treaba ei ) ; stiam ca la celalalte masini cele cu servo pe lichid , au interval de schimb la 60 k km si eram curios cum e la suzuka  :D ; e super ca e electrica macar nu mai bag bani si in masina asta  :pardon: .
auto si moto