Autor Subiect: Metode de degivrare parbriz/stergatoare  (Citit de 4500 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline emil.cenusa

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Metode de degivrare parbriz/stergatoare
« : 05.Feb.2012, 01:26:02 p.m. »
Buna sunt Emil si as dori un sfat legat de degivrarea stergatoarelor de parbriz,pentru ca acestea dupa o perioada de mers sa nu mai inghete,existand riscul sa ramana lipite de parbriz chiar daca acesta este incalzit prin sistemul de climatizare :-?

Offline bogogica

Re: Metode de degivrare parbriz/stergatoare
« Răspuns #1 : 05.Feb.2012, 01:42:16 p.m. »
O metoda mai "batranesca"este ungerea acestora cu glicerina (se gaseste la farmacie: glicerina boraxata). Nu le opreste sa "inghete" dar opreste gheata sa adere la ele. Eu unu, care am drumuri relativ scurte si prin oras,  folosesc cealalta metoda batraneasca: Profit de stationarea la cate un semafor si le scutur lovindu-le usor de parbriz.

Offline miocrl

« Răspuns #2 : 06.Feb.2012, 02:42:04 p.m. »
eu il iau pe cel lung cu mine inauntru.. cand ma intorc la masina il pun inapoi. e foarte usor :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 06.Feb.2012, 03:07:21 p.m. »
O metoda mai "batranesca"este ungerea acestora cu glicerina ...
Exclus a se unge lama stergatorului cu glicerina.
Foloseste "Directionarea aerului" NUMAI pe parbriz (dreapta jos).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline riah

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Gen: Bărbat
  • "URECHIATA"
« Răspuns #4 : 16.Mar.2012, 06:52:26 a.m. »
Am rezolvat problema in felul urmator: am desurubat piulitele care fixeaza bratele si le-am ridicat pe fiecare cu aprox. 2cm, a.i. sa treaca de zona neagra a parbrizului. In acest fel fluxul de aer cald incalzeste repectiva zona si nu au mai existat niciun fel de probleme. Nu deranjeaza absolut deloc vizibilitatea, doar ca nu mai sunt aliniate lamelele.

Offline miocrl

« Răspuns #5 : 16.Mar.2012, 08:43:12 a.m. »
nu ajung in afara parbrizului cand sunt la capatul celalalt al cursei?

Offline roberto

« Răspuns #6 : 16.Mar.2012, 02:14:00 p.m. »
Am patit-o si eu acum cateva saptamani, la un drum Timisoara-C-ta. La o temperatura exterioara de -23 grade, mi-a inghetat complet lichidul de spalare (deloc ieftin) iar stergatoarele (Bosch Aero) devenisera foarte rigide si ineficiente. Am redirectionat fluxul de aer exclusiv catre parbriz, fapt ce a imbunatatit un pic lucrurile.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline macmat

« Răspuns #7 : 16.Mar.2012, 11:24:43 p.m. »
Tinind cont de temperaturile anuntate eu as pune topicu' in stand-by pina la iarna..... :D

Offline riah

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • Gen: Bărbat
  • "URECHIATA"
« Răspuns #8 : 18.Mar.2012, 08:51:07 a.m. »
miocrl: nu, nu ies absolut deloc, se duc pana aproape sa atinga chederul in partea stanga, iar sus nu este nicio problema.
macmat: din batrani se spune ca "iarna faci carul si vara sania", asa ca prefer sa fac unele mici imbunatatiri "home made" cand este cald afara.