Autor Subiect: Înălțare Grand Vitara  (Citit de 15216 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jarionut

Re: Înălțare Grand Vitara
« Răspuns #30 : 13.Nov.2018, 10:31:56 p.m. »
Mulțumesc pentru sugestii. Îmi fac cont pe forum-ul menționat și caut informații. Mulțumesc încă odată.
  • Grand Vitara 1.9 ddis 2006
Grand Vitara 1.9 ddis 2006

Offline ulise

« Răspuns #31 : 14.Nov.2018, 08:56:33 a.m. »
Suspensia unei masini este conceputa sa lucreze intr-o  anumita plaja, iar arcul si amortizorul sunt construite pentru a fi un tot.
Daca dorim sa modificam garda la sol trebuie sa tinem cont de tot este implicat si afectat de modificare.  In primul rand arcurile si amortizoarele trebuie a functiona tot ca un tot. Astfel ca, indiferent ca folosim piese mai lungi( arcuri/ amortizoare) sau flanse/ distantiere trebuie sa tinem cont de compatibilitatea intre ele. 
In cazul dat, GV2, nu avem sasiu si nici punti rigide. Diferentialele se vor ridica, iar planetarele vor avea un anumit unghi, astfel ca la manevrari in off-road mai extreme, acest unghi poate avea anumite consecinte. Basculele isi vor schimba si ele pozitia.
De obicei, la o inaltare de 50 mm, este nevoie si de corectia unghiulul de cadere, astfel ca e nevoie de suburi excentrice- camber bolts. Sau se pot modifica cele existente, pentru a putea regla convergenta rotilor. Bratele vor sta tensionate, astfel ca dupa inaltarea masinii se slabesc din prinderi, se merge putin cu prinderile slabite, apoi se strang, cu masina pe sol, nu pe elevator.
Sunt  in regula si flansele distantiere, practica a demosntrat-o. Sunt multi posesori de Vitara, Jimny ce au folosit si folosesc asa ceva cu success in Romania. Si fac off-road serios. Vitaristii au iesiri destul de dese, unde se joaca frumos.
Se poate intra desigur pe vitara4x4.ro, insa, pana acum, nu stiu ca ar avea solutii de inaltare ieftine Soso, pentru GV2. Este axat pe Vitara, GV1 si Jimny, ca si kituri de inaltare low cost. Sunt pe acel forum de la inceput si ii cunosc activitatea.
Eu am folosit si flanse, si arcuri/ amortizoare mai lungi. Si folosesc.
Materialul pentru flanse uzitat este duraluminiu.
Cel de la Sibiu, Roli, foloseste poliamida. Parerile sunt impartite vizavi de acest material.
Suruburile excentrice trebuie sa aiba duritate mare. Iar daca e necesar a se schimba suruburi, la fel, duritate ridicata,
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

The following users thanked this post: shpeedy

Offline jarionut

« Răspuns #32 : 14.Nov.2018, 11:08:23 a.m. »
Mulțumesc mult pentru toate informațiile. Stii cumva în zona Moldovei pe cineva care face acest înălțare cu flanșe?

Offline ulise

« Răspuns #33 : 14.Nov.2018, 11:16:25 a.m. »
Mulțumesc mult pentru toate informațiile. Stii cumva în zona Moldovei pe cineva care face acest înălțare cu flanșe?

Cum am mai spus, pentru GV2 nu stiu de inaltare cu flanse, pana in prezent. Decat kit original, care costa undeva la 1000 euro.

Eu am etalat mai sus detalii tehnice.

Cum am spus:

”Se poate intra desigur pe vitara4x4.ro, insa, pana acum, nu stiu ca ar avea solutii de inaltare ieftine Soso, pentru GV2. Este axat pe Vitara, GV1 si Jimny, ca si kituri de inaltare low cost. Sunt pe acel forum de la inceput si ii cunosc activitatea.”

Offline matei86

• Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

Offline ulise

« Răspuns #35 : 14.Nov.2018, 08:16:26 p.m. »
Pretul este bun. Dar e complet kitul?

Inainte sa inalt Vitara m-am documentat bine, inainte de a face pasul. Nu am luat de buna prima oferta.

Un sfat: Inainte de a inalta masina, faceti off-road cu ea stock.
Nu dau sfaturi pentru ca m-am nascut invatat. Iar, de multe ori, am invatat pe propria piele, anumite lucruri, platind piese si manopera. 
La inceput am luat un prieten experimentat in off-road sa ma invete.
Si mai permiteti-mi sa  spun ceva, fara sa doresc a jigni pe cineva. Nu stiu ce experienta are fiecare in off- road, insa si fotbalul e altfel de pe margine. Cum spun si cei foarte experimentati, off-roadul de tastatura e una, off-road-ul real este alta poveste.

Experiente faine sa avem in off-road si peisaje superbe!

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim, Soimu, jarionut

Offline ulise

« Răspuns #36 : 15.Nov.2018, 08:38:41 a.m. »
Trebuie aflat si ce dimensiuni maxime, dupa lift kit, suporta planetarele.
Cum spuneam, nu stiu ce particularitati are aceasta masina. Dar trebuie  studiat bine inainte. Pioneratul .....poate costa.

Offline jarionut

« Răspuns #37 : 15.Nov.2018, 08:48:48 a.m. »
Multumesc pentru sfaturi ulise, apreciez parerea si experienta ta. eu imi doresc masina inaltata pentru ca vreau sa pot intra in anumite locuri de pescuit pe Prut. nimic extrem ... am suspendat-o odata si probabil daca aveam mai multa experienta nu se intampla si de asta imi doresc sa o mai inalt putin. nu am luat o decizie in privinta solutiei si inca strang informatii de aceea preciez raspunsurile tale. Multumesc inca odata.

Offline Ballaitamas

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Targu-Mures
« Răspuns #38 : 02.Dec.2018, 07:23:08 p.m. »
Buna.Am gasit pe olx niste flanse poliamida sau chiar metal si sunt curios daca a folosit cineva si cu ce rezultate.Flansele sunt de 50mm si sunt interesat daca afecteaza articulatiile masinii,planetarele,suspensiile,cardanul si diferentialul.Totodata sunt curios daca s-a schimbat stabilitatea masinii,consumul si daca se simte diferenta la viteza mai mare.O seara placuta va doresc!

https://www.olx.ro/oferta/inaltare-suspensie-5-cm-suzuki-vitara-grand-vitara-x90-IDaAGFN.html
https://www.olx.ro/oferta/kit-inaltare-5cm-suzuki-grand-vitara-2005-2015-IDbGJHT.html
https://www.olx.ro/oferta/kit-inaltare-suzuki-vitara-ID3sVNF.html

Am atasat linkurile gasite de mine
  • Suzuki Grand Vitara 2007 2.0