Autor Subiect: Garantia  (Citit de 8570 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
Re: Garantia
« Răspuns #20 : 02.Sep.2010, 11:59:42 a.m. »
Eu am masina din avatar achizitionata de noua din Germania de la un dealer Mitsubishi. Omul mi-a dat ceva caiet de garantie, scris in finlandeza sau pe-acolo si mi-a zis ca nu poate sa il stampileze. Pana acum au trecut 2 ani si 27.000km fara nici un event.
Credeti ca daca i se intampla vreun defect, acopera Suzuki RO sau altcineva costurile?

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #21 : 02.Sep.2010, 12:46:50 p.m. »
@miocrl, si eu am scris la Suzuki HU, la fel ca si @body, pe vremea cand asteptam masina. Probabil a avut ceva efect, pentru ca imediat m-au sunat cei de la Suzuki RO.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 02.Sep.2010, 06:09:20 p.m. »
Omul mi-a dat ceva caiet de garantie...si mi-a zis ca nu poate sa il stampileze. ...Credeti ca daca i se intampla vreun defect, acopera Suzuki RO sau altcineva costurile?
Nu cred atita timp cit nu poti face dovada ca ai trecut prin reviziile lor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 02.Sep.2010, 10:21:58 p.m. »
Nu mai stiu exact, cred ca nu putea sa il stampileze ca persoana juridica care acorda o garantie. Neamtul stia engleza cam cum stiu eu germana si n-am putut astupa prapastia dintre civilizatii. :D
Intre timp, o sa fac a doua revizie, prima pe la dealer autorizat in RO, care m-a servit cu stampila atestatoare zpe respectivul caiet. N-am avut timp sa citesc cum e cu treaba, in caz de doamne fereste sa vezi ce-mi fac :) Ma gandeam ca stiti voi sau v-ati confruntat.

Offline hugbear

« Răspuns #24 : 28.Feb.2016, 08:07:02 p.m. »
De duminică, regulile referitoare la garanţiile produselor se schimbă.

Câteva sublinieri:

- Prevederile referitoare la vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora sunt incluse, în prezent, în Legea nr. 449/2003, care va suferi duminică mai multe modificări aduse de Ordonanţa Guvernului nr. 9/2016.

- Începând din 28 februarie, definiţia va face referire în mod expres la garanţia comercială, care va fi orice angajament asumat doar de către vânzător, iar producătorul va fi eliminat din formulare:good: Totodată, va fi introdusă definiţia garanţiei legale de conformitate, care va reprezenta protecţia juridică a consumatorului asigurată de lege în cazul lipsei de conformitate

- Vânzătorii rămân în continuare răspunzători faţă de consumatori pentru lipsa conformităţii de la momentul livrării produselor.

- În baza garanţiei legale, vânzătorii vor fi răspunzători pentru orice lipsă de conformitate timp de doi ani de la livrarea produselor. "Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate", este menţionat în Legea nr. 449/2003, în care se subliniază că lipsa de conformitate trebuie notificată vânzătorului în cel mult două luni de la constatare.

- Pentru produsele înlocuite, vânzătorii vor avea aceleaşi obligaţii legale ca pentru produsele vândute iniţial.

- O prevedere nouă ce va fi introdusă din data 28 februarie face referire la prelungirea automată a garanţiei legale şi a celei comerciale cu perioadele de nefuncţionare ale produselor, atunci când este vorba de lipsa de conformitate apărută în cadrul termenului de garanţie. (n.n. - HAAAALELUJAHHHHHhhhh!!!!!!  :pardon:)

- Atunci când va fi vorba de înlocuirea produselor defecte cu produse de folosinţă îndelungată, în cadrul termenului de garanţie, acestea din urmă vor avea un nou termen de garanţie, care va curge de la data preschimbării.

- Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută, de duminică, în cadrul unei perioade de timp prestabilite de către vânzător şi consumator. Aceasta nu va putea fi mai mare de 15 zile calendaristice de la data aducerii la cunoştinţa vânzătorului a lipsei de conformitate a produsului sau a predării produsului către vânzător în baza unui document de predare-preluare:good:
« Ultima Modificare: 28.Feb.2016, 08:17:56 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon