Autor Subiect: Totul despre masini inmatriculate in Bulgaria (sau de inmatriculat)  (Citit de 20660 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline zamyx

• Full Member
  • Mesaje postate: 128
  • Gen: Bărbat
    • Constanta
Re: Totul despre masini inmatriculate in Bulgaria (sau de inmatriculat)
« Răspuns #10 : 31.Dec.2010, 09:20:48 p.m. »
Colegul Forte are dreptate, am luat si eu o camioneta din Italia, inmatriculatul in tara ma costa 4500 euro, asa ca am inscris-o la bulgari, cumnatul Orhan s-a ocupat de asta, actele traduse in enleza si romana, ITP, asigurare, transport cu platforma din Constanta la Dobrici, totul a costat 300 euro (motorul de 2500 cm3). O data pe an ii dau talonul si 100 euro si mi-l aduce a doua zi cu asigurarea facuta si itp-ul facut. Politia m-a oprit de cateva ori dar nu au ce sa faca, numai unul s-a gasit mai destept si a spus ca procura nu e buna deoarece ''nu spune nimic de Romania'', procura suna cam asa: ''.......e valabila in Bulgaria si alte tari straine...''
 deci Romania nu se numara prin ''alte tari straine''.
In alta ordine de idei, pentru moment, inmatricularea in Bulgaria e cea mai buna soluti, plus ca daca vrei poiti sa faci casco in Romania, la o masina inmatriculata la bulgari.

• Mercedes
Mercedes ML W166  White Cirrus, 2015
Mercedes A 180 Sport Compact Green Elbaite, 2016
Crown Line 180 Bow Rider 135cp

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #11 : 31.Dec.2010, 09:33:24 p.m. »
O data pe an ii dau talonul si 100 euro si mi-l aduce a doua zi cu asigurarea facuta si itp-ul facut.

Asta imi aduce aminte de perioada de dupa revolutie cand tata pleca la ITP cu ceva rachie (tuica pentru toata lumea) in portbagaj. :) Cine stie cat va mai merge treaba asta la vecinii din sud. Oricum, nu e un lucru normal.

Offline Forte

« Răspuns #12 : 31.Dec.2010, 09:36:43 p.m. »
ITP-ul se face fara masina pentru ca asa este comod pentru noi! Daca ai timp ... poti merge sa-l faci personal ... asa cum il faci in Romania!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #13 : 31.Dec.2010, 09:43:15 p.m. »
Am inteles, dar vroiam sa zic ca cine stie cat timp vor mai accepta si bulgarii sa faca un ITP pe neve, fara sa vada fizic masina.

Offline unde

« Răspuns #14 : 14.Ian.2011, 02:23:04 p.m. »
 Ce vedeti prin presa, articole gen "adio inmatriculari in BG" nu sint altceva decit comenzi politice sau ale unor grupuri de interese.
 Treaba cu inmatriculatul in BG se va termina doar in momentul in care guvernantii nostrii vor reveni cu picioarele pe pamint si vor cobori taxa la valori mai pamintesti. Pina atunci, bulgarii cistiga o gramada de bani din prostia romanilor si culmea fara sa faca nimic altceva decit sa inmatriculeze masinile. Ei incaseaza banii si masinile nici macar nu circula la ei. Uite ca e buna si UE asta la ceva.
 Spre deosebire de ai nostrii care maresc taxa cel putin o data pe an, in bulgaria au anuntat in 2010 marirea taxei pentru... 2012, nu dublu/triplu ca la noi ci cu 10%-20%.
 Pentru cei fricosi, se poate face rezidenta in Bulgaria si puteti avea masina pe numele vostru, altfel masina e pe numele unui bulgar sau al unei firme. In felul asta nimeni nu mai poate comenta nimic. Rezidenta e pe 5 ani si costa ~ 3-400 de euro. ITP-ul pentru masinile mai vechi de 4 ani e anual, asigurarile sint cam ca la noi, cel putin pentru masini pentru motoare pina in 2l. Impozitul anual e mic, iar pentru masinile cu motoare mari, comparat cu ce e la noi e foarte convenabil (calculati impozitul anual pe 2011 pentru motoare peste 2000 si o sa aveti un mic soc). Despre taxa auto, chiar nu mai are sens sa vorbim, personal anticipez ca anul asta vom vedea inclusiv masini noi inmatriculate in BG (si cumparate de acolo, ca TVA-ul e de 20%).
 Gogorite gen "bulgarul radiaza masina" tin doar la naivi, ca sa nu zic altfel. De ce si-ar taia bulgarul o sursa de venit pentru care nu trebuie sa miste nici un deget?

Fara legatura cu taxa auto, la bulgari cota unica e 10% si codul fiscal nu se modifica la mijlocul anului cu aplicabilitate imediata  ;) De fapt cred ca la chestia asta sintem unici, in UE cel putin.

So... back to the subject. Inmatricularea pe BG e din ce in ce mai atractiva, in conditiile in care boc a luat-o razna rau de tot. Sint taxate inclusiv masinile euro5. Chipurile alea euro6 nu sint taxate, dar sa ma anuntati si pe mine cind o sa omologheze cineva vreo masina euro6 la RAR mai devreme de 2016  :-)) De fapt, aceeasi poveste a fost si in 2008 cu masini euro5, omologate de RAR ca euro4, ca sa plateasca taxa.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #15 : 14.Ian.2011, 02:38:36 p.m. »
Acum am inceput sa inteleg si eu fenomenul(nu am fost interesat)!
Go Terios!!!:)

Offline Forte

« Răspuns #16 : 16.Ian.2011, 12:01:58 a.m. »
  Fara legatura cu taxa auto, la bulgari cota unica e 10% si codul fiscal nu se modifica la mijlocul anului cu aplicabilitate imediata  ;) De fapt cred ca la chestia asta sintem unici, in UE cel putin.

"cu aplicabilitate imediata" ... ar fi super, dar s-au dat o gramada de legi cu aplicabilitate retroactiva!

Offline Dragos-gs

• Full Member
  • Mesaje postate: 105
Suzuki Ignis 2008 1.3 benzina

Offline Dragos-gs

• Full Member
  • Mesaje postate: 105
Suzuki Ignis 2008 1.3 benzina

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 14.Dec.2011, 09:41:54 a.m. »
Cu riscul de a lansa un flame si de a-i deranja pe unii si pe altii (dar in fond traim in democratie, macar pe hartie, asa ca am si eu dreptul la opinie), de abia astept s-o vad concretizata si - cel mai important - APLICATA.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X