Autor Subiect: Revizie  (Citit de 4932 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline flotl

Revizie
« : 09.Ian.2010, 01:30:45 p.m. »
Am facut revizia de 30.000 km pe 28 dec 2009 la Suzuki Brasov. Aveam numai 24.000 km pentru ca pe prima am fost nevoit sa o fac la 10.000 km si pe aceasta cu 1.000 km mai devreme.
Costurile au fost (fara TVA/TVA):
filtru motorina 118 /22
filtru polen 110 /21
filtru aer motor 82 /16
filtru ulei 37 /7
ulei OMV 5w30- 6 litri   246 /47
manopera-3,5 ore    245 /47
discount manopera -35 /-7
total 804 /153
total cu TVA 956 RON

Au pus ulei OMV 5w30 special, asa scria pe el, pentru motoarele Renault cu filtru de particule si acceptat Mercedes si BMW. Uleiul era made in Austria si dupa spusele sefului de service ar fi mai bun decat Mobil care e facut in Turcia. In carte nu apare necesitatea schimbului filtrului de motorina, dar au insistat sa il schimbe din cauza motorinei proaste romanesti. Si la Kamsas la 10000 km au incercat sa imi schimbe filtru de motorina dar am refuzat si nu au comentat prea mult.
Mi-au schimbat pe garantie si bucsele la bara antiruliu pentru ca se auzea un scartait cand treceam peste pragurile de incetinire de la trecerile de pietoni. Se pare ca e o problema recunoscuta. Cele noi aveau o parte mai groasa de cauciuc. E drept ca si eu am urcat pante abrupte sau am stat in 3 roti trecand santuri.
M-au lasat sa stau langa masina si mecanicul care a lucrat a fost foarte de treaba, chiar imi parea rau ca nu i-am lasat ceva la plecare.
Nu au plata cu cardul dar au acceptat sa fac in fata lor transferul pe internet.
UNa peste alta, am fost multumit si desi sint din Tulcea sper sa imi fac si urmatoarea revizie la Brasov, daca voi avea posibilitatea.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline coq

Re: Revizie
« Răspuns #1 : 10.Ian.2010, 06:40:35 p.m. »
Bravo... nu este deloc rau ca ai schimbat si filtrul de motorina si eu ar fi trebuit sa-l schimb cand am facut revizia de 2 ani... dar din pacate nu am facut-o  :(
Auzisem ca la noi este mai scump filtrul de motorina... dar se pare ca este ok vazand pretul tau. Aveai drum prin Brasov sau te-ai dus special acolo?
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline flotl

« Răspuns #2 : 10.Ian.2010, 08:50:07 p.m. »
Cred ca e prea des sa schimbi filtrul de motorina la 15.000 km. Am avut si un Renault Megane unde se schimba tot la 15.000 km filtrul si era cam 200 RON. Am desfacut 2 filtre si inca era roz. Am avut inainte de Suzuki o Toyota Corolla model nou si nu se schimba filtrul de motorina la 15.000 km.
Am stat cateva zile la Brasov si asa am hotarat sa fac revizia acolo. Mi-a placut la ei dupa experienta neplacuta cu cei de la Suzuki Constanta unde mi s-a gresit uleiul, unde mi-au incarcat factura pentru ca au verificat-o pe calculator. Nu stiu daca era necesar la o masina cu 10.000 km sa o verifice cu calculatorul.
La Autonet Bucuresti au constatat ca am ceva la bucsele de la bara stabilizatoare si mi-au pus vaselina. La Brasov, daca nu le aveau pe stoc, ar fi pus banda de teflon pe interior pentru ca bucsa sa prinda mai bine bara. Cei de la Brasov, fara sa testeze daca se aude acel scartait, au hotarat imediat sa mi le  schimbe.
Nu exclud ca peste 9-12 luni sa fac un drum la Brasov pentru revizie, ar fi un prilej si de plimbare. Sau poate la un drum spre vestul Europei sa fac o excala la Brasov.

Offline xplicit

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
    • brasov
« Răspuns #3 : 24.Ian.2010, 04:16:43 p.m. »
Poate s-a modificat limba romana...da pe vremea mea se zicea escala.
suzuki s cross 1.4  galactic gray cu tabla subtire de conserva....

Offline flotl

« Răspuns #4 : 24.Ian.2010, 05:49:00 p.m. »
Nu s-a moficat limba romana. Am gresit eu.
Scuze!

Offline asterisc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 58
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #5 : 24.Ian.2010, 09:55:11 p.m. »
Hmm... mi se pare nitel cam mare pretul reviziei...
Eu am un Peugeot 206 de vreo 5 ani, si din an in an, cam 4,5 milioane platesc revizia, dar este benzina. La diesel, stiu ca mai e filtrul de motorina in plus, in jur de 2milioane. Ah, si ulei vad ca a intrat ceva mai mult. Cand zic cam mare, ma refer la asteptarile mele :)
Am si o Vitara, dar fiind adusa de dincolo, pentru escapade mai mult sau mai potin offroad, ma gandesc sa o fac in regie proprie...
Sa inteleg ca in jur de 7-8milioane ar fi o revizie la Vitara? (&Grand Vitara)
Reality is for those who cannot face Science Fiction!

Offline coq

« Răspuns #6 : 25.Ian.2010, 10:46:38 a.m. »
Pai daca nu mai este in garantie... clar ca-ti va fi mai rentabil sa o faci in regie proprie.
Ca pret... da cam asta este suma, cam atat am dat si eu
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |