Foarte frumos "dublata" reclama. Aceleasi impresii le-am avut si eu cand am vazut-o pe cealalta cu mosulica. Aia se difuza cand am fost acasa in octombrie. Plangea saracu' de sarea camesa de pre dansul, desi el avea 80 de ani si copiii lui erau probabil demult in Italia la produs, cu mici sanse de a se mai intoarce vre-odata acasa; sau la crasma, cu mici sanse de a mai pune mana pe o unealta vre-odata. Evident toti asteptau cu nerabdare momentul unic in care vor munci la mina. "... sictir, m... cu sacaz!" (citat din Parazitii&Andrei Gheorghe)
Desi in principiu nu ma opun exploatarii in sine, ceea ce trebuie avut in vedere este mai degraba o chestiune statistico-istorica, daca imi permiteti; si anume: goana dupa resurse nu s-a schimbat cu nimic in ultimele zeci de mii de ani. Fie ca s-a chemat piatra, sare, aur, titei, filmul actiunii este unul singur. Se vine, se ia, se pleaca. Beneficiile locale niciodata nu ajung nici macar la fractiuni infinitezimale din beneficiie exploatatorilor atunci cand exploatatorii sunt companii straine. Orice discutie pe tema asta este bullshit, iar sansele de schimbare a acestei stari de fapt in viitoarele milenii sunt, dupa cum orice om normal poate constata, ZERO. Asta se intampla oriunde in lume, inclusiv in statele puternice, unde guvernele sunt responsabile si trag pentru bunastarea nationala, deci cu atat mai mult se va intampla in Romania.
Din aceste motive as zice NU.