Autor Subiect: demontare oglinda fata  (Citit de 10545 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: demontare oglinda fata
« Răspuns #20 : 20.Mar.2013, 03:32:08 p.m. »
...l-am rugat pe mecanic ca pentru o fixare mai buna a capacului vechi pe oglinda TYC, in conditiile in care 2 din cele 3 cleme erau rupte, sa foloseasca cu incredere Super Glue.
Intreb si eu acu': daca oglinda ar fi fost incalzita, crezi ca ar fi rezistat la prinderea cu Super Glue ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline marian57

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 21.Mar.2013, 07:54:43 a.m. »
Nu s-a putu face transplant de sticla, motor, capac, fire si toate cele pe cadrul cel nou?
Sincer, nu am discutat aceasta optiune. Cei de la service mi-au dat inapoi oglinda veche si mi-au spus ca as putea recupera oglinda (sticla) in cazul spargerii oglinzii. Tot ei mi-au spus ca sticla asta este foarte subtire si asezata pe o placa de plastic (sau cam asa ceva) si ca trebuie extrasa cu mare grija.
Apropos de sticla oglinzii, in 2010 imi venise ideea ("excitatat" cumva de un amic) sa o inscriptionez. Cei la care am apelat (un stand undeva pe la AutoVit) mi-au spus ca ei nu pot sa o inscriptioneze fiindca, de fapt, nu este sticla, ci plastic.
SUZUKI SX4 1.6 GS 4WD ESP (2010)

Offline marian57

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #22 : 21.Mar.2013, 08:14:19 a.m. »
Intreb si eu acu': daca oglinda ar fi fost incalzita, crezi ca ar fi rezistat la prinderea cu Super Glue ?
Da. Din cate am observat, de incalzit se incalzeste sticla, nu toata carcasa, iar incalzirea nu este extraordinar de puternica. Pe de alta parte, prin vara lui 2012 m-a lovit un tip (care dadea cu spatele) si mi-a infundat usa dreapta fata si mi-a zgariat carcasa oglinzii. Reparatia, facuta pe RCA-ul lui, a constat in schimbarea usii si revopsirea carcasei oglinzii la un  service Suzuki din Giulesti (nu ii dau numele). Pentru a revopsi carcasa, cei de la service au demontat-o si remontat-o dupa vopsire. In urma operatiunii, pe marginea de imbinare a carcasei vopsite cu rama se observau usoare urme (ca de surubelnita); probabil ca au fortat cumva, cele 3 cleme fiind asa cum am spus intr-un post anterior asezate undeva in interiorul oglinzii. In plus carcasa, am observat dupa cateva zile de la reparatie, nu mai statea lipita de rama (era un luft de vreo 2-3 mm), probabil ca una din clemele de prindere fusese deja rupta. Atunci am lipit carcasa de rama cu Super Glue (evident, doar pe o portiune) si nu afost nicio problema cu incalzirea oglinzii, traversand iarna fara probleme.
Se pare ca nu au fost probleme nici la desprinderea carcasei, atunci cand acesata a fost pusa pe oglinda TYC. Oricum mai am o carcasa intacta (cea de la TYC) doar ca trebuie vopsita.
SUZUKI SX4 1.6 GS 4WD ESP (2010)

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 21.Mar.2013, 09:00:01 a.m. »
...de incalzit se incalzeste sticla, nu toata carcasa, iar incalzirea nu este extraordinar de puternica.
De ce am intrebat: la lansetele de pescuit, pt a inlocui inelele de pe tronsoane, folosesc SUPER GLUE pt fixare si caldura pt a le desprinde.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #24 : 05.Dec.2013, 09:54:30 p.m. »
Numai oglinda a dat-o jos cineva trebuie sa verific contactele electrice de la dezghetare pt ca nu vrea sa mai munceasca si eu stiu ca cea din dreapta pina anul acesta se dezgheta.....cu toate ca nu are pe ea semnul acela(de dezaburire) care este pe cea din stinga.
Tind sa cred(si sper) sa fie numai o problema de contact electric?? :pardon:
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline miocrl

« Răspuns #25 : 06.Dec.2013, 11:16:10 a.m. »
personal, dupa cum am vazut-o eu inantru nu cred ca se poate sa scoti sticla oglinzii fara sa desfaci toata oglinda.
de pus inapoi se poate odata ce e data jos sticla dar invers BA.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #26 : 06.Dec.2013, 11:24:04 a.m. »
M S :good:  :pardon:
naspa
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline laur

« Răspuns #27 : 26.Ian.2015, 04:26:12 p.m. »
Hai ca va scot eu din intuneric, dar oare nimeni nu a umblat pana acum la oglinda ?  De ceva timp am observat ca dreapta nu mai incalzeste. Am ajuns aici si daca nu am gasit nimic am experimentat eu, dupa vreo 60 de minute de studiat imaginile colegilor, ajungand la concluzia ca trebuie sa tragem de sticla.Am apasat pe partea ingusta a geamului facand loc in partea mai lata sa bag degetele pentru a trage.Si a mers ! Demontand si capacul din spate nu putem decat sa schimbam sistemul care regleaza, sticla fiind prinsa in clipsuri.
« Ultima Modificare: 26.Ian.2015, 04:43:40 p.m. de laur »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET