0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
cand conduc subturat am o masina obisnuita sub control, dupa 3000 rot/min, am sub mine o masina vioaie si agila si dupa 4500 devine o arma cu care trebuie sa fiu atent!:)
Citatcand conduc subturat am o masina obisnuita sub control, dupa 3000 rot/min, am sub mine o masina vioaie si agila si dupa 4500 devine o arma cu care trebuie sa fiu atent!:) Hai sa nu facem confuzii : sub 4500 nu este subturat(3000-4500) ! Iar 4500 si peste, este o turatie pt. extraurban nu pt. oras ! Subturat (dupa mine) ar fi daca nu sari de 2000 ! Si trebuie recunoscut ca @jupanul1 are dreptate : masina(CB) stie mai bine decat soferul cand sa schimbe si la ce turatie sau viteza(cum specifica colegii) .
Buna seara! Da, este primul mesaj postat si prima masina cu cutie de viteze automata pe care o conduc iar pentru mine, cel putin, " subturat" inseamna sa merg sau sa tin masina la 1500 rot/min.. si sa merg in coloana cu 20 km/h.
Daca automata schimba la cum indica in bord sa schimbi vitezele la manuala, omu are perfecta dreptate
@enicky la cutia automata este un "algoritm" care decide ce treapta de viteza foloseste si la ce turatie (asta foarte simplist vorbind ca mai sunt si cutii CVT unde nu ai trepte propriu-zise si algoritmul de fapt e o chestie complexa care tine cont de foarte multe lucruri).