Autor Subiect: Cauciucuri de iarna? Care sunt cele mai bune?  (Citit de 25651 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline roberto

Re: Cauciucuri de iarna? Care sunt cele mai bune?
« Răspuns #20 : 02.Sep.2011, 08:28:14 p.m. »
Sa nu uitam si de eficienta la franare. Un cauciuc de vara, la temperaturi foarte scazute (-10, -15 grade), este de-a dreptul periculos la franari bruste.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline bisti

Re: Re: Cauciucuri de iarna? Care sunt cele mai bune?
« Răspuns #21 : 02.Sep.2011, 09:39:07 p.m. »
Nu a spus nimeni sa stai cu pneuri de vara, iarna.

Offline drakiula

• Full Member
  • Mesaje postate: 114
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #22 : 15.Nov.2011, 02:23:45 p.m. »
Am achizitionat astazi Pirelli Snowcontrol + jante otel din oferta Autonet, astept sa vad cat tin si cum se comporta.
« Ultima Modificare: 15.Nov.2011, 02:27:06 p.m. de drakiula »
Suzuki SPLASH 1.2 GS 86 CP :D(Codename: SUZIE)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #23 : 15.Nov.2011, 02:26:39 p.m. »
Eu am aceleasi cauciucuri pe SX4 din iarna 2008 si sunt inca OK. Weekendul trecut le-am scos din nou la purtare.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #24 : 15.Nov.2011, 04:49:00 p.m. »
Am achizitionat astazi Pirelli Snowcontrol + jante otel din oferta Autonet, astept sa vad cat tin si cum se comporta.
Cred ca te-am vazut... :D
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline drakiula

• Full Member
  • Mesaje postate: 114
« Răspuns #25 : 15.Nov.2011, 05:05:54 p.m. »
Cred ca te-am vazut... :D

Ai vazut masinuta probabil, era sotia cu ea  :)
Suzuki SPLASH 1.2 GS 86 CP :D(Codename: SUZIE)

Offline Trixi

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #26 : 13.Dec.2011, 10:56:42 a.m. »
Nu exista “cauciucurile cele mai bune”. Nici de iarna, nici de vara. Poti insa sa faci o alegere corecta in ambele situatii. Diferenta dintre cele doua tipuri de anvelope este amestecul din care sunt facute. Cele de iarna sunt dintr-un amestec mai moale, care nici la temperaturi mici nu se intaresc  spre deosebire de cele de vara, care devin ca betonul sub +10 grade si la franare aluneca pe asfalt, in loc sa opreasca masina.
Cu cat este mai frig cu atat te ajuta amestecul mai moale, cu cat e mai multa zapada profilul mai adanc, eventual cu niste lame moi. Partea proasta e insa, ca acest tip se roade ca radiera pe hartie cand dai de asfaltul curatat si rece!!!! Din acest motiv, daca stii ca iti faci veacul intr-un oras curatat iarna, trebuie se optezi pt o anvelopa semi-dura, cum ar fi  Good Year, Michelin, Dunlop de iarna, ca altfel risti sa ramai fara anvelope in 2 luni. (Insa nu te mira, ca GY nu te va ajuta sa urci pe dealul inzapezit la bunica!)
Anvelopa moale de iarna are de ex Avon, Sava, Ceat...etc. Ceat-ul meu de ex are niste lamele moi pe marginea patratelelor de pe profil. Am facut drum de Cluj-Sighisoara-Brasov-Oituz-Bacau pe cod galben de ninsoare si numai odata mi-a dat palpitatii pe 600 de km...insa daca ma mai plimb mult cu ele pe vremea asta am sa las totul pe asfalt.
Multe anvelope au un “Tradewear” pe  margine. Una dintre cele mai dure  ce am vazut eu, are Falken Ziex, care e utilizat si la drift din cauza duritatii (rezistentei) . Are tradewear 380 daca nu ma insel.
O anvelopa obisnuita de vara are undeva la 180- 280 din cate am vazut. Din pacate  nu sunt multe care au aceasta valoare trecuta pe margine.
Asadar, intr-adevar nu neaparat anvelopa cea mai scumpa este si cea mai buna. Sper sa reusiti sa faceti alegerile cele mai potrivite pt voi. Numai bine!

Offline pitzy_

• Hero Member
  • Mesaje postate: 569
« Răspuns #27 : 13.Dec.2011, 12:50:47 p.m. »
Salutare, eu am tot Pirelli Snowcontrol 91T si sunt foarte multumit de ele, le-am testat calumea iarna, ne-am bagat prin zapada pana peste praguri, am urcat pe cateva strazi pe la mine anul trecut cu zapada de 30-40 cm fara nici o problema. Sunt la a 4 iarna acu cu ele si pot spune cu siguranta ca mai duc o iarna cu siguranta. Eu le-am schimbat de fiecare data intre ele si am avut surpriza ca 2 ani la rand cand i-am rugat pe cei de la service sa verifice daca e nevoie de echilibrat toate erau OK, concluzia, s-au uzat uniform datorita rotatiei.

Am vazut ca au aparut acu Pirelli Snowcontrol 2, profilul e un pic diferit, cine stie la urmatorul set cred ca tot cu Pirelli o sa merg. Bafta!
Suzuki SX4 1.6 4WD GS  -  True Way of Life

Offline SSXX4

« Răspuns #28 : 04.Ian.2012, 03:30:58 p.m. »
... Din acest motiv, daca stii ca iti faci veacul intr-un oras curatat iarna, trebuie se optezi pt o anvelopa semi-dura, cum ar fi  Good Year, Michelin, Dunlop de iarna, ca altfel risti sa ramai fara anvelope in 2 luni...

Multumim de sugestie!
 Am comandat Dunlop pentru iarna, intr-un oras ce duce dorul dupa zapada...Speram sa le primim cat mai curand!
Multumiri inca o data!
Dinu
  • SX4 4x4 1.6 GLX 2008