Salut, am imprumutat de pe
bigjimny.com urmatorul tutorial privind modificari care sa permita instalarea unor cauciucuri putin mai mari fara a inalta masina:
pasul 1 : se scot "aripile" de plastic si contra aripile din fata (in spate jimny nu are contra aripi), mare atentie la clipsurile din plastic cu care acestea sunt prinse, fiind un sistem de unica folosinta eu am ales solutia de a inlocui acele clipsuri cu surub+piulite.
pasul 2: se decupeaza din plastic cativa centimetri, in poza se decupeaza exact pe linia de curbura, eu vreau sa mai las cam 2cm pentru a monta niste aparatori de plastic iesite in exterior - asa nu se mai stropeste mult masina in cazul celor ca mine care au rotile iesite in afara (flanshe de 4cm) - cu rosu este zona pe care vreau eu sa tai, la fel se decupeaza o mica bucata si din bara fata + bara spate:
pasul 3: se pileste muchia taiata astfel incat sa se elimine eventualele erori si sa nu ramana taioasa:
pasul 4: se elimina niturile cu care este prinsa acea bucata de tabla creponata -lata de 6-7cm- rotile spate:
pasul 5: se demonteaza acea tabla creponata si se da cu grund in zona in care era prinsa pentru a nu aparea rugina:
pasul 6: se monteaza la loc aparatorile/aripile de plastic:
la final ar trebui sa arate cam asa:
acesta este unul din taskurile mele din weekendul viitor. bafta!