Autor Subiect: Ochelari 3D si filme 3D acasa  (Citit de 7465 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Ochelari 3D si filme 3D acasa
« Răspuns #10 : 16.Ian.2010, 02:08:00 p.m. »
@whizzy: Pentru Fuji FinePix Real 3D W1 exista o cale de a evita hardware-ul scump pe care-l ofera ei, descrisa in Handling Fuji .MPO Files on ALL Displays. In case you're interested...  ;)

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 16.Ian.2010, 02:30:02 p.m. »
destul de complicat :)

eu ma chinui sa fac 2 poze la distanta de 3cm si nu reusesc  :fluier: asta cu trepiedul fara nici nu vreau sa ma gandesc

Offline hugbear

« Răspuns #12 : 16.Ian.2010, 02:58:04 p.m. »
StereoPhoto Maker accepta si corecteaza mici nealinieri; in plus, poti corecta manual ce nu-ti convine. Cu o baza de 30cm inteleg ca incerci peisaje, nu? Pentru interior e mult prea mare (o regula empirica spune ca baza stereoscopica sa fie de circa 1/30 din distanta pana la cel mai apropiat obiect de interes). Cadrarea se face mentinand pe cat posibil axele optice paralele (FARA rotatie in jurul axei verticale). Spor!

Post Merge: [time]Sb 16 ian 2010 15:29:59 +0200[/time]
Late Edit:
Cam asta obtii cu o baza de 30cm:

Really Late Edit: Gafa colosala, in loc de 3cm, eu am citit 30cm (a bad case of wishful thinking  =)))... My bad!
« Ultima Modificare: 16.Ian.2010, 03:49:17 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline M@n

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 52
« Răspuns #13 : 28.Ian.2010, 01:23:24 p.m. »
Am vazut ca si cei de la nVidia au inceput sa scoata placi video care suporta 3D si la pachet ofera o pereche de ochelari. Am avut ocazia sa "testez" ochelarii din pachetul nVidia si unii "no name" si pot spune ca este diferenta. Ochelarii de la "pachet-ul" nVidia vad mai bine .... sa zic ca vezi mai "real" si sincer daca te uiti la prima vedere la ei nu poti sa iti dai seama de diferente intrei unii no name si acestia.

Offline Cerby

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 392
  • Never drive faster than ur guardian angel can fly
« Răspuns #14 : 28.Ian.2010, 01:50:45 p.m. »
ochelarii aceia in 2 culori obosesc ochii foarte tare si nici nu dau un efect foarte placut (sunt cei vechi) acum ochelarii cei mai potriviti sunt acestia...

din pacate nu cred ca se pot folosi acasa :(
Suzuki SX4 1.5 GS :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #15 : 28.Ian.2010, 01:59:59 p.m. »
Cre ca din astia au la Multiplex in Vitan :-/ Real 3D sau ceva in genul.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Leutz

« Răspuns #16 : 08.Aug.2010, 04:08:26 p.m. »
Va supun atentiei urmatorul fapt  :D . Sper sa nu ma considerati iremediabil si irefutabil anormal, dupa cele declarate  :-))

Saptamana trecuta am fost la un film 3D (Step up 3) si, forta de imprejurari, am facut urmatorul experiment:

Deci am luat ochelarii, ne-am instalat confortabil in fotolii si ... dupa vizionarea reclamelor, hop si intructiunile de utilizare a ochelarilor:
"Ochelarii folositi in cinema-ul nostru ... are like no others ...  (:|
... functioneaza pe baza unui semnal de sincronizare in infrarosu care vine de la ecran, daca intoarceti capul de la ecran in timpul filmului sincronizarea se pierde si va dura cateva secunde pana veti recapata vederea 3D optima ... etc. Nu incercati sa stergeti lentilele de praf sau grasime. Ele se curata singure in baza sitemului inovativ blablabla ... Daca ochelarii nu se sincronizeaza anuntati cel mai apropiat asistent ..."

Partea proasta a fost ca ochelarii mei, din tot grupul cu care-am fost, n-au vrut sa mearga. Asta e. Nu m-am mai straduit sa ma ridic sa anunt un "asistent"pentru ca filmul a fost oricum extrem de neinteresant si n-a meritat efortul. Insa ... daca tot eram pe scaun si stateam acolo in fata ecranului, am zis sa fac un experiment, mai ales ca mi-am adus aminte ceva mai din vechi, de la un alt film 3D.

Deci cand am fost la AVATAR, in Ro … in timpul filmului au fost cateva momente in care am scos ochelarii … si pentru cateva secunde bune inca vedeam correct … pana probail creierul se decupla de la “pacaleala” 3D.

De data asta am incercat sa ma concentrez si am vazut TOT filmul fara ochelari. Nu am vazut 3D, insa am reusit sa elimin imaginea dubla. Practic am vazut filmul 2D in mod correct.
Am reusit practic sa vad cum merge treaba si cum trebuie sa ma concentrez ca sa vad bine. E interesant ca ochii nu fac nici un effort. Practic nici nu stiu cum sa descriu efortul. Oricum, la inceput mi-a fost foarte greu sa corectez imaginea, pierzand destul de des “sincronizarea”. Insa pana la sfarsitul filmului deja reuseam sa ma decuplez de la ecran, sa vorbesc cu cei de alaturi, si apoi sa ma reconcentrez aproape instantaneu.
Totusi, n-am reusit sa vad correct fazele foarte aglomerate si foarte dinamice: scenele complexe de dans, in care erau cateva zeci de personaje + lumini si efecte din plin, toate la viteza maxima. Poate trebuie ceva exercitiu in plus.

Ce-ar mai fi de adaugat, inainte sa ma considerati tembel … ar fi ca dupa film am ajuns acasa RUPT de oboseala si-am dormit 14 ore, cred ca pur si simplu ca un lemn; pentru ca a doua zi la 2 cand m-am trezit eram amortit pana … in adancul sufletului. Basca .. toata ziua am fost din nou ca dupa 3 nopti nedormite.

Concluzia ar fi ca … putem dom’le. Putem. Ochelarii aia ajuta creierul sa fie pacalit mai usor, da’ am putea s-o facem si singuri cu ceva effort si antrenament.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #17 : 17.Aug.2010, 02:51:24 p.m. »
Bai Leutz, pai ce faci dom'le, le strici afacerea astora cu ochelari de vanzare! :D
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x