Autor Subiect: Jimny benzina - automat vs. diesel  (Citit de 4485 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline butcky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
Jimny benzina - automat vs. diesel
« : 01.Aug.2011, 01:02:48 a.m. »
Salut! Sunt nou pe forum! Am “activat” mai mult pe forumurile BMW.
Intentionez sa cumpar un Suzuki Jimny dar sunt foarte multe lucruri pe care nu le stiu despre masina. Poate ma ajutati voi cu informatii  si sfaturi ;)
Jimny-ul vreau sa-l cumpar pentru mama mea. Oscilam intre VW POLO diesel, SKODA FABIA diesel si JIMNY. A vazut toate masinile si ii place foarte mult Jimny-ul!  Isi doreste o masina 4x4. Initial a vrut un Pajero in 2 usi dar i-am explicat cum sta treaba cu consumul, impozit si rca-ul. E obisnuita cu tractiunea spate! A avut 2 BMW-uri e30 cu care mergea si iarna si mai conducea ocazional batrana mea Dacie papuc tot cu tractiune spate. Deci e obisnuita cu foi de arc, tractiune spate si lipsa de confort :P
Masina o va folosi de acasa pana la munca + diverse drumuri ocazionale –  40 - 60 km/zi. Nu iese cu ea de pe asfalt! De precizat ca mai am 2 catei pe care ii ia cu masina in wk.
M-am gandit la Jimny 1.3 benzina – cutie automata si 1.5 diesel. Voi care credeti ca ar fi mai ok? Sincer cred ca ar ajuta-o mult cutia automata dar ma sperie consumul! Mi-ar fi placut o varianta automata pe motorina! Merita sa renunt la cutia automata in favoarea consumului diesel-ului?  E mai scumpa intretinerea diesel-ului?
Am uitat sa precizez ca Jimny-ul il vreau minim din 2007-2008 si cu maxim 50 mii km!
Astept cu interes parerile voastre! ;)

p.s.
am postat mesajul si pe club 4x4 ca sa adun cat mai multe informatii si pareri.

Offline unde

Re: Jimny benzina - automat vs. diesel
« Răspuns #1 : 01.Aug.2011, 06:17:12 p.m. »
 Precizari:
 - Jimny are arcuri elicoidale si nu foi (astea le gasesti la modelele vechi de Samurai)
 - motorizarea diesel nu se mai fabrica si e de provenienta Renault, cu tot ce decurge de aici. Puterea e identica (85 CP), turbina e insa alta (nu stiu daca asta e de bine sau e de rau). Stiu insa ca toti cei care se dau in off-road cu Jimny au varianta pe benzina si asta spune destule despre fiabilitatea motorului.
 - consumul nu e stralucit, dar nici de speriat, uita-te pe topicul de consumuri.
 - cutia automata e oferita doar la varianta pe benzina si ai banuit corect, consumul e mai mare, ca la orice automata.
Suzuki Jimny 1.3i 2004