Autor Subiect: retinerea masinii in service pana la plata facuta de catre asigurator  (Citit de 3447 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

1. fiecare cred ca avem 2 perechi de chei. putem  lua masina oricand de acolo
2. deci service-ul nu are legal cum sa iti sechestreze masina. daca vor sa faca asta trebuie rugati frumos sa dea hartie scrisa cum ca nu poti lua masina. lucru ce nu se va intampla.
3. plata e o treaba care nu te priveste

Offline hugbear

Re: retinerea masinii in service pana la plata facuta de catre asigurator
« Răspuns #1 : 18.Iul.2010, 12:51:43 a.m. »
Corect, cu o mica observatie: service-ul poate foarte frumos sa-ti spuna "Asteptati putin pana v-o pregatim s-o luati exact in starea in care era inainte sa ne facem noi treaba (pentru care INCA n-am fost platiti) si pe urma o puteti lua. Va chemam noi cand vin banii..."

Nu tin cu ursu', dar (trecand peste faptul ca multe service-uri fac treaba de mantuiala la suprapret) nici nu e corect ca omu' sa munceasca si sa bage piese moka. Problema rezida la asigurator.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #2 : 18.Iul.2010, 09:44:08 p.m. »
Din cite mai stiu si sper sa nu ma insel, masina nu ramine in service impreuna cu certificatul de inmatriculare ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 19.Iul.2010, 11:50:38 a.m. »
ai dreptate.
poti avea o copie pe care o lasi la ei sau le lasi talonul si pastrezi tu copia.
oricum mie mi s-a intamplat de multe ori sa uit actele acasa.. iar pentru 2 zile pana vine si confirmarea de l aasigurator poti sa te dai cu masina linistit.

in cel mai fericit caz masina sta in parcare undeva in exterior fara sa fie nevoie de descuiat vre-un lacat.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #4 : 19.Iul.2010, 12:31:44 p.m. »
2. deci service-ul nu are legal cum sa iti sechestreze masina. daca vor sa faca asta trebuie rugati frumos sa dea hartie scrisa cum ca nu poti lua masina. lucru ce nu se va intampla.
3. plata e o treaba care nu te priveste.

1. Legal nu ai voie deoarece atunci cand lasi masina in service semnezi ca esti de acord sa lasi masina acolo si sa o  ridici doar atunci cand vine acceptul de plata de la asigurator (cazul masinilor reparate pe casco/rca pagubit care presupun un accept de plata).
Daca vrei iti scanez o comanda de service sa vezi cum clientul ia la cunostinta faptul ca va ridica masina doar dupa primirea acceptului. Practic daca vine cineva cu a doua cheie si pleaca cu masina service-ul TREBUIE sa sune la politie si sa declare masina furata (neavand de unde sa stie cine a luat-o) pentru a nu fi tras la raspundere pentru furt.Chiar daca se dovedeste ca "hotul" este proprietarul politia tot il va amenda pentru faptul ca nu a respectat conditiile comenzii de service si ca a luat masina fara acte, talonul fiind in service (in mod normal, aceasta fiind o norma RAR).

2. nu service-ul iti sechestreaza masina ci proprietarul e de acord sa lase masina pana cand va veni acceptul de plata.Asa se procedeaza in orice service care are decontare directa.

3. ba da! te priveste.Pentru ca daca nu vine acceptul de plata si masina sta blocata inseamna ca proprietarul plateste Casco degeaba.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline Forte

« Răspuns #5 : 02.Aug.2010, 05:47:09 p.m. »
Eu imi fac toate asigurarile printr-un broker. Cand am avut masina lovita si a trebuit sa o repar pe RCA-ul vinovatului facut la o firma f.f.ieftina si care nu plateste la timp, am vorbit cu brokerul si el a garantat tranzactia intre service si asigurator, iar eu mi-am luat masina!