Deci pe vremea aia se faceau competitii constructive - adica, din care intr-un final tot oamenii au beneficiat ani la rand, pana in 90 cand s-a terminat kalimera.
Si as mai zice, nu e deloc relevant cate resurse s-au consumat, eu cred ca s-au consumat exact atatea cat a fost nevoie sa faci un lucru ca lumea si care sa reziste iata, 40 de ani, in ciuda nepasarii si a bataii de joc din ultimii 20 de ani!.
Da, fac apologia ceausismului fiindca este 1Mai; O fac pentru ca asa-zisa democratie "de dupa", nu mi-a adus nici un beneficiu. Am o serie de libertati pur teoretice de care fie nu am nevoie sau fie oricum nu am posibilitatea sa mi le exercit. In schimb, am mult mai multe obligatii fata de stat decat aveam inainte, in conditiile in care statul imi da mult mai putin.
Ma intreb retoric: cate locuinte s-au construit (si la ce calitate) in ultimii 20 de ani si cate in perioada 1977-1987? Risc sa spun ca mai putin de jumatate atat numeric cat si calitativ.
Nu s-a construit nici un spital, in schimb s-au desfiintat peste suta in toata tara. Nu s-a construit nici o scoala si nici o gradinita, dar s-au desfiintat zeci.
Palatele Sutu, Brancoveanu, Peles, cetatile medievale din toata tara nu erau tot timpul vizitabile, dar acum stau mai bine ca au fost retrocedate?
Oare o societate detinuta de urmasii imbuibatilor care au fugit cu coada intre picioare in '46 este mai buna decat una condusa de tarani facuti peste noapte lideri? Eu zic ca dimpotriva. Fiindca taranul macar se straduieste sa demonstreze ca e ceva de capul lui, pe cand imbuibatul este orbitde propria suficienta si ne crede prosti pe toti ceilalti...
Cam asta e, dragi tovarasi de clasa muncitoare parerea mea...