Autor Subiect: Un sfat ( imbunatatire sistem audio )  (Citit de 26020 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: Un sfat ( imbunatatire sistem audio )
« Răspuns #20 : 26.Iun.2010, 03:44:24 p.m. »
Azi am desfacut playerul sa vad ce si cum. Se pare ca e Clarion (PE-2528-KA).
Din pacate am petrecut cateva ore cautand pe net date despre conectorii din spate, un manual ceva, dar n-am gasit nimic  :-((

In afara de schema firelor din spate ar mai fi cateva aspecte:

1. Ca sa pot umbla la boxele din spate  :( trebuie sa dau jos toata partea din spate sus. E un plastic care "capitoneaza" toata partea din spate: ultimii doi stalpi si geamul dintre ei. Ca sa-l scot pe ala se pare ca trebuie sa detasez un pic si partea de plastic negru de jos, care e prinsa cu un "click" ca cel incercuit cu rosu in penultima poza. Stie cineva cum se scoate?? N-am vrut sa fortez ca sa nu stric ceva. Partea alba de sus iese destul de usor. Tot in niste click-uri e prinsa (pe unul cred ca l-am si rupt deja  :().
2. Aveti idee ce e chestia aia de e fire din ultima poza? Sub capacelul de plastic, pe chestia rosie care se intrevede prin el scrie "10".

Daca din cei cu experienta in domeniu spatele player-ului seamana cu ceva cunoscut ... povestiti-mi si mie cam ce e cu mufele alea. Vad ca sunt doua care n-au nimic pe ele. Una seamana cumva cu gaura de la o placa ethernet, cealalta cu un conector PS2 (sau cu un s-video). Nu stiu cat se observa din poze.
Ma gandesc ca poate una din mufele alea contine si iesire(i) audio unde sa ma infig cu woofer-ul.

P.S. ... Deja m-am hotarat sa ma apuc de treaba. Deci, cu putere inainte  :D Zilele viitoare o sa dau o tura pe la magazinele de profil sa vad ce au prin oferta.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #21 : 26.Iun.2010, 03:58:07 p.m. »
 "clickurile" acelea se scot usor.Apesi cu ceva pe mijloc,care o sa se duca putin in jos,dupa care tragi de el in sus.Atentie sa tragi cate putin din fiecare parte sa iasa drept ca altfel risti sa-l rupi.
 Chestia aia rosie mai mult ca sigur e o siguranta.Mai ales daca zici ca scrie 10 pe ea.Adica are 10A.
 Sfatul meu e sa cumperi ceva de firma,chiar daca la aceeasi bani o sa para mai slab pe hartie decat ceva mai..no-name sa zicem.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline adrian_r5

« Răspuns #22 : 26.Iun.2010, 04:26:37 p.m. »
cealalta cu un conector PS2 (sau cu un s-video).

La prima vedere seamana cu Clarion C-BUS CD changer cable ... deci e pt. CD changer  >:D<
« Ultima Modificare: 26.Iun.2010, 04:28:16 p.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

« Răspuns #23 : 26.Iun.2010, 05:10:43 p.m. »
2. Aveti idee ce e chestia aia de e fire din ultima poza? Sub capacelul de plastic, pe chestia rosie care se intrevede prin el scrie "10".
Si eu spun ca este o siguranta pe fir de 10A.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutz

« Răspuns #24 : 05.Iul.2010, 08:29:17 a.m. »
Intre timp am facut upgrade-ul  :good:

Pana la urma mi-am luat inima-n dinti si am desfacut partile din spate despre care am postat zilele trecute (inclusiv centurile de siguranta) si am vazut ce se-ntamplase. Boxa din spate dreapta avea membrana practic dezlipita de pe rama metalica. Pacat de ea, ca era Clarion si cred ca a fost buna la viata ei. Mi-a trecut chiar prin cap sa incerc sa lipesc la loc membrana (care de altfel e in perfecta stare).

Pana la urma m-am dus si-am luat o pereche de boxe Alpine de 4", dintr-alea cu tweeter integrat. Din tot ce-aveau aia la magazin si din tot ce-am vazut pe net aveau specificatiile cele mai bune (cu exceptia raspunsului in frecventa, cam sus pentru frecventele joase); evident pretul a fost si el printre cele mai mari  :notlst: 109AUD.
Acum, cu ele montate pot sa spun ca merita totusi, desi tweeter-ele alea sunt cam insistente. Trebuie sa dau inaltele pe minus ca sa nu se auda ca la tigani.

Pana la urma am pus "Alpinele" in fata (intrucat sunt mai adanci si au magnetul mai mare decat alea standard si nu intrau foarte bine in spate), iar pe cele din fata le-am mutat in spate. Cele din fata nu erau cele originale. Sunt Sanyo, dar se aud mai bine decat cele Clarion din fabrica (cu ~aceleasi specificatii).
Am si poze cu tot ce-am facut, dar nu le am acum la mine. O sa le adaug pentru un mic tutorial daca e.

Una peste alta, acum se aude mai mult decat multumitor pentru pretentiile mele, asa ca nu cred ca ma mai complic cu woofer-ul. Mai ales ca boxele au costat deja destul de mult.
Poate pe viitor mai fac ceva pe la ea, dar pentru moment (cum bine ma sfatuia cineva  ;) ) mai bine cu banii de woofer  :D iau o undita buna, cazare si benzina ... si ma simt bine un weekend la malul garlei.
« Ultima Modificare: 05.Iul.2010, 08:31:22 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Batranul

« Răspuns #25 : 06.Iul.2010, 10:40:22 a.m. »
Aceeasi operatiune am facut-o si eu la al meu dupa ce a cedat un difuzor spate.

Doar ca pozitionarea boxelor in spate la mine e alta decat ce vad la tine-n poze. Oricum, eu am schimbat blaupunkt-urile originale (made in malaiezia - 20w) cu niste sony xplode -35w. Se aude ok. M-as fi uitat si la boxele fata sa vad cum se prezinta, insa inca nu sunt chiar convins sa desfac pe colo degeaba, atata timp cat imi functioneaza  :D.
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline roberto

« Răspuns #26 : 26.Sep.2010, 07:14:59 p.m. »
Printre primele imbunatatiri aduse Swift-ului, au fost schimbarea dif-urilor fata-spate cu unele Hertz si izolarea portierelor cu Dynamat.
Pe fata : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Sisteme/Dieci_DSK_130/
Spate: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HERTZ/Coaxiale/Dieci_DCX_165/
Efectul a fost foarte multumitor, un sunet mult mai......curat.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY