Autor Subiect: Monitorizare incarcare acumulator [SX4]  (Citit de 4409 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

Re: Monitorizare incarcare acumulator [SX4]
« Răspuns #10 : 22.Nov.2009, 11:58:03 a.m. »
"Chestiile alea cu LED-uri" care se puneau pe Dacii inainte de '90 aveau de fapt 2 sau 3 LED-uri care clipeau intermintent

;-)  ... am facut eu o chestie de asta cu 2 leduri - cind totu' era ok clipeau amindoua, cind tensiunea cobora sub un anumit prag clipea numai led-ul rosu iar daca depasea un anumit prag clipea numai led-ul verde.

... au trecut mai bine de 20 de ani de atunci  >:D<
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline bogdanb

« Răspuns #11 : 22.Nov.2009, 12:06:45 p.m. »
... au trecut mai bine de 20 de ani de atunci  >:D<

Si mai era o indicatie, cand clipeau succesiv cu frecventa mare, insa nu mai tin minte ce semnificau...
Ce vremuri... :dream:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline adrian_r5

« Răspuns #12 : 22.Nov.2009, 01:09:45 p.m. »
Si mai era o indicatie, cand clipeau succesiv cu frecventa mare

Al meu nu facea asa ceva ... avea frecventa fixa, impulsurile erau date de un 555 iar pragurile de tensiune de niste zenere ...

Pe vremea aia lucram in fabrica asta ... ma roaga sefu' de la scularie sa-i fac si lui " o din aia cu leduri la masina" ... ii zic ca il vad om serios, trecut de 50 de ani, cum sa umble cu jucarii de astea ... zice "lasa ma , ca si cutare si cutare are ..." ... zic ok, da' va fac una cum n-are nici un "cutare" ...

Zis si facut ... ii predau omului scula ... cu instructiuni de folosire scrise (firu rosu la +, ala verde la - ... pragurile de tensiune ...). A doua zi ma cheama si zice "cred ca am legat firele invers ... si s-a stricat" ... iau jucaria si ii spun ca o repar si ii montez un dispozitiv sa nu se mai strice daca o leaga invers ... "un dispozitiv ? zice ... "da' zic un dispozitiv special" ... I-am pus o punte redresoare pe alimentare ... da' nu i-am mai spus ca se cheama "dispozitiv antiprost"  >:D<
« Ultima Modificare: 22.Nov.2009, 02:50:13 p.m. de adrian_r5 »

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 22.Nov.2009, 01:53:52 p.m. »
I-am pus o punte redresoare pe alimentare ... da' nu i-am mai spus ca se cheama "dispozitiv antiprost"  >:D<

De fapt se pune o singura dioda ( de regula pe firul de + ) montata invers in circuit. :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline adrian_r5

« Răspuns #14 : 22.Nov.2009, 02:47:46 p.m. »
De fapt se pune o singura dioda

... daca pui dioda sigur nu se strica ... da' daca pui puntea pe linga faptul ca nu se strica mai si functioneaza indiferent cum se conecteaza alimentarea  :good: :good: :good:

Offline danker

« Răspuns #15 : 22.Nov.2009, 03:40:27 p.m. »
- Nu ma bag in discutii de specialitate ( ca nu ma pricep ) dar laurentiu a umplut locul ala cu o treaba foarte utila si a facut-o elegant.  ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #16 : 22.Nov.2009, 08:20:49 p.m. »
Frumos si ingenios. :clap:
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline bogogica

« Răspuns #17 : 29.Mai.2010, 08:33:35 a.m. »
Nu stiu, dar computerul masinii nu are deja un martor care sa te atentioneze in legatura cu incarcarea defectuoasa a bateriei?

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 29.Mai.2010, 08:51:09 a.m. »
...incarcarea defectuoasa a bateriei?
Una e sa stii daca incarcarea e sau nu defectuoasa si alta e sa stii exact cu cit este incarcata bateria.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!