Autor Subiect: Probleme aeroterma  (Citit de 3189 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cipiamon

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Probleme aeroterma
« : 08.Ian.2009, 12:21:51 a.m. »
Am un swift mai vechiut, model GL din 2001 nu are AC, problema este ca pasagerul din dreapta primeste aer calai spre rece mai ales la gura din dreapta langa usa, la picioare la fel. Care ar putea fi problema?

Offline miocrl

Re: Probleme aeroterma
« Răspuns #1 : 08.Ian.2009, 10:41:40 a.m. »
poate ca exista o deschizatura nedorita in tubul prin care intra aerul incalzit in masina si din cauza vitezei aerul  cald se combina cu aerul rece de afara.

verifica tubul ... daca ai cum

Offline cipiamon

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 10.Ian.2009, 11:17:04 p.m. »
Merci, o sa incerc sa verific, din pacate e asa de frig incat imi pierd rapid rabdarea...

As mai avea niste nelamuriri, aerul cald care intra in masina apare odata cu incalzirea apaei din radiator, dar ce nu conosc eu este cum ajunge apa din radiator sa incalzeasca aerul care intra in masina? in ce zona se produce incalzirea? e posibil sa fie ceva avariat sau vreo conducta infundata, pentru ca aerul nu mai e asa cald ca pe vremuri :)

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 10.Ian.2009, 11:48:21 p.m. »

experienta mea in materie de aeroterme se reduce la dacia 13oo

in principiu cred ca trebuie sa fie o conducta care ajunga sub geam undeva si un mic radiator prin care e suflat aerul.

se poate sa fie si infundata...

cauta un garaj sub un bloc la vre-un prieten ca e incalzit bine si pot linistit sa cercetezi... doar nu o sa astepti caldura primaverii, ca inghetzi.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #4 : 11.Ian.2009, 07:38:24 p.m. »
In blocul aerotermei exista un radiator prin care circula lichidul de racire de la motor. Cand dai pe incalzire aerul este directionat prin acel radiator, preluand caldura. Simptomul de aer caldut poate apare si daca ai lichid de racire putin, si circuitul a prins un "dop" de aer pe traseu, astfel ca apa nu mai circula cum trebuie pe traseu. Se rezolva prin completare cu antigel, eventual aerisire.
Sper ca am fost de ajutor.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline cipiamon

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 22.Ian.2009, 10:23:49 p.m. »
Va multumesc pentru ajutor! Dupa ceva investigatii mai amanuntite mi-am dat seama de problema, a fost vina mea.  :pardon:
 Asta vara imi tot picau niste frunze pe capota care ulterior ajungeau in elicea aerotermei, ma deranja zgomotul  :notlst: si de disperare am dat o conducta la o parte, la picioarele pasagerului din fata si am bagat mana sa vad poate dau de frunza... si chiar am dat, am ajuns cu mana la elice, o elice mai ciudata, un fel de cilindru cu pale, din cate am dibuit... De bucurie am uitat sa mai asez la loc conducta de aer, adica pe unde imi strecurasem eu mana.
Si acum iarna, intra jumatate aer cald, jumatate aer direct de afara... 
Ma gandesc cu rusine mai ales fata de prietena mea, saraca se plangea ca vine ger la picioare si eu nu o credeam, o mai faceam si paranoica "cum? suzi, a mea? nu se poate..." si dadeam aeroterma si mai tare.  Singura scapare era recircularea, dar in scurt timp se abureau geamurile.

Offline Leutz

« Răspuns #6 : 23.Ian.2009, 02:42:31 p.m. »
Super "COOL" faza ... cum s-ar zice  :D
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019