Din nefericire sesizarile la ANPC si RAR sunt un joc de noroc. Din experienta mea rezolvarile depind in primul rand de persoanele la care ajung sesizarile.
Din pacate toata tara asta e o gluma proasta si un joc de noroc.
Eu am avut parte de câstig la ANPC când i-am ars pe unii pentru ca n-aveau un spatiu dedicat sau în lipsa acestuia camere prin care sa poti supraveghea operatiile efectuate asupra masinii.
Si nu faceam asta daca nu erau idioti si-mi desfaceau busonul de la cutia de viteze de era sa pierd tot uleiul de transmisie.
La tine era mai simplu ca sa ceri o expertiza a unuia care se ocupa cu asa ceva si cu hârtia aia în dinti sa-i ameninti cu un proces.
Si eu am avut 2 sesizari la ANPC solutionate cf. legii - una la adresa Vodafone iar alta la adresa unei societati mai mici. Asta acum multi ani in urma. Recent, am primit doar suturi in dos de la ANPC si RAR. Un exemplu bun ar fi "dealer-ul ne-a spus ca...deci rezulta ca tu bati campii". Sau "n-ati raspuns la telefon cand trebuia...asteptati atunci raspunsul nostru scris" de zici ca ma tragea de urechi inspectorul RAR si ca rezolvarea situatiei putea fi facuta corect doar daca raspundeam la telefon. Nici nu au solicitat daramite verificat daca ce am sesizat este real sau nu. L-au crezut pe dealer pe cuvant. Ce inregistrari video/etc.?
) Sau, ANPC-ul imi da dreptate 100% in primele randuri din raspuns doar ca sa incheie ca probabil a fost o problema de comunicare!!!!! si ca n-am de fapt dreptate. Iti dai seama ca daca eram fata in fata probabil ca ma alegeam cu o amenda pentru cateva palme sterse peste ochii respectivei.
Avertizarea cu instanta e fumata de multi ani. Am contestatie la o amenda de pescuit / o speta banala / clara din punct de vedere legal plus precedente si astept judecata pe fond de aproape 2 ani. Chestie de principiu, nu de bani/150Lei. In intampinare m-au acuzat si ca sunt falsficator de meserie - cica am falsificat permis pescuit si carnet de membru
)) desi era o informatie nu doar absurda cf. dovezilor puse la dispozitia instantei si verificabile foarte usor dar si irelevanta pentru speta tinand cont ca primisem amenda ca nu prezentasem permis si carnet membru pentru apa respectiva
))
Ca sa nu zic ca m-am trezit odata avertizat ca va deschide service-ul o actiune in instanta pentru ca i-am amenintat cu ANPC-ul si RAR-ul. Ca sa vezi cu ce Dorei stai de vorba
)
Daca imi permitea timpul si aveam cunostinte de drept, ii beleam (la figurat)
Altfel, risti sa iti distrugi psihicul cu avocatii de azi. Am si cu breasla asta si a notarilor niste intamplari deosebit de hilare.
Apropos, nu eu sunt initiatorul postarii