Autor Subiect: Este bine de stiut, daca vrei sa schimbi bratele-punte spate  (Citit de 46162 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Este bine de stiut, daca vrei sa schimbi bratele-punte spate
« Răspuns #20 : 03.Iul.2013, 06:12:07 p.m. »
acum nu iti imagina ca danseaza de spate in mod constant la viraje... doar la cele pe care le abordez mai agresiv...
Posibilitatea de a pleca spatele in viraje, poate fi cauzata si de starea suspensiei spate (arcuri rupte sau slabite ori amortizoare defecte). Si ea (suspensia) poate produce "batai".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline emptyspiral

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 23.Iul.2013, 08:50:23 p.m. »
Am si eu probleme cu bratele de pe spate, cel putin la cel de pe dreapta bucsa din mijloc e deplasata cu vreo 0.5 cm in afara locului ei. Restul de bucse sunt imbatranite si au joc.

Partea proasta e ca in reprezentanta un brat costa 133 euro fara TVA, deci doar cele 2 brate costa peste 1400 RON. La care se mai adauga si manopera.

Am auzit si eu zvonul ca se potrivesc cele de pe matiz, dar si ca bucsele de pe bratele de matiz sunt mai "inferioare calitativ" fata de cele care vin de la fabrica din Ungaria pentru Ignis, pe motiv ca matizul este mai usor (cu vreo 200kg daca nu ma insel). Deci da, se potrivesc (cu exceptia gaurii de care s-a povestit aici), dar probabil nu vor rezista cat unele din fabrica, deci vor trebui schimbate din nou mult mai devreme decat au tinut cele din fabrica.

Ca efecte ale bratelor cu bucsele terminate, am observat 2:
- cand trec peste zone mici mult mai alunecoase (ex. perpendicular pe o sina de tramvai ingropata), uneori simt ca masina fuge usor in lateral (cam ca atunci cand mergi cu viteza pe autostrada si vine o rafala puternica de vant din lateral).
- cand trec pe langa ziduri (case sau pasaje) sau masini parcate, se aude un "greier" undeva in spate.

Offline hodoroncktronck

« Răspuns #22 : 29.Iul.2016, 03:52:14 p.m. »
Salutare tuturor!

Azi am schimbat pe masina bucsele tendoanelor spate. Le-am comandat pe net de la o firma din Bacau m-au costat toate 6 aproximativ 350 lei + montajul 100 lei. La reprezentanta bucsele nu erau disponbile, iar bratele cu totul costau cam 1000 bucata. Tot la firma asta am gasit si bratele cu totul la cam 350 bucata, deci diferenta de la cer la pamant. Pe cele originale le-am tinut pana la 172.000 km, dar simteam masina ca fuge de spate in ultima vreme cand luam curbele scurte mai in viteza.
Bucsele au acelasi diametru, dar lungimea e diferita, cea de la caroserie e putin mai lunga, celelalte de la punte si amortizor sunt mai scurte.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 7-DCT - 2019
Ford Focus 1.8 TDCI - 100CP - 2005
ex: Suzuki IGNIS 1.5 GS AWD - 99CP - 2004