Autor Subiect: Zgomot cutie viteze  (Citit de 3224 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
Zgomot cutie viteze
« : 08.Nov.2009, 10:58:55 a.m. »
Masina mea are 1 an (nov. 2008) si 18.000 km.
Cam de cand am luat-o, am observat ca, daca trag mai puternic de levierul de viteze in scopul de a intra intr-o trapta de mers si am geamul deschis (eventual si un obstacol lateral care sa reflecte mai bine zgomotul de afara), se aude un clic puternic de sub masina. E normal? N-am mai dat de alt auto ca al meu, ca sa pot verifica similitudini. Cutia nu mi-a facut probleme, asta daca nu iau in calcul usoara senzatie ca agata (in treptele 1 si 2) si arareori refuzul de a intra in marsarier din prima, atunci cand e rece.
Cand am dus-o la revizie, am uitat sa intreb :) Am intrebat de marsarier si problema era din grupa "asa face toate".

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: Zgomot cutie viteze
« Răspuns #1 : 08.Nov.2009, 05:00:23 p.m. »
ambreiajul trebuie apasat pana la capat.. De obicei de asta face asa. Dar clickul ala eu cred ca se aude la toate.. Se aude si la swiftul meu 1.3.. Si la un amic cu ignis.. Si la o amica cu SX4

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 09.Nov.2009, 03:14:34 p.m. »
Mersi de info. Stiam ca trebuie apasat ambreiajul de tot, mai ales la masinile noi, asa fac de obicei, chiar daca conduc masina la care prinde la jumatate ambreiajul. Clicul se aude mai puternic, intr-adevar, doar cand dau eu cu maneta de viteze mai tare/brutal inainte/inapoi. Adica pe final de cursa a levierului. Si, intr-adevar, se aude mai tare daca e obstacl/pereti sa il reflecte si am geamul deschis.

Dar la alte masini ce-am condus, nu am observat acest zgomot si de asta am facut intrebarea. O sa fugaresc un om cu Suzuki, sa ma lase sa testez maneta de viteze a masinii sale.

Offline coq

« Răspuns #3 : 09.Nov.2009, 03:57:17 p.m. »
GV fiind AWD permanent, sufera daca ma pot exprima asa... de o cutie de transfer un pic mai lenesa (nu tot timpul... tine de un RPM ideal). Si la mine mai "agata" cand bag a 2-a dar nu tot timpul cum am spus daca sunt la turatia optima si fac o pauza f. scurta pana sa bag a II-a intra fara probleme. Vis-a-vis tot de lucrul asta am observat (cel putin la mine), lacasul pentru a II-a este destul de sensibil... in sensul ca daca tragi spre spate maneta si o tii o idee trasa catre tine agata.
Despre click-ul metalic care se aude cred ca tine tot de sincroane daca faci o foarte scurta pauza intre viteze (in special 1 - 2) banuiesc ca nu o sa-l mai auzi. Si mie mi s-a intamplat uneori sa aud cate un click (nu foarte tare... ) cand schimbam in treapta a II-a fara sa las o mica pauza cum am spus mai sus si in regim nu tocmai optim privind RPM (ex. schimbat mai devreme...)
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline flotl

« Răspuns #4 : 12.Nov.2009, 07:26:31 p.m. »
Si eu am auzit acel zgomot cand am plecat de pe loc cu geamul deschis. Si e adevarat ca intr-a doua intra uneori cam greu.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.