Autor Subiect: scârţâit roată spate -plăcuţă uzată şi tocită incorect  (Citit de 1525 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Nica

Am fost în dubii dacă să scriu sau nu (problema fiind rezolvată) dar poate ajută pe alţii în viitor. Am o vitara 2015 diesel allgrip 101.000km. Din toamnă a început să scârţâie uneori roata spate stânga (am sesizat că se şi încălzea uneori uşor dar maşina nu era înfrânată). De la service-ul Suzuki mi-au spus că plăcuţele au uzură 50% şi probabil a fost o piatră. Zgomotul a apărut acum o lună aproape în permanenţă. Am fost la un service din Curtea de Argeș. Constatare : o plăcuţă de la roata stânga spate uzată prematur şi incorect (oblic). Comandat la epiesa set plăcuţe spate TRW GDB3529 cost 183 lei transport 30 lei manoperă 100 lei (erau produse în Spania şi erau doar pt Suzuki). Părerea mecanicului : montare incorectă-pistonul are 4 poziţii şi doar una se potriveşte; deşi sunt mai puţin dure -cele demontate aveau mult cupru- cele noi vor ţine sigur 100.000 km iar la următorul schimb recomandă şi schimbarea discurilor.

The following users thanked this post: enicky, Dogy

Offline smiley

Re: scârţâit roată spate -plăcuţă uzată şi tocită incorect
« Răspuns #1 : 02.Sep.2020, 03:35:25 p.m. »
Pe mine m-ai ajutat, tocmai mi-am comandat piesele pentru revizia numarul 2 pentru ca m-am lamurit cum sta treaba cu garantia, trebuie sa te duci cu masina "pe butuci" sa schimbe ce e de schimbat.

Acum vazand cum ca mecanicii super antrenati de la service la Suzuki nu stiu nici sa puna placutele de frana corect (de testat amortizoare am vazut la mine, balanseaza masina) si nici sa vada ulterior uzura inegala a placutelor e de neconceput, ar cam trebui sa-si piarda autorizatia de la rar pentru service auto si sa primeasca ceva autorizatie de Dorei

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline adibaiacos2003

Re: scârţâit roată spate -plăcuţă uzată şi tocită incorect
« Răspuns #2 : 03.Mai.2023, 12:54:48 p.m. »
Exact asa am patit si eu. Placute montate din fabrica. La 110k au inceput sa scartaie pe spate, la demontare am observat ca cele de pe interior au fost uzate oblic si s-au scos f greu, aproape sudate.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion Allgrip Black