Autor Subiect: Recomandari piese GV 2.0  (Citit de 5563 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
Recomandari piese GV 2.0
« : 17.Mar.2015, 09:08:34 a.m. »
Salut,

Am achizitionat recent un Grand Vitara 2.0 benzina 2007.
Vreau sa va intreb de recomandari de producatori pt urmatoarele piese:

1. Ulei Castrol Magnatec 10w40 (e ok sau 5w30e mai bun full syntetic?)

2.  Filtre:
Filltru ulei
Filtru aer
Filtru habitaclu
Filtru combustibil
- la filtre ma gandeam la Mann, am avut experiente ok

3. Ulei cutie viteze Castrol TAF X - 2L  ( e ok? as vrea sa-l schimb si p-asta)

4. Ulei cutie transfer + grup fata + grup spate - Castrol EPX - 4L (e ok?)

5. Lichid frana (nu stiu ce producator/tip, cati L)

6. Lichid diferential (ce producator/tip, cati Litri imi tb?)

7. Antigel (ce producator/tip, cati L)

8. Bucse bara stabilizatoare fata (ce producator cod?)

9. Bucse diferential spate (ce producator cod?)

10. Discuri frana fata (ce producator?)

11. Placute frana (ce producator?)

12. Bieleta antiruliu (imi vibreaza la relanti maneta schimbatorului, ma gandesc ca e de la asta?)

Mai sunt ceva lichide ce merita schimbate?

Multam frumos.

Offline shpeedy

Re: Recomandari piese GV 2.0
« Răspuns #1 : 17.Mar.2015, 09:56:13 a.m. »
10. Discuri frana fata (ce producator?)

11. Placute frana (ce producator?)

Dupa ce am citit - in general - de bine despre marca, eu merg de ceva vreme pe ATE: disc & placute.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 27.Mar.2015, 10:09:41 a.m. »
Salut, Soxvirus, felicitari pt. achizitie.

N-am apucat sa ajung la tine cu a mea sa vezi cum merge, scuze, is intr-o perioada aiurea. Nu m-am grabit si din cauza ca la a mea am niste pierderi de putere neidentificate si oricum nu ti-ar fi fost un reper corect.
La Castrol sa ai grija, ca-i mult contrafacut. Magnatecul e gama low-cost din cate stiu eu. Eu i-am pus in ultimii ani Shell Helix Ultra Extra(am un sticker pe capota interioara din partea producatorului), dar se gaseste mai greu la vanzare in RO. La ultimele doua schimburi i-am pus Ulei motor 5W30 / 4L - ENEOS Premium Hyper   1   104.56, ulei care se pune la Honda. I-am pus intotdeauna doar 5w30. Intra 4litri si un pic sau un bidon american de 5 quarts.
Filtru ulei i-am luat de la Mann, il cumperi dupa VIN.
Filtru aer - HB JAKOPARTS    1   20.40 (de la autokarma, tiam dat copy/paste din mail).
Filtrul de combustibil nu se schimba.
Habitaclu nu mai stiu, ceva ieftin, ca nu cred ca are importanta, eu il schimb odata la 2 revizii, nu circul asa mult.
Ulei cutie viteze am tot Castrol in ea(schimbat pe la 40.000), trebuie musai cu GL4 parca iar transfer, diferentiale leam schimbat la ultima revizie, eu am pus 85w90 Liqui Molly, ca a fost printre putinele de marca pe care le-am gasit cu specificatia nu stiu cum Hypoid, cu standardul GL5, asa cum ii scris in cartea de intretinere. Verifica la ce cumperi sa aibe astea cu GL cum vrea producatorul si uleiul in diferentiale sa fie hypoid.
Bucse si discuri frana nu stiu, n-am schimbat. Placutele le-am schimbat prima data la 70.000, am pus Textar, nemtesti, recomandari bune, la preturi de oameni pe la 130 de ron, ATE erau minim dublu, si discurile sunt scumpe (parca pe la 500 ron bucata, din cate imi amintesc?).
Recomand sa mai schimbi lichidul de frana, ca-i ieftin, mai sunt ceva zemuri pe la hidraulice dar n-am schimbat si nu stiu sa-ti recomand. In cartea de intretinere scrie la finalul ei cati litri intra peste tot, daca n-o ai, da-mi pm cu mail si ti-o trimit. Transfer+diferentiale au fost vreo 3 litri si ceva de 85w90, iar la cutia de viteze am schimbat acum 3 ani, parca vreo 4 litri.

Daca gasesti un mecanic priceput la motorul asta, sa-mi dai si mie, numai experiente aiurea am avut in Bucuresti. Daca mai ai nevoie de info si crezi ca stiu eu(o am de noua si are 6,5 ani si 70.000km), desi-s atehnic, cu placere.

Plimbari linistite sa ai.

« Ultima Modificare: 27.Mar.2015, 10:13:55 a.m. de woe »

Offline ulise

« Răspuns #3 : 29.Mar.2015, 12:10:49 p.m. »
Salut.
Felicitari pentru achizitie.
Asa cum spunea colegul @woe, Castrol e cam contrafacut. Eu iti recomand 5W-30, insa vezi ce recomanda producatorul.
Eu am preferat un ulei fabricat in tarile dezvoltate( sper ca ma exprim bine). Am folosit Comma, fabricat in Marea Britanie.
Ar mai fi) variante mai de top, fata de Comma, cred): Liqui Moly( nemtesc), Eneos( nipon) si Mobil 1 ESP Formula( nu este uleiul Mobil polplar, este altceva).
Pentru frane recomand tot ATE.
Ca si filtre Mann si JakoParts.
Lichidul de frana nu cred ca ar trebui schimbat.
Ca antigel am folosit tot Comma.
Eu la 2.0, 16v, a.f. 2000 am urmatoarele cantitait de ulei:
- cutie de viteze 1,5L +cutie transfer 1,7L  -> 3,2L necesar  80W-90 GL-4( am laut bidon de  5l, mai avantajos la pret, avand si rezerva);
- diferential fata 1L + diferential spate 2,2L  -> 3,2L necesar 80W-90 GL-5( am laut bidon de  5l, mai avantajos la pret, avand si rezerva);
- motor 5.2 pana la maxim( em am pus 5, caci , din exeperiente anterioare nu trebuie tinut maxim, deoarece forteaza semeringurile, provocand mustiri pe la acestea);

Succes!
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline soxvirus

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #4 : 31.Mar.2015, 11:14:54 a.m. »
@woe, @ulise

Multam mult pentru raspunsuri si recomandari. O sa tin cont si sa merg cam pe ce ati zis.
Trebuie o prima revizie mai serioasa, pt linistea mea. De aceea vreau sa schimb mai multe pe acolo.

Woe, ti-am trimis PM cu email-ul. Thx.

Offline caesar1

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Bologa jud.CJ.
« Răspuns #5 : 04.Feb.2023, 02:21:59 p.m. »
Cine a folosit uleiul de motor ECSTAR F7000 SYNTETIC 10W 30 ?Am găsit pe ceva site  recomandarea utilizarii acestui ulei de către producator.Merge la băbuțe de 20 ani? Suzuki Grand Vitara 2.0 Benzina,an 2003,motor model SQ420.
  • Suzuki Grand Vitara 2.0 TDI din anul 2003

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 04.Feb.2023, 11:25:32 p.m. »
Motoarele de acum 20 de ani aveau recomandare de folosire a uleiurilor Shell (cel putin pe Ignisul meu era un sticker lipit pe capota cu sigla Shell).

Acuma daca te uiti la specificatii, Shell HX6 - asta era recomandat pentru motorul tau, are urmatoarele:

Ecstar de care întrebi are astea:

La un motor de acum 20 de ani cu uzura aferenta eu zic ca o sa ti-l bea ca apa ..... dar e doar o parere personala....
Coeficientii de vâscozitate au diferente enorme, Ecstar e mai mult pentru motoare de generatie noua cu tolerante mult mai mici.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού