Autor Subiect: Grand vitara vs Forester  (Citit de 1396 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Marco79ro

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 19
  • Gen: Bărbat
    • Oradea
Grand vitara vs Forester
« : 08.Ian.2021, 08:09:42 p.m. »
Buna ziua! Ma ajutati cu niste sfaturi legate de cine s-ar comporta mai bine la un offroad mediu (traversat muntii fara intentia de a merge prin nu stiu ce noroiaie, eventual drumuri cu zapada mare): Suzuki Grand Vitara sau Foresterul. Daca citesc informatii de pe forumul dedicat Subaru masinile sunt atat de laudate de-ti vine sa fugi sa cumberi una chiar in clipa urmatoare. Oare chiar asa o fi?
Stiu ca Grandvitara are reductor si chiar daca unele modele de Forester au nu este la fel de piuternic.
Fara a fi un mare as in ale mecanicii ma ajutati sa inteleg de ce Grandvitara I este considerata mai capabila in ofroad decat sora mai tanara GrandVitara2?
Va multumesc.
  • Duster 1.5 dci

Offline shpeedy

Re: Grand vitara vs Forester
« Răspuns #1 : 08.Ian.2021, 10:10:39 p.m. »
Pentru ca GV1 este pe arhitectura clasica de off-roader cu sasiu separat, pe cand GV2 este mai apropiat de turisme (SUV/cross-overe), adoptand o solutie hibrida (vezi aici).

Acuma, revenind la subiectul de baza, n-ai spus nimic despre motorizarile de interes, despre cum intentionezi sa le folosesti...

Tinand cont ca vorbim de masini vechi, sfatul meu ar fi sa iei ce este mai ok dpdv tehnic / tabla din ce gasesti pe piata. Cam toata lumea este atrasa de Suzuki si fuge de Subaru, ca deh, alt motor, nu se gasesc pe toate gardurile piese si mecanici care sa le cunoasca. Dar odata ce te urci la volanul unui Subaru, mai ales daca esti venit de pe un turism, o sa cam ramai la Subaru...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Marco79ro

• Newbie
  • *
    • Oradea
« Răspuns #2 : 09.Ian.2021, 12:29:25 a.m. »
De la Suzuki am vazut modelul de Grand vitara cu motorul 1.9 de la Peugeot. Masina arata ok, dar despre motor nu am citit lucruri bune.
La ambele masini am vazut ca lumea se orientează spre benzina. Ca si stil de condus prefer diesel-ul, dar cand vad ca este tot mai blamat m-as reorienta.
  • Duster 1.5 dci

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 09.Ian.2021, 06:48:22 a.m. »
Daca esti orientat spre diesel, (din pacate) poti uita de Subaru. Desi foarte agreabil si capabil in utilizare, riscurile sa cedeze sunt destul de mari, mai ales la versiunile Euro5, ce sunt abordabile ca pret. Dar nici versiunile Euro6 inteleg ca nu sunt ocolite de riscuri.

Daca te hotarasti pe Forester benzina, preferabil ar fi sa ramai pe versiunile aspirate (2.0/2.5), cele turbo fiind ceva mai delicate la mentenanta (schimburi mai dese de ulei, atentie la garnitura de chiulasa)...

Offline Marco79ro

• Newbie
  • *
    • Oradea
« Răspuns #4 : 09.Ian.2021, 05:39:27 p.m. »
Subaru probabil va fi benzina 2.0 aspirat . Stiu de problemele dieselului la ei. Dovada ca s-a si scos.
De 1.9 hdi de pe Suzuki sunt ceva pareri ?
  • Duster 1.5 dci

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 09.Ian.2021, 06:17:25 p.m. »
Good choice Forester 2.0 aspirat - d'asta am si eu... 158cp... reductor...

Offline Marco79ro

• Newbie
  • *
    • Oradea
« Răspuns #6 : 09.Ian.2021, 10:48:45 p.m. »
Modelul Sg? Chiar asa de bun e precum e de lăudat?
  • Duster 1.5 dci

Offline shpeedy

« Răspuns #7 : 10.Ian.2021, 08:59:41 a.m. »
Da, SG-ul...

Inca mai am de bibilit la ea ca sa-mi dau seama de potentialul real al masinii. Din pacate, nu am cum sa-ti spun ca este in comparatie cu GV, dar in comparatie cu clasicul SX4 (cu ceva imbunatatiri) este clar peste. Avantajul generatiilor SF si SG (pentru care sunt apreciate de fani) este ca respectivele modele inca sunt de dimensiuni compacte si greutate acceptabila (1.3-1.5t) in comparatie cu generatiile succesoare, ce nu mai sunt break-uri compacte supra-inaltate, ci SUV-uri in toata regula.

Offline Marco79ro

• Newbie
  • *
    • Oradea
« Răspuns #8 : 12.Ian.2021, 11:04:45 p.m. »
Din punct de vedere al tractiunii exista vreo diferenta intre Grand vitara 1 și Grandvitara2? La prima stiu se face cuplajul prin mana ta si la cealalta prin buton.
  • Duster 1.5 dci

Offline ulise

« Răspuns #9 : 22.Dec.2022, 04:05:38 p.m. »
GV1: 2H, 4H, 4L
GV2: 4H auto, 4H blocat, 4L blocat. Nu are 2H.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.