Autor Subiect: Vibratii puternice treapa 1-2 la demaraj- Jimny diesel 1.5 dCi  (Citit de 9013 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline nicupopa

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Vibratii puternice treapa 1-2 la demaraj- Jimny diesel 1.5 dCi
« Răspuns #10 : 02.Dec.2010, 07:16:24 p.m. »
am jimny pe benzina din 2004, nu am avut astfel de probleme, insa de cca 2 luni, de cand am schimbat chitul de ambreiaj, se produc aceleasi vibratii in caroserie, in treptele 1, 2 si 3, sau daca masina este subturata. nu am fost cu ea la un meserias, dar eu cred ca este din transmisie, cardanele.

Offline unde

« Răspuns #11 : 06.Dec.2010, 10:10:20 a.m. »
 Pai daca simptomul se manifesta de cind ai schimbat kitul de ambreiaj, atunci problema e de la ambreiaj ;) Cardanele nu bat la viteze mici, iar bataile se amplifica cu turatia, ceea ce nu e cazul la tine din cite inteleg.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline Emi

• Full Member
  • Mesaje postate: 148
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #12 : 06.Dec.2010, 06:56:04 p.m. »
Parerea mea e ca vibratiile la Jimny Diesel sunt din cauza motorului. Nu e foarte centrat. Asa s-a intamplat si cu Aro cand au bagat motoarele Diesel. Dupa un timp se desfaceau suruburile de la aripi.... apoi s-au fisurat niste prinderi etc.....

Offline dieseljimny

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Oradea
« Răspuns #13 : 21.Oct.2020, 07:58:47 a.m. »
Salutare, știu ca e un subiect vechi, dar poate s-a mai întâlnit cineva cu problema asta și i-a dat de cap. Sunt proaspăt deținător a unu Jimny 1.5 dCi an 2007.

Problema:  doar in treapta a doua între 1500 -1800 turații vibrează mașina puternic, undeva in partea dreapta spate; țin sa precizez ca vibrațiile sunt atât de puternice încât aud geamul dreapta spate cum vibrează. După ce am citit in mai multe locuri care ar putea fi cauzele am observat ca mai mulți posesori au reușit sa scape de vibrații după înlocuirea ambreiajului cu unul original. Țin sa menționez ca am verificat cruci cardanice, suporți motor, transmisie etc. S-a schimbat recent uleiul și in toate cutiile/diferențiale. Vibrațiile apar indiferent de suprafața de rulare, încărcătura mașinii sau modul de rulare (2wd, 4wd).

A mai reușit cineva sa rezolve problema asta prin înlocuirea ambreiajului? Mulțumesc in avans!
  • Suzuki Jimny 1.5 dCi 2007

Offline migabi

« Răspuns #14 : 21.Oct.2020, 12:48:09 p.m. »
Verifica suportii de la cutie e posibil ca din cauza cuplului sa se miste cutia si sa impinga in cardan, zic eu. Daca se intampla dupa ce ai schimbat ambreiajul poate ca nu mai aluneca asa de mult discul de ambreiaj si cuplul este transferat integral.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline dieseljimny

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Oradea
« Răspuns #15 : 21.Oct.2020, 01:40:32 p.m. »
Verifica suportii de la cutie e posibil ca din cauza cuplului sa se miste cutia si sa impinga in cardan, zic eu.

Salut, dupa cum ziceam si in postarea originala, suportii de la cutia au fost verificati si sunt ok :-S . NU am schimbat ambreiajul. Ce m-ar interesa sa aflu daca si alti colegi au avut simptome asemanatoare pe care le-au rezolvat prin schimbarea abreiajului cu un ambreiaj original (dupa cateva zile de cautat pe forumuri autohtone si din strainatate reiese ca ar fi o posibila solutie)
  • Suzuki Jimny 1.5 dCi 2007

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #16 : 21.Oct.2020, 02:04:20 p.m. »
Cu riscul de a compara mere cu pere(benzina cu diesel) eu am patit la fel cu swiftul 1.3 benzina
S-a rezolvat cu ambreiaj nou
Am povestit pe undeva pe forum si am pus poze
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

The following users thanked this post: dieseljimny

Offline Ady88

• Newbie
  • *
    • Slatina
« Răspuns #17 : 08.Dec.2020, 10:27:56 a.m. »
Posesor de jimny diesel 65hp 2005 de aporape 6 luni,
Am cumparat masina cu acesta problema,vibratie la turatie mica 1100-2000 rotatii indiferent de treapta,in special in sarcina,pe coborare trepidatia este insesizabila
vibratiile se aud in partea din spate a masinii,dupa turatia de 2000 vibratiile dispar complet.
Schimbat uleiuri,verificate cruci,schimbat suport cutie transfer cu una HD,verificat suporti motor,tampoane caroserie.
A schimbat cuneva cardanul spate cu unul reglabil pe lungine?masina este cu chit de inaltate IRON MAN +7.
Ambreajul inca nu a inceput sa patineze dar tine foarte sus,semn ca e pe terminare,posibil si o volanta dimineata la rece sa zic ca se aude un pic.
Sfaturi,pareri,sugestii,deja acesta problema imi da batai de cap!!!
Posibila problema din softul masinii,sa nu aiba o corelatie intre carburant si aer!!!!!! mentionez dupa 2000 rotatii totul este perfect!sub 2000 rotatii trepidatiile sunt exagerat de deranjante.....
  • Suzuki Jimny 1.5dci

Offline remarque

« Răspuns #18 : 08.Dec.2020, 11:55:21 a.m. »
După cum ziceam aici:
„la 4x4 troncănit mai apare la subturare și accelerare bruscă de la diferențialul spate (rulmentul de la cutia de transfer), se poate schimba și în regie proprie dar trebuie dotare și experiență peste medie, vezi:

Mai demult la Hyundai/Kia asta era o problemă comună.”

Ar trebui verificat lanțul de transmisie:
- cardan,
- cruce cardanică,
- cutia de transfer (rulmentul cutiei de transfer) - ce face legătura dintre cardan și diferențial - dacă Jimny are așa ceva,
- diferențial.

Uneori service-urile specializate pe cutii de viteze se mai ocupă și de așa ceva. Vezi dacă găsești un astfel de service prin apropiere, eu am găsit unul ce mi s-a părut ok în Cluj, dar specializat pe cutii automate.
Oricum problema mai poate veni din cutia de viteze, de exemplu de la rulmentul principal.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline ioan.hurdubae

• Newbie
  • *
    • vaslui
« Răspuns #19 : 09.Dec.2022, 07:57:07 a.m. »
Salutare, știu ca e un subiect vechi, dar poate s-a mai întâlnit cineva cu problema asta și i-a dat de cap. Sunt proaspăt deținător a unu Jimny 1.5 dCi an 2007.

Problema:  doar in treapta a doua între 1500 -1800 turații vibrează mașina puternic, undeva in partea dreapta spate; țin sa precizez ca vibrațiile sunt atât de puternice încât aud geamul dreapta spate cum vibrează. După ce am citit in mai multe locuri care ar putea fi cauzele am observat ca mai mulți posesori au reușit sa scape de vibrații după înlocuirea ambreiajului cu unul original. Țin sa menționez ca am verificat cruci cardanice, suporți motor, transmisie etc. S-a schimbat recent uleiul și in toate cutiile/diferențiale. Vibrațiile apar indiferent de suprafața de rulare, încărcătura mașinii sau modul de rulare (2wd, 4wd).

A mai reușit cineva sa rezolve problema asta prin înlocuirea ambreiajului? Mulțumesc in avans!
Salut cum ai rezolvat problema? Aceeași problema o am și eu, doar in treapta a 2a între 1500-1800 de turații tremura daca o accelerez mai tare(daca o iau ușurel nu se simte) KIA sportage 4x4.
Am fost la reprezentanta și mi au spus că e o tripoda, dar nu a fost foarte sigur pe el.

Trimis de pe al meu CPH2371 folosind Tapatalk

• KIA sportage