Autor Subiect: Inversare roti  (Citit de 5572 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Inversare roti
« Răspuns #10 : 17.Oct.2008, 03:43:35 p.m. »
Iar daca ai un prieten cu una bucata cric peneumatic si vreo 30 min la dispozitie o poti face chiar tu inversarea!  :good:
(in cazul in care renunti la echilibare)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
« Răspuns #11 : 17.Oct.2008, 03:50:10 p.m. »
Din cate stiam la un moment dat B&S Motors facea inversarea asta de roti la revizie. Acum nu stiu daca se mai intampla asa, insa cred ca se poate cere la revizie inversarea rotilor si sunt convins ca in nici un caz nu te costa atat... E chiar posibil sa nu te coste nimic, deoarece ei oricum dau toate rotile jos cand fac revizia.
Suzuki Swift 1.3 GLX

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #12 : 17.Oct.2008, 03:57:34 p.m. »
Da nu poti sa le inversezi tu si sa te duci totusi numai pentru echilibrare? Presupun ca ar costa mai putin..  :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
« Răspuns #13 : 17.Oct.2008, 04:36:05 p.m. »
Oricum dau jos rotile pentru echilibrare... Asa ca nu vad cat ar putea sa coste sa le roteasca.
Sincer eu mai mult de 10 Ron nu as da pentru o inversare de roti. Cred ca de asta si insista cei de la vulcanizare sa faca si echilibrare, pentru ca o rotire de roti nu cred sa coste prea mult si nu prea le convine sa munceasca aproape degeaba.
Suzuki Swift 1.3 GLX

PTR

• Vizitator
« Răspuns #14 : 17.Oct.2008, 06:58:31 p.m. »
 Cand am fost si am facut revizia la B&S motors i-am spus mecanicului sa inverseze rotile fata-spate. Raspunsul a fost ca au renuntat sa mai faca aceasta miscare datorita faptului ca au fost clienti care s-au intors deoarece masina tragea in una din parti. Posibil sa fi fost partial adevarat deoarece rotile spate aveau mai mult plumb de echilibrare decat rotile fata. Oricum pana la urma le-am inversat singur.
 Ca sa iti fie mai usor sa inversezi rotile ai nevoie de 2 cricuri hidraulice pentru a ridica ambele roti de pe o parte a masinii simultan.
 Daca la viteza inainte si dupa ce ai inversat rotile nu ai vibratii in volan nu e nevoie de echilibrarea rotilor.

Offline dadu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #15 : 17.Oct.2008, 11:23:56 p.m. »
Salutare!
Inversarea rotilor se face pentru a prelungi viata anvelopelor la masinile cu repartitie inegala  a maselor ceea ce, la prima vedere, pare a fi si cazul lui SX4 (fata imi pare mai grea) dar si pentru o mai buna aderenta pe puntea fata. E nevoie de echilibrare pentru a preintampina posibilele probleme ca mai sus. Sper ca nu va muta cineva rotile de pe stanga pe dreapta si invers.:D
La un awd (oricare ar fi el) e foarte important sa ai cauciucuri in stare buna altfel... nu stii la ce sa te astepti.

Offline MrZ

« Răspuns #16 : 17.Oct.2008, 11:30:43 p.m. »
Si eu am inversat rotile cu ajutorul cricului din dotare si al unei capre. Am avut si un mic incident: pe dreapta fata am ridicat prea mult cu cricul si mi-a alunecat masina de pe el, pe fuzeta. Noroc ca nu s-a spart (fuzeta).
Daca faceti ca mine, ATENTIE la cric! Masina culiseaza f usor pe santul de la cric, dace e un pic inclinata (SX4).

@PTR  O corectie: e bine sa inversezi rotile pe diagonala astfel incat sa se schimbe si sensul lor de mers. Sigur, asta numai in cazul anvelopelor care nu sunt unidirectionale.
In cazul anv de iarna sau unidirectionale, acestea se schimba doar pe aceeasi parte.
« Ultima Modificare: 18.Oct.2008, 12:39:40 a.m. de MrZ »
Suzuki SX4 1.6l 4X4 GS 107CP