Autor Subiect: SUZUKI SX4 S-CROSS 2022  (Citit de 19489 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Obi-Wan

Re: SUZUKI SX4 S-CROSS 2022
« Răspuns #110 : 15.Oct.2022, 08:49:50 p.m. »
Sa te poarte sanatos ! Dar...
- din cauza senzorului de ploaie idiot am trecut stergatoarele pe intermitent manual (adica setezi tu din rotita cat de repede sa mearga)... si sunt incantat.

La noul S-Cross, nu exista pozitie "Manual" pe comanda stergatoarelor pe care sa functioneze reglajul de viteze de functionare singur.
Sunt 5 pozitii la maneta de comanda (v. foto atasat):
- MIST - comanda manuala pentru o singura baleiere, cu revenire pe OFF la eliberarea manetei;
- OFF - oprit;
- AUTO - functionare automata, comandata de senzorul de ploaie; Doar aici functioneaza rotita de reglaj a frecventei de stergere;
- LO - functionare la viteza constanta mica (normala); Rotita de reglaj nu functioneaza aici
- HI - functionare la viteza constanta mare; Rotita de reglaj nu functioneaza aici.
Deci, rotita de reglaj functioneaza numai pe pozitia AUTO, comandata in paralel si de senzorul de ploaie. Cand o ia razna sensorul, o iau razna si stergatoarele pe AUTO.
  • Logan MCV 1.5D Laureate 2007 / Suzuki S-Cross Spirit 1.4L Boosterjet Hybrid Allgrip 6MT 2022

Offline Romix

« Răspuns #111 : 15.Oct.2022, 11:25:34 p.m. »
Asa e si la Vitara 2019. Si merge si LO si HI, in sensul ca atunci cand ploua selectezi rotita manual la LO sau la HI. Eu las pe off si cand ploua dau pe auto. Am dat si manual pe LO sau HI sa vad cum merge.
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

Online cristidav

« Răspuns #112 : 16.Oct.2022, 11:58:33 p.m. »
Daca in manualul masinii din 2022 scrie ca are cele trei moduri ale stergatoarelor, si anule automate, semi-automate si intermitent, atunci se poate trece pe mod manual inteermitent prin cateva manevre (dar atunci adio mod auto si senzor ploaie).

https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=11375.40
Ai aici pasii. Urmariti indeaproape si cu atentie, trebuie sa iti iasa. Dar repet, trebuie sa scrie in manualul masinii ca poate fi anulat senzorul + trebuie sa faci intocmai manevrele din explicatiile mele din link.
Pentru mine, senzorul asta de kk a fost un stres. Am comutat pe intermitent manual si de atunci pun eu din rotita cat de des sau rar sa mearga intermitentul (cel mai des, la trei secunde, iar cel mai rar, la 11 secunde).
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )