Autor Subiect: Stut filetat filtru ulei  (Citit de 509 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline augustinionut

Stut filetat filtru ulei
« : 07.Mai.2023, 05:42:59 p.m. »
Am schimbat ieri uleiul Motanului si la demontarea filtrului de ulei acesta a iesit cu tot cu teava filetata. Am infiletat-o la mana cat am putut. Se pare ca nu a intrat suficient in motor (obtureaza filtrul fiind infiletata prea adanc in acesta) , deoarece intampin doua probleme, semnalate in doua topice: demarajul mai slab si incalzirea prea rapida a motorului. Probabil de la debit scazut ulei. Stie cineva cat filet trebuie sa ramana in afara motorului?
  • Baleno 1.2

Offline migabi

Re: Stut filetat filtru ulei
« Răspuns #1 : 07.Mai.2023, 10:12:45 p.m. »
Filtrul de ulei are o valva antiblocaj (bypass) care se deschide daca se infunda si uleiul o ia pe direct (nefiltrat desigur). Daca ai ramane fara ulei vei puteai observa vibratii si zgomote deosebite, nu ai mai avea intrebari sau nelamuriri.

Cel mai bine e sa te duci la un service fiindca filetul in care se infige filtrul s-ar putea sa aibe o garnitura pe care poate ai pierdut-o.
SX4 SE m16a awd 2011

The following users thanked this post: augustinionut

Offline augustinionut

« Răspuns #2 : 07.Mai.2023, 10:14:37 p.m. »
O lamuresc maine. Aia e supapa antireturn, nu bypass.
  • Baleno 1.2

Offline augustinionut

« Răspuns #3 : 08.Mai.2023, 06:59:37 p.m. »
Nu cred ca exista garnitura de care vorbesti. Multumesc oricum, am vazut pe net care e treaba cu bypasul si antiintoarcerea. Uleiul e deja negru in motor.
  • Baleno 1.2

Offline Myhay

« Răspuns #4 : 09.Mai.2023, 08:59:43 a.m. »
N am studiat amanuntit chestia asta dar mi s a intamplat si mie. Nu mai stiu daca eram cu Vitara sau cu Baleno la revizie. Cand mecanicul a desfiletat filtrul de ulei a iesit cu tot cu acel filet. Eu facusem ochii mari crezand ca ala este fix acolo sudat de baie dar el a ras si la pus imediat la loc. Cum a facut o n am bagat prea bine de seama a impins pur si simplu sau a infiletat. A zis ca se mai intampla sa iasa si ala nu e problema e ceva la ordinea zilei.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline augustinionut

« Răspuns #5 : 09.Mai.2023, 09:07:02 a.m. »
Problema nu era ca a iesit, problema era daca l-am înfiletat suficient inapoi.
  • Baleno 1.2

Offline Myhay

« Răspuns #6 : 09.Mai.2023, 09:09:46 a.m. »
Pai mecanicul la bagat la mana….deci… infileteaza mai cu zvac pana nu mai merge si aia e. Cand nu mai merge inseamna ca ala e capatul de cursa.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic