Autor Subiect: Aer conditionat  (Citit de 1355 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline croco

Aer conditionat
« : 28.Aug.2018, 10:50:49 p.m. »
Pentru posesorii de Baleno si Vitara ce au cel putin o iarna la activ cu masinutele, lamuriti-ma va rog ca din manualul masinii nu ma prind:
Daca selectez o temperatura la 25-26 grade in conditiile in care afara e mai frig de atat este necesar sa pornesc si aerul conditionat sau e suficienta stabilirea temperaturii din butonul dedicat si pornirea ventilatiei?
La dezaburire geamuri m-am lamurit ca e obligatorie pornirea aerului indiferent de temperatura de afara dar nu mi-e clar doar pentru incalzirea habitaclului este la fel de necesar.
La cel de acasa am si optiune de incalzire dar nu stiu daca e aplicabila sau necesara celui de la masina cu clima automata  :)
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX
 

Offline berila_mz

Re: Aer conditionat
« Răspuns #1 : 28.Aug.2018, 10:53:34 p.m. »
Doar pentru incalzire e suficient fara AC, daca in masina exista aer umed, acesta v-a forma condens pe geamuri si o sa ai nevoie si de AC.

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

  • Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit
 

Offline croco

Re: Aer conditionat
« Răspuns #2 : 28.Aug.2018, 11:05:47 p.m. »
Aplic la inceputul sezonului rece.
Nu ma jenam sa pornesc AC si iarna dar nu stiam efectul frigului de afara asupra functionarii lui.
Multumesc,  :)
  • Suzuki Vitara 1.6 Spirit Allgrip / Suzuki Baleno 1.2 GLX
 

Offline Myhay

Re: Aer conditionat
« Răspuns #3 : 28.Aug.2018, 11:23:13 p.m. »
Fiind AC automat  se incadreaza si aeroterma la capitolul asta. Deci , pornind doar ventilatia , fara AC , pe temperatura X o sa ai constant acea temperatura in masina. La inceput baga cald ca sa ajunga la valoarea selectata de tine iar cand ajunge o sa bage ori calai ori mai rece o perioada pt a stabiliza si mentine temperatura la valoarea X selectata iar dupa aceea iar o sa bage mai cald si tot asa. Daca o sa pui mana din cand in cand in dreptul unei guri de ventilatie o sa simti treaba asta , sa nu te sperii ca ai probleme cu termostatul sau ca nu mai baga cald.

Eu personal nu prea vad rostul AC iarna , consum in plus degeaba si face acelasi lucru ca si aeroterma. Vara se schimba treaba pt ca aeroterma baga aer direct de afara deci cald nu il raceste. Totusi este indicat macar la 2-3 saptamani pe timp de iarna sa fie folosit AC pentru a si face putin circuitul acel freon.

Ca efect , daca ati observat at cand functioneaza AC , ventilatorul ( GMV ul) de la motor/ radiator functioneaza incontinuu. Asta inseamna o racire in plus. Coroborata cu temperatura scazuta de afara.... rezulta o racire mai puternica. Si iarna nu stiu cat de necesara este.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic
 
The following users thanked this post: croco

Offline MBL

Re: Aer conditionat
« Răspuns #4 : 29.Aug.2018, 09:00:13 a.m. »
Pentru ca răcirea să nu fie "mai puternică", există termostatul. Motorul rămâne la temperatura optimă de funcționare. Radiatorul pentru habitaclu nu este afectat de răcirea suplimentară.
  • Vitara Passion 1.6VVT AllGrip MT