Autor Subiect: Scurgeri lichide sub masina  (Citit de 892 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Scurgeri lichide sub masina
« : 27.Iun.2020, 09:11:46 p.m. »
Astazi, dupa ce am mesterit toata ziua la masina, cand am facut inspectia finala pe sub masina am avut neplacuta surpriza sa gasesc ulei pe scutul diferentialului fata Scutul are un orificiu care da spre diferential (dar nu e in dreptul busonului diferentialului); am bagat degetul pe acolo si diferentialul e uleios. Si pare destul de multicel; nu am vazut insa picaturi pe jos. Cred ca e ulei de transmisie; nu pare sa vina de mai sus.
Ma intreb ce s-a intamplat. Cand au montat scutul pe diferential nu au vazut ? Sau poate aparea doar daca cuplez 4H/L-ul (am facut-o de cateva ori pana acum si am mers foarte putin asa) ?
Maine aveam programata inaugurarea pe Varful lui Roman, dar mai pot merge in conditiile astea ? Sau e problema doar daca cuplez 4H/L-ul ?

Offline smiley

Re: Scurgeri lichide sub masina
« Răspuns #1 : 27.Iun.2020, 09:49:55 p.m. »
Cu diferentialul cuplat sau decuplat angrenajele din interior tot or sa fie puse in miscare de roti deci dupa mine nu ar fi mare diferenta.
Sa poti circula linistit probabil ar trebui sa incerci sa completezi cu ulei sa fie mereu la nivel dar cine stie baietii de la garantie ce-or sa zica daca faci tu aceasta operatiune.
Teoretic daca mergi cu el asa si apare uzura exagerata din cauza lipsei de ulei(asta daca ar fi curs tot), la service ar trebui sa inlocuiasca cu totul diferentialul pe garantie.
Oricum, putin ghinion cu problema asta dar e bine ca ai sesizat acum si nu cand diferentialul se apuca de urlat.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2 : 27.Iun.2020, 10:05:51 p.m. »
Dacă rețin bine, din ce am văzut pe net, la montarea scuturilor originale se scoate mai întâi uleiul și se desurubeaza apoi șuruburile diferentialului. Scutul se prinde în acele șuruburi și apoi se pune ulei nou. E posibil ca la reumplere să fi ajuns ulei în scut, a dat pe dinafară. Șterge cât poți de bine uleiul din scut și urmărește dacă mai apare.

Offline f.cristi

« Răspuns #3 : 27.Iun.2020, 10:13:31 p.m. »
cine stie baietii de la garantie ce-or sa zica daca faci tu aceasta operatiune.
Dar nici nu se pune problema sa completez eu cu ulei. Masina e in garantie; de-abia ieri am luat-o.

Dacă rețin bine, din ce am văzut pe net, la montarea scuturilor originale se scoate mai întâi uleiul și se desurubeaza apoi șuruburile diferentialului. Scutul se prinde în acele șuruburi și apoi se pune ulei nou. E posibil ca la reumplere să fi ajuns ulei în scut, a dat pe dinafară. Șterge cât poți de bine uleiul din scut și urmărește dacă mai apare.
Nu prea am acces in scut (nu pe exterior) ca sa sterg; e prea stramt. Pot sterge doar exteriorul scutului.

PS: pt. ca nu am primit manualul va intreb: cand trec din 2H in 4H se aud 2 clanc-uri puternice, legate. Invers, din 4H in 2H se aud aceleasi clanc-uri, dar mai diminuate. E normal ?
Imi poate da cineva un link pt. un manual ?

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #4 : 27.Iun.2020, 10:40:16 p.m. »
Pentru un manual scanat, în engleză, intră pe site-ul Suzuki din UK aici și pune VIN-ul mașinuței tale.

Zgomotele de care zici sunt firești, deci aici nu ai nicio grijă.  :good:
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline ulise

« Răspuns #5 : 28.Iun.2020, 09:15:51 a.m. »
Salut.
Pulverizează pe zona spray de curățat frâne. Bănuiesc ca ai acces pentru aceasta operațiune.
Apoi urmărește dacă mai aoare ulei.
După cum povestești, chiar dacă ar curge e pierdere foarte mica, Asa ca eu as sugera sa pleci
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.