Autor Subiect: inaltare suzuki jimny  (Citit de 19148 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristiSZK

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: inaltare suzuki jimny
« Răspuns #10 : 19.Mai.2013, 09:43:58 p.m. »
Scuze dar, m-am razgandit, nu e clar deloc.
Nu ma pricep, dar singurul mod in cae poti ridica sasiul e sa pui roti cu diametru mai mare si astfel castigi 1/2 din diferenta de diametru.
Faptul ca pun distantiere sau schimb arcurile /amortizoarele nu inseamna ca sasiul in sine se inalta.
Poate puteti clarifica.
Multumesc

Offline VAXXi

« Răspuns #11 : 19.Mai.2013, 10:58:38 p.m. »
Sasiul e separat de caroserie la masina asta, caroseria e pur si simplu o cutie de tabla care sta sprijinita in 8 puncte pe sasiu.

Puntea e separata de sasiu, fiind fixa; se conecteaza la sasiu prin amortizoare si arcuri. Daca pui arcuri si amortizoare mai lungi, ridici sasiul dar puntea ramane pe loc (deci ai aceeasi garda la sol, in principiu). Puntea se ridica (evident) doar cu cauciucuri mai mari.

Daca faci body lift, inalti caroseria fata de sasiu; sasiul si puntile raman la locul lor.

Daca faci suspension lift, inalti sasiul (si implicit caroseria, ca sunt unite), dar puntile raman la locul lor.

In rezumat:

- body lift = inalti caroseria, sasiul si puntile raman la locul lor
- suspension list = inalti caroseria + sasiul, puntile raman la locul lor
- roti mai mari = totul se inalta.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline cristiSZK

• Newbie
  • *
« Răspuns #12 : 22.Mai.2013, 09:36:43 p.m. »
Multumesc.
Din experienta dvs un body lift ar fi suficient pt montare roti 215/75R15 sau e nevoie de un suspension lift? Presupun ca suspension liftul e mult mai scump. Ce avantaje are suspension lift-ul fata de body lift?

Offline VAXXi

« Răspuns #13 : 22.Mai.2013, 11:59:17 p.m. »
Daca e post-2007, trebuie decupat un pic la bara fata. Daca nu, in principiu nu - depinde si de profilul anvelopei.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline unde

« Răspuns #14 : 04.Iun.2013, 01:20:47 p.m. »
Din experienta dvs un body lift ar fi suficient pt montare roti 215/75R15 sau e nevoie de un suspension lift? Presupun ca suspension liftul e mult mai scump. Ce avantaje are suspension lift-ul fata de body lift?

Ordinea corecta e intii suspension lift si apoi body-lift. Ai intuit bine, suspension lift-ul e/poate fi mai costisitor, insa body-lift-ul e o operatie mai radicala si caroseria de Suzuki s-ar putea sa nu se comparte bine in timp. Ia lucrurile in ordinea asta si nu incerca sa re-inventezi roata.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline cristiSZK

• Newbie
  • *
« Răspuns #15 : 04.Iun.2013, 08:36:38 p.m. »
Va multumesc,
Pt 2 inch suspension lift recomandati sa schimb arcurile si amortizoarele sau sa folosesc piesele stock cu distantiere?
Problema mea e ca am rotile cumparate si trebuie sa inalt masina.

Offline tdd70

• Full Member
  • Mesaje postate: 217
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #16 : 09.Iun.2013, 12:58:50 p.m. »
Varianta 1: Ideal e sa montezi arcuri si amortizoare mai lungi cu 2" fiecare, te duce cam la (minim) 300 lire fara montaj
Varianta 2: Poti monta distantiere pentru arcuri dar e bine ca amortizorul sa fie mai lung cu 2". Asa am sa fac eu, am gasit pe cineva la Tg, Mures care are asa ceva. Daca vrei detalii pentru varianta asta, scrie-mi pe PM. Asta costa cam 1000 ron cu montaj inclus.
Varianta 3: Montezi distantiere atat pentru arcuri cat si pentru amortizoare. Asta costa functie de cine iti face distantierele sau de unde le cumperi. E cineva aici pe forum care si le-a confectionat singur, si l-a costat putin. Eu nu am cum sa lucrez la masina in fata blocului ca as fi facut la fel. Prefer sa cumpar si le montez la un service.

Bafta! Cand reusesti sa faci lucrarea scrie si aici sa vedem ce si cum. ;)
Bucuresti, 43 ani, Jimny stock-2002, 1328cmc, 82CP, M13A, ABS, AC,

Offline cristiSZK

• Newbie
  • *
« Răspuns #17 : 11.Iun.2013, 09:36:56 p.m. »
Va multumesc. Am trimis PM.

Offline ionica77

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
« Răspuns #18 : 14.Iun.2013, 10:56:43 a.m. »
Pot sa iti aduc amortizoare 4 buc care sunt mai lungi decat originalele cu 4 cm la 500 lei,noi in cutie,si mai iti trebuie 4 bucsi la arcuri care sunt 350lei.
Suzuki Jimny 1998.off road.
Suzuki Jimny 1998-2014 dezmembrari

Offline bogdan_bc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #19 : 09.Nov.2013, 06:52:16 p.m. »
util si interesant ce se discuta aici. Pana l urma ati mai definitivat cu inaltarea ? ce solutii ati adoptat ?