Salutare
Sunt nou pe forum, special mi-am facut cont pentru a putea auzi parerea proprietarilor de Swift. Sunt intr-o mare dilema la ora actuala, vreau sa-mi cumpar o masina prin programul Rabla. M-am saturat de bagat bani in masina veche si am decis ca e momentul pentru o masina noua. Printre cautarile mele am gasit si acest model de la Suzuki si anume Swift (suna asa a "taietura de sabie katana"
)
Recunosc ca nu i-am acordat foarte mare atentie pana acum. Am vazut un model la o oferta destul de buna la un dealer auto din Bucuresti. Pretul e de 9100Euro.
Modelul e Swift 1.2l GA. Ce ma intereseaza foarte mult in special la dinamica masinii (de echipare nu ma pot plange, pare ca are tot ce trebuie, are probabil cea mai decenta echipare pana in 10.000 euro)
1. Cum se comporta motorul la drumuri in afara localitatilor? In special la depasiri pe distante scurte. Sa zicem ca ai aproximativ 90km/h si vrei sa efectuezi o depasire. As vrea sa stiu cum se comporta motorul in astfel de situatii, cat de mult trebuie turat (nu este un lucru rau, imi plac turatiile
pentru a obtine cuplul maxim in situatia respectiva?
2. Cum se aseaza pe sosea masina? O simti ca e "lipita" de asfalt chiar si la un condus un pic mai sportiv?
3. Cat consuma atunci cand mergi absolut decent, fara turatii nesimtite sau viteze exacerbate? Spre exemplu la un drum lung daca mentii o viteza de 100-110km/h care ar fi consumul?
4. Cat costa consumabilele? Cat costa distributia? Dar asigurarea?
5. Cat de usor se gasesc piese de schimb si care e pretul lor in medie fara de alte masini mai populare? (gen VW Golf, Dacia, Opel Astra)
Ce probleme ati intalnit pana acum? Electrice, mecanice, de orice natura.
As vrea sa impartasiti experientele voastre cu aceasta masina, precum si sfaturi de cumparare, care motor ar fi mai bun (nu fac mai mult de 10k/an)?
Va multumesc foarte mult pentru pareri. Apreciez.
O zi buna