Autor Subiect: Probleme radiator  (Citit de 5591 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rdr11

Re: Probleme radiator
« Răspuns #30 : 23.Sep.2021, 07:37:09 p.m. »
Update. Totul functioneaza cum trebuie. Am facut o tura mai turat cu masina doar cu apa demineralizata si temperatura statea intre 84 si 86C chiar si pe loc la relanti. Termostatul deschide , imi baga caldura in habitaclu deci povestea are un final fericit si destul de ieftin ca n-am trecut pe la mecanici. De obicei la ce ma pricep , fac eu , la ce nu , merg la mecanic.

Asa arata apa dupa ce am dat tot radiatoru si furtunurile jos si am spalat sistemu.

Maine am sa bag antigel , ce-mi recomandati in suzuki-u meu din 2000 ? Din cate m-am documentat eu de pe net , parerile sunt impartite, unii zic sa bagi albastru , altii verde, altii roz, rosu.
  • suzuki ignis 2000 1.3 16v

Offline ntire2000

« Răspuns #31 : 23.Sep.2021, 08:21:41 p.m. »
La ce mizerie a fost în circuitul ala cred ca e suficient sa bagi doar antigel.
Banuiesc ca tu ai luat masina la mâna a doua iar vechiul proprietar a bagat apa de la fântâna/robinet în sistem, de acolo si rugina/mizeria excesiva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #32 : 23.Sep.2021, 08:44:29 p.m. »
In Ignis 2008 am antigel roz.

Offline rdr11

« Răspuns #33 : 23.Sep.2021, 09:13:31 p.m. »
La ce mizerie a fost în circuitul ala cred ca e suficient sa bagi doar antigel.
Banuiesc ca tu ai luat masina la mâna a doua iar vechiul proprietar a bagat apa de la fântâna/robinet în sistem, de acolo si rugina/mizeria excesiva.

Vechiul proprietar a fost o femeie care mi-a zis ca a facut doar oras cu masina , cand am cumparat-o si i-am schimbat uleiul , a fost negru inchis, nu vedeai nimic prin el, zici ca era funingine... dar noroc ca motorul e ok , nu arde si nu scapa ulei, acum in septembrie ii fac al 3-a schimb de ulei de cand o am , adica de 3 ani am masina.

In Ignis 2008 am antigel roz.

Cel mai probabil roz sau rosu am sa bag si eu si il schimb la 3 ani cum scrie in cartea tehnica.

Offline ntire2000

« Răspuns #34 : 23.Sep.2021, 09:55:03 p.m. »
Pai doamna aia poate mergea doar la piata cu ea.  :-))
Mai cunosc cazuri de doamne din astea fara griji, în afara de benzina si lichid de parbriz nu baga nimic în masina.
In cazul masinii tale probabil ca si reviziile au fost sarite sau întârziate de câteva ori.
Cel mai sigur e ca ai luat-o cu lichidul de racire pus din fabrica.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #35 : 23.Sep.2021, 10:16:13 p.m. »
Sa nu fie si cu acelasi lichid de frana si bujii...

Offline rdr11

« Răspuns #36 : 24.Sep.2021, 08:40:12 a.m. »
Lichidu de frana si bujiile le-am schimbat cand am cumparat masina. E ok.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #37 : 24.Sep.2021, 09:10:27 a.m. »
Te sfatuiesc sa tii o evidenta in care sa treci km si data schimburilor de consumabile, merita. Asa procedez atat la masinile, cat si la motocicletele familiei. :)