Autor Subiect: Uzura amortizoare portbagaj  (Citit de 4908 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sunset

Re: Uzura amortizoare portbagaj
« Răspuns #20 : 16.Mai.2021, 01:41:01 a.m. »
   Dupa o experienta dezamagitoare cu amortizoare "Johns" achizitionate de pe Autodoc24 (ce-i drept la un pret modic) care au reusit sa-si faca treaba mai putin de doua luni, am ajuns si eu la concluzia mai multor colegi de pe forum care remarcau ca la forta de 405N acestea sunt cu siguranta usor subdimensionate. Originalele "Stabilus" au rezistat putin peste doi ani. Indata ce apare putina uzura si nu mai sunt in parametri optimi, nu mai fac fata greutatii. Eu am descoperit intamplator un model compatibil ca dimensiuni, dar cu forta de ejectare mult mai mare (590N);  am cumparat doar o bucata si l-am "imperecheat" cu unul vechi (original) dar functional (desi stiam ca  teoretic nu-i prea ortodox sa folosesti echilibroare diferite ca forta).
A iesit nesperat de bine si sunt extrem de satisfacut de rezultat. Nici in prima zi nu se ridica asa fain portbagajul.  >:D<
Este vorba de amortizorul pentru hayon de la Nissan Primera Break (WP12) // OEM 90452-AV700 — NISSAN. Eu am gasit in Bucuresti la Autoeco - METZGER 2110261 (61 lei) cu ridicare direct din magazin.
M-am gandit sa sugerez acest workaround, poate va fi folositor si altora.
  • Suzuki SX4 S-Cross-2017-Passion 1.4 2WD 6MT

The following users thanked this post: Laurentiu, ntire2000, Marci, cristidav, teutzue

Offline cristidav

Re: Uzura amortizoare portbagaj
« Răspuns #21 : 16.Mai.2021, 09:15:14 a.m. »
Multumim ! Excelent pontul !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )