Autor Subiect: Anvelope new Jimny  (Citit de 6176 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cristi (XTI)

Re: Anvelope new Jimny
« Răspuns #60 : 07.Oct.2021, 11:14:17 a.m. »
Exact aceea este dimensiunea pe care o am eu (și alți mulți posesori de New Jimny pe care îi cunosc).

Sunt super ok pe jantele mașinii, nu am avut și nici nu am auzit de vreo problemă pe tema asta.
Deși diametrul crește puțin (asta ajută la garda la sol  ;) ), tahometrul încă arată o diferență între viteza din bord și cea reală.

Despre omologare - nu mi-am bătut capul și, ca orice astfel de demers în România, este teribil de time (and some money) consuming. Raportul între ce câștig și ce consum pentru acest lucru nu este avantajos, așa că nu mă bag la așa ceva.  :fluier:
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline filux

« Răspuns #61 : 15.Oct.2021, 09:55:25 a.m. »
Salut,

Am luat pana la urma BFG. Se potrivesc :)
Am observat ca s-a schimbat putin comportamentul masinii, se simte mai 'inchegata' suspenia. Sunt foarte multumit.
  • Jimny

Offline bogdanpiatra

« Răspuns #62 : 15.Oct.2021, 10:03:48 a.m. »
Despre omologare - nu mi-am bătut capul și, ca orice astfel de demers în România, este teribil de time (and some money) consuming. Raportul între ce câștig și ce consum pentru acest lucru nu este avantajos, așa că nu mă bag la așa ceva.  :fluier:
E ok, doar sa stii ca in caz de accident, atat RCA cat si CASCO iti pot fi refuzate.
Sunt inspectori de daune care in caz de accident, prima poza o fac la anvelope. MA refer la accidente mai grave, nu o bara lovita in parcare.
Asa ca mai bine v ati bate capul cu omologarea, daca se poate.
  • nici una inca

Offline filux

« Răspuns #63 : 15.Oct.2021, 10:06:07 a.m. »
Eu inca nu am primit cartea de identitate a vehiculului.
Dupa ce o primesc, o sa fac o programare la RAR si o sa omologhez si dimensiunea aceasta.
  • Jimny

Offline enicky

« Răspuns #64 : 15.Oct.2021, 11:37:22 p.m. »
   Daca e mai mult de o bara lovita in parcare, atunci s-ar putea ca marimea gumelor sa nu mai aiba nicio relevanta.
Eu in treizeci de ani de condus n-am gasit constatator pe care sa-l intereseze cauciucurile.
Ceva foto ne arati?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline filux

« Răspuns #65 : 05.Nov.2021, 01:01:06 p.m. »
Din pacate, cauciucurile nu pot fi trecute in CIV.
Ar fi doar optiunea omologarii artizanale. Dar costurile sunt prea mari si nu ar fi o optiune pt mine.

Am facut programare, am mers si asta a fost concluzia.

Am sunat si la Suzuki Romania unde am primit acelasi raspuns.

Legat de repercusiuni, mi-au fost confirmate cele spuse mai sus si anume problema despagubirilor in caz de accident (atat casco cat si rca) si controalele rutiere ale RAR (care mi-ar confisca talonul si nr. de inmatriculare).

Asadar, o sa le scot la vanzare si o sa iau inca un set de cauciucuri AT pe dimensiunea omologata (altele decat BFG).

Scumpa experienta asta :)
  • Jimny

Offline ntire2000

« Răspuns #66 : 05.Nov.2021, 08:54:50 p.m. »
Mda....apreciez simtul corectitudinii de care dai dovada.
Aproape jumatate din masinile care circula pe drumuri sunt neconforme (adica niste rable nesigure) dar tu vrei sa fi corect.
La cât ai bagat în gumele alea eu zic sa te mai gândesti....
In definitiv, care e riscul sa te opreasca RAR sa-ti verifice talonul si dimensiunile gumelor de pe masina ta cea noua care nu scoate fum si nu scârtâie la fiecare frâna?

PS: nu te îndemn sa încalci legea (ca imediat apar doi-trei sfinti de pe forumul asta si ma critica), dar uita-te un pic în jurul tau si prinde (si tu) putin curaj.....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline filux

« Răspuns #67 : 05.Nov.2021, 11:21:46 p.m. »
Stiu, asta m-a indignat si pe mine, ca am vrut sa fiu corect si nu e voie.
Si eu m-am intrebat cum pot sa circule atatea rable pe drumuri.

Legat de riscuri si probabilitati, nu vreau sa le evaluez :)
Masina are si casco, la o adica vreau sa pot sa beneficiez de el ( am intalnit niste idioti de inspectori de daune in trecut… ).

Prin postul meu, doar am vrut sa fac cunoscut procesul birocratic.
Decizia mea de a renunta la ele oricum e luata si am comandat alte cauciucuri.

• Jimny

The following users thanked this post: toma

Offline teutzue

« Răspuns #68 : 06.Nov.2021, 04:07:10 p.m. »
Ar mai fi varianta sa te uiti in WVTA (https://ec.europa.eu/growth/sectors/automotive-industry/technical-harmonisation/technical-harmonisation-eu_en) la jimny si sa vezi ce dimensiuni sunt trecute acolo. De multe ori nu se trec toate dimensiunile date de producator in carte.

Un prieten recent a trecut noi dimensiuni de jante si anvelope (la o toyota) in carte folosind acest document. Legal, facut la RAR.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: saureign