Autor Subiect: Sfat achizitie SGV2 2.0 benzina  (Citit de 2232 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AndreiTudor

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
Sfat achizitie SGV2 2.0 benzina
« : 03.Ian.2021, 01:50:16 a.m. »
Salutare si bine v-am gasit,

In urmatoarea perioada urmaresc achizitionarea unui GV dupa 2005  in 5 portiere, pentru drumetii in natura, overlanding etc etc.
Dupa ceva informatii citite, am totusi cateva intrebari la care mi-ar placea sa-mi raspundeti, daca se poate.

La ce sa fiu atent inaintea de cumpararea unei masini? Care sunt problemele des intalnite? Unde ar trebuii sa fiu atent la rugina?
Motorul de 2.0 este unul fiabil? Ce ar trebuii sa verific la acesta?
Cutie manuala sau automata? ( nu stiu cat de fiabila este cea automata )

Dupa achizitionare, o asteapta schimbul de uleiuri si filtre, o inaltare cu celebrul kit dev5 cm ( daca imi puteti spune cum se comporta on-road si offroad ) si niste anvelope AT 235/70 R 16 ( nu stiu daca incape alta dimensiune mai mare fara a atinge, poate ma puteti lamurii voi )

Locuiesc in Craiova, iar comunitatea Suzuki este una restransa, majoritatea operatiunilor le voi face in garaj impreuna cu amicul meu posesor de Vitara.

PS: evit sa ma uit la diesel pentru ca am vazut ca se tot plange lumea. Asa pacatoase sa fie? ( de exemplu nu stiu daca ma poate ajuta cineva in zona mea cu anularea DPF-ului fizic si soft - e doar un exemplu de operatiune mai complexa )

Momentan sunt posesor de Vectra C 1.9 CDTI 150cp la baza, cu multi bani bagati in mecanica pentru a evita aparitia problemelor.

Multumesc anticipat!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline ulise

Re: Sfat achizitie SGV2 2.0 benzina
« Răspuns #1 : 22.Dec.2022, 03:56:49 p.m. »
Salut.
Motorul 2.0 este bun. Cele diesel, de evitat, chiar daca se anuleaza DPF.
SGV2 cu 2.0 este mai rara in Romania, dar sper sa gasesti mecanic bun.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline enicky

« Răspuns #2 : 22.Dec.2022, 05:01:23 p.m. »
....dar sper sa gasesti mecanic bun.
   O fi gasit de acum doi ani si pana acum ! :)(idem si in celalalt topic)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ulise

« Răspuns #3 : 22.Dec.2022, 05:31:31 p.m. »
Seara buna.
Sunt conștient de asta.
Dar poate folosi și altcuiva răspunsul, la momentul acela.  :)
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline Hoinar

« Răspuns #4 : 22.Dec.2022, 10:55:49 p.m. »
Ca posesor de GV2 2.0 benzina pot sa spun ca pana acum sunt incantat de ea. Asta daca motorul este in mintile lui, sufera din pacate de proasta intretinere si incepe sa pape ulei.
Daca gasesti unul sa nu aibe GPL, foarte bine, daca vrei sa ii pui tu, nu te zgarci si pune un sistem care citeste harta de pe CAN. Motoarele de 2L nu sunt prea prietenoase cu GPL-ul si au tendinta de a arde semeringurile de suspapa si papa ulei.
Vezi ca consuma, daca iti inchipui ca este o masina economica, uita :)
Este 4x4 permanent cu 2L aspirat, care prinde viata de la 3000 rmp ... in sus ... mai jos de turatia asta uita, nu ii place si nu ii face bine deloc ...depuneri imense de calamina, blocaje, papa ulei :))
Deci printre randuri ai inteles ca papa ulei ...  :-)) cat de mult ... acum depinde de ulei si de fostul proprietar ... ai grija mare ... stiu pe cineva care a luat un 2L benzinar si care era infopat cu silicon ca avea motorul praf ... fostul proprietar la asta care o am acum. Da, am alt motor pe ea ...
Este o masina barbateasca, fata de cele noi de acum, adica simt in mana volanul, masina, transmisia, e altceva, masina este foarte bine legata si in teren se descurca bine, daca inveti sa o stapanesti corect.

Despre motoarele diesel, ce sa zic ... trebuiue evitate. Acele motoare la baza sunt motoare de turisme ... cat stai pe sosea cu ele, hai treaca mearga, dar cand le scoti in teren si le-ai pus la munca gre ... s-a terminat repede cu distratia ... acest repede este determinat de nivelul de intretinere de la proprietarii care au avut masina si intretinerea ta.
Masina are rugina, cam toate au, in special in zona aripilor spate, clar cutie manuala, sa simti masina bine.
Dupa achizitionare schimbi toate zemurile, TOATE!, apoi incepi sa te uiti la ambreiaj ... apoi la articulatii, frane, etc .... suspensia este ultima ma problema, Vezi ca piesele recomandate sunt cele de origina, daca vrei sa se potriveasca si sa tina. ..... asa ca tine-te bine la scoruri :)
Pui scuturi, incepi cu cel motor si te dai cu ea, sa o inveti, apoi pui resul si te dai cu ea, cand ai terminat sa o pui la punct mecanic si o cunosti ... apoi vine suspensia.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: NicNic

Offline Hoinar

« Răspuns #5 : 23.Dec.2022, 08:16:04 a.m. »
Damn autocorect ... mi-a facut postul varza  :-))
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!