Autor Subiect: Cum schimbi filtrul de aer habitaclu(sau filtrul de polen)  (Citit de 1045 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Am constata de cand a inceput frigul ca parbrizul nu se dezaburea din prima pe coltul jos din partea soferului. Studiind problema si verificand in caietul de service al masinii, am ajuns la cocluzia ca filtrul de aer habitaclu, nu a fost schimbat niciodata in cei 146.771 km ce ii are masina. Chiar am constatat dupa demontarea lui, ca e filtrul original din fabrica...  :-/
Am comandat un filtru de schimb, a fost imensa suma de 32 de lei si l-am inlocuit.
Am facut cateva poze si un mic tutorial pentru cei ce doresc sa-si schimbe ei cu mana lor acest filtru. El este pozitionat sub bord la picioarele pasagerului, in carcasa ventilatorului.
In poza 1 se vede ca trebuie inlaturata acea bagheta neagra de plastic.
In poza 2 se vede cantul filtrului de aer(cel alb), iar el se scoate tragand cu simt, de urechiusa lui.
In poza 3 se vede ca filtrul este compus din 2 parti ce trebuiesc indoite la 90 de grade, pentru a putea iesi complet din carcasa.
In poza 4 este filtrul nou ce l-am introdus in locul celui vechi.
In poza 5 se vede acea bagheta de inchidere agatata la locul ei.

Scuze de calitatea pozelor, sper sa fie de folos. :)

The following users thanked this post: Vecchio

Christian 1

• Vizitator
Re: Cum schimbi filtrul de aer habitaclu(sau filtrul de polen)
« Răspuns #1 : 12.Ian.2021, 01:45:07 p.m. »
Am gasit pe Youtube si filmul de mai jos, caci e mult mai explicit, DOAR ca dimensiunile filtrului date in film sunt GRESITE(mai precis are lungimea doar jumatate). Dupa cum vedeti, omul trage cu forta de filtru, jumatate ramanandu-i in carcasa... De asta am scris sa se traga cu simt. :)
Daca va uitati in postarea mea de deasupra, la poza 3 se vede clar ca filtrul e de doua ori mai lung.

The following users thanked this post: teutzue, Vecchio

Christian 1

• Vizitator
Re: Cum schimbi filtrul de aer habitaclu(sau filtrul de polen)
« Răspuns #2 : 19.Ian.2021, 11:25:46 a.m. »
Revin si cu poze, din care se vad faptul ca nu se mai abureste coltul stanga jos al parbrizului, treapta aerotermei in acel moment si cu temperatura exterioara. Pozele au fost facute azi. :)