Autor Subiect: Anvelope Nokian  (Citit de 1354 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline puiut

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 47
  • Gen: Bărbat
    • bucuresti
Anvelope Nokian
« : 11.Nov.2020, 08:53:15 p.m. »
Trebuie sa schimb anvelopele la suzuki 1.9ddis.
Ma atrag aceste Anvelope All Seasons NOKIAN Weatherproof SUV 225/70 R16 datorita clasei c la consum, b la aderenta pe ud si 69 la zgomot.
Masina va merge si pe asfalt si prin padure zona de deal.
Sunt acceptabile sau sa caut altele?
Mutumesc.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline Utilizator_Anonim

Re: Anvelope Nokian
« Răspuns #1 : 11.Nov.2020, 09:38:55 p.m. »
All season daca vrei sa iesi de pe asfalt iarna, mai bine uita
Vezi mai bine at-uri daca tot ai gv1
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline enicky

« Răspuns #2 : 11.Nov.2020, 10:33:45 p.m. »
  Experienta cu all season vara(Bridgeston A005) : foarte buna aderenta pe asfalt, zgomot redus(normal), chiar ceva mai moi decat cele de vara(deci mai confortabile), iar la iesirea dincolo de asfalt, pe uscat si iarba isi fac bine treaba si cred ca si pe noroi(moderat) dar cu 4x4, (daca ma gandesc la ultima experienta care am avut-o cu S-Cross-ul pe noroi dar cu gume de vara),  dar n-am ajuns si pe zapada pe dealuri sa le vad reactia.
  Profilul acestor Nokian este destul de agresiv, ceva similar am mai gasit si la Hankook dar nu avea A la aderenta pe ud(cum are Bridgeston), dar dimensiunea asta este mai restrictiva se pare.
  La un buget mai mare am vazut ca sunt variante mai bune(AT), dar pe asfalt sunt mai zgomotoase si consum mai mare, dar tu stii mai bine in ce conditii vei circula.
  Pe de alta parte, vrei sa impusti 3(trei) iepuri odata : ai gume de vara, ai gume de iarna si ai gume pt. off road intr-una singura.
  Daca nu le abuzezi si nu intri in locuri unde sufa este a doua varianta, atunci aceste Nokian-uri ar fi o alegere buna !
    Parerea mea..., dar cum spuneam, tu stii mai bine decat noi ce traseu ai, astfel ca parerile noastre pot fi subiective !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 11.Nov.2020, 11:38:31 p.m. »
Daca nu sunt fabricate la mama lor, uita de ele.
Alea made in Russia nu merita banii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #4 : 12.Nov.2020, 09:11:45 a.m. »
Grand vitara generatia 3, 2006, motor 1.9ddis. Deci nu e chiar masina de trasee grele.
Drumuri zilnice pe asfalt cativa km. Iesiri 1-3 saptamanale pe deal, padure avem cateva balti pierdute printre dealuri.
Cate un drum la Bucuresti (putin peste 300 km) la 1-2 luni. si imi cam place pe autostrada un 140.
La un dealer e specificat ca sunt din rusia, la alti nu scrie.
La sandero am avut genti cu cauciucuri de vara si genti cu cauciucuri de iarna, acum nu imi permit acelasi lucru. Acum dicteaza pensia.
Multumesc.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline Vecchio

« Răspuns #5 : 12.Nov.2020, 09:49:23 a.m. »
În situația dată, eu le-aș lua, deoarece știi că nu ai aceleași așteptări ca de la cele dedicate sezonului. :good:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #6 : 03.Dec.2020, 10:28:34 a.m. »
Inca caut. Am gasit:
1) BF GOODRICH URBAN TERRAIN T/A ALL SEASON 225/70/R16 103H;
combustibil clasa E, aderenta clasa C, zgomot 70DB;
2) Cooper DISCOVERER A/T3 SPORT 2 225/70/R16 103T
combustibil clasa E, aderenta clasa C, zgomot 71DB
3) NOKIAN Weatherproof SUV 225/70 R16 107XL H
combustibil clasa C, aderenta clasa B, zgomot 69DB
La Cooper pe un site era la zgomot 74DB.
Multumesc.
  • gv 2006 1.9 ddis

Offline puiut

• Newbie
  • *
    • bucuresti
« Răspuns #7 : 11.Ian.2021, 06:44:47 p.m. »
Am luat Cooper Discoverer AT3 4S. Dupa 2 saptamani pot spune ca sunt foarte moi. Cel putin pana la 110 km/h nu sunt zgomotoase (nu am avut unde sa merg mai sus). La franari bruste, balti, zloata (apa cu zapada) directia putin nesigura. Asfalt umed / uscat se comporta f. bine. Inca nu am intrat cu ele in noroi, padure.
  • gv 2006 1.9 ddis