Autor Subiect: Cauciucuri cu veleitati off road  (Citit de 25309 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shogunu65

Re: Cauciucuri cu veleitati off road
« Răspuns #60 : 11.Mar.2018, 01:52:57 p.m. »
@shogunu65: scuze ca revin cu intarziere, dar stau cam prost cu timpul si stiam ca un raspuns mai complet mi-ar lua ceva timp...

Impresii cu privire la anvelope am pus cu diferite ocazii: aici, aici, aici, aici, aici, aici si aici.

Per ansamblu ma declar multumit de achizitie...
- in iarna proaspat incheiata nu am avut probleme sa raman pe undeva cu masina (cu 4x4Lock si ESP Off am cam iesit de pe oriunde);
- pe gheata e drept ca au aderenta cam precara - o curba atacata mai agresiv in care era ceva gheata pe partea dreapta a facut SXu' sa fuga cu fundul putin intr-o parte;
- pe coclauri s-a descurcat foarte bine;
- la drum lung demarajul este cam penalizat, reprizele derulandu-se mai incet, in general cu o viteza inferioara fata de cum le faceam cu anvelopele stock;
- consumul a crescut cam cu 1-1.5L la suta (depinde de utilizare).

Salut! vine din nou vremea sa intreb de cauciucuri.... pentru ca de data asta chiar vreau sa le schimb :))

asa ca o ultima intrebare pentru cei care ati pus alte dimensiuni... cum procedati cand vine vremea de ITP? stiu ca trebuie sa fie acelasi tip de anvelopa din carte, iar in carte sunt 2 dimensiuni 205/60/16 si 195/65/15. A mers careva la ITP cu cauciucuri diferite? Merci!

Offline shpeedy

« Răspuns #61 : 11.Mar.2018, 07:45:01 p.m. »
@shogunu65: pentru iarna asta am trecut la vechile anvelope de iarna ce sunt in dimensiunea standard - le pastrez pana in Mai cand trebuie sa fac ITP-ul, dupa care trec la AT-uri.

O alternativa ar fi sa-ti faci 2 randuri de roti: iti pastrezi jantele pe 16 pe care-ti tii anvelopele standard (205/60R16) - preferabil de iarna, pentru ca acelea chiar fac diferenta - si iei niste jante pe 15 pe care sa-ti pui AT-uri 205/70R15 (gasesti suficiente modele la preturi relativ OK)...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline shogunu65

« Răspuns #62 : 10.Apr.2018, 10:53:14 a.m. »
merci! dar o sa pun all season pe rotile originale si rotile de iarna pe 15 le vand. M am plictisit sa fac schimbul si e mai comod asa. In plus castig niste spatiu pe balcon :))

Offline cristidav

« Răspuns #63 : 22.Sep.2020, 11:37:40 a.m. »
Dezamagit de Bridgestone Turanza ER300 care, dupa a 3a vara, sunt pline de crapaturi in carne si şanţuri, dar nu de batranete, ci de pietre si drumuri de munte (ceea ce Conti din fabrica mi-au prezentat abia dupa a 5a vara), m-am vazut nevoit sa arunc o privire pe oferta. Da, mai duc Bridgestone-urile vara viitoare, dar cam atat. Pentru siguranta mea pe autostrada si offroad. In oras as mai putea merge vreo 3 ani cu acele crapaturi. Dar nu-s orasean get-beget  :P

Asa ca am dat peste Tigar High Performance.
+ subsidara a Michelin (un fel de Barum a Continentalului), ar trebui sa fie peste decente ca si calitate
+ pretul unui cauciuc e de 250 lei, pe cand un Bridgestone Conti Pireli e lejer de la 400-450 in sus
+ la cat de groase sunt canelurile, cu siguranta ar ajuta in urcare pe drumuri pietruite (spun asta fiindca simt diferenta de tractiune si intre Bridgestone Turanza vara si Barum Polaris de iarna, care au doar caneluri fine)
+ pe www.tyrereviews.co.uk apar la stats cel putin la fel de bune ca Bridgestone sau Continental.

- ar faptul ca, avand caneluri groase, ma tem sa nu fie prea galagioase la drumuri de viteza, 120+ kmh, fata de Bridgestone si Conti avute pana acum pe o masina si asa galagioasa de la 120 in sus.

LE. am modificat pretul de nou al Bridgestonului.
« Ultima Modificare: 22.Sep.2020, 11:48:25 a.m. de cristidav »
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline boga81

« Răspuns #64 : 22.Sep.2020, 12:13:17 p.m. »
Tigar nu s-a calificat in finala la teste de anvelope niciodata. Nu as lua asa ceva niciodata!

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: cristidav

Offline cristidav

« Răspuns #65 : 22.Sep.2020, 12:28:34 p.m. »
Ca sa ripostez la remarca ta, am Barum Polaris de care 3 ierni am fost extrem de multumit, abia mi-a intrat ABS-ul la franari bruste :)
Nu tot ce e de renume si dublu la pret e si the best. Sau, mai bine zis, nu s-ar justifica diferenta de pret.

Dar e adevarat ca nu le-am dus mai sus de 100-110/h, pe cand vara ating adesea 120-130 (DN) sau 160+(autostrada)
« Ultima Modificare: 22.Sep.2020, 12:44:04 p.m. de cristidav »

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #66 : 22.Sep.2020, 12:38:38 p.m. »
Nu compari Barum cu Tigar(am avut pe Logan....horror). Acum am Polaris de 2 ani și sunt clar mai bune.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Go Terios!!!:)

Offline boga81

« Răspuns #67 : 23.Sep.2020, 08:02:04 p.m. »
Tigar e lowcost, Barum e middle. Nu se compara. Plus ca Polaris 2 a ajuns in finala de multe ori

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline cristidav

« Răspuns #68 : 23.Sep.2020, 08:42:02 p.m. »
Mersi de info amandurora.  >:D<