Autor Subiect: Probleme ABS?  (Citit de 4649 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Probleme ABS?
« Răspuns #10 : 10.Iul.2009, 09:37:38 a.m. »
Am patit si eu ceva dubios cu ABS-ul :-/ Ieri seara meargeam cu in jur de 50 la ora (poate un pic mai mult) cand vad ca sare un pieton sa traverseze. Era intr-adevar pe trecere, dar s-a aruncat EFECTIV cu capu' inainte, fara sa ii pese daca vin masini sau nu (!!!), parca era singur pe strada! In fine, frana brusca cand - efectiv m-am mirat de ce am auzit - un scartait prelung pe toata perioada franarii. La un moment dat chiar am luat piciorul de pe frana ca sa nu-l mai aud (pur si simplu m-a socat, nu mai facuse asa pana acum, si nu cred ca este prima frana brusca pe care o pun). Intre timp am realizat ca nu intrase nici ABS-ul absolut deloc, si nici n-am remarcat vreun martor pe bord, cum spunea mai sus @lucian107416.

(Acuma in paranteza, in urma minunatei frane, un destept a intrat in mine din spate, dar din fericire masina nu avea nimic - sau nu am reusit sa vad nimic aseara, in semi intuneric si masina cam murdara.... M-am uitat si azi dimineata si nu pare nimic in neregula, in afara de niste zgarieturi usoare. Ma gandesc ca n-are sens sa o bag in service pentru atata lucuru :D)

Revenind la ABS - am zis sa-l mai incerc putin si m-am dus intr-o zona mai libera unde sa pot pune niste frane si... soc! mergea. :inteligent: Acum, eu ce sa concluzionez de aici?...

LATER EDIT: acum am remarcat ca topicul asta e in aria Swift... dar in fine... nu cred ca difera atat de mult sistemele... sau? Deschid un alt topic la SX4 daca e cazul :D
« Ultima Modificare: 10.Iul.2009, 09:41:21 a.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline sprite

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 10.Iul.2009, 10:25:27 a.m. »
Stai linistita, nu e nimic. Nu a intrat abs-ul pentru ca rotile "n-au inghetat", adica nu s-au oprit; doar s-au invartit ceva mai incet, de aici scartaitul... 

• Hero Member
« Răspuns #12 : 10.Iul.2009, 10:33:23 a.m. »
#:-S Pfiuu, grozav. Merci @sprite!

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #13 : 10.Iul.2009, 10:36:37 a.m. »
... acum am remarcat ca topicul asta e in aria Swift... dar in fine... nu cred ca difera atat de mult sistemele... sau? Deschid un alt topic la SX4 daca e cazul :D
Sunt aceeasi platforma tehnica :)
Rotile in timpul franarii se mai blocheaza fiind ulterior eliberate de ABS - sa observa cel mai bine pe zone nisipoase. Deci e posibil sa auzi scrasnet de frana, dar eu nu stiu cat era durata franarii.
Martorul functioneaza? - ar trebui sa se aprinta cand faci contactul, in procedura de initializare.
Personal incerc sa nu depind prea mult de frane. Am pus vreo 2 bruste in ultimii 9 ani - bine, am pus mai multe, dar alea au fost doar de test.
O alta posibilitate ar fi sa fie o amintire fabricata, ceva de genul "parca a fost cam prelung scartziitul ... " si de acolo te-ai auto-convins ca a fost foarte lung. Daca totul functioneaza normal acum, nu cred ca ai de ca sa-ti faci probleme. Iar in caz ca totusi nu functioneaza ABS-ul, o modulezi din picior :) , sistemul de franare fiind functional. Eu conduc 2 masini si doar una are ABS :) , asa ca sunt obisnuit.
« Ultima Modificare: 10.Iul.2009, 10:38:33 a.m. de lucian107416 »
Swift 1.5 GS

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #14 : 10.Iul.2009, 10:42:12 a.m. »
Si eu am patit,pe mai multe masini,sa franez atat de tare incat sa scartaie rotile,dar nu suficient de tare cat sa se blocheze si sa intre abs-ul. Am observat ca tine mult si de anvelope.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

• Hero Member
« Răspuns #15 : 10.Iul.2009, 10:43:41 a.m. »
Imagineaza-ti ca nu pun frane buste in fiecare zi :P dar nah, nici prima de acest gen nu a fost, si tocmai de asta m-a mirat asa tare scartaitul care, crede-ma, a tinut pana am luat piciorul de pe frana (si am franat cativa metri). In fine, e bine de stiut ca n-a fost ceva grav sau anormal ca nu a intrat ABS-ul.

PS: fosta masina, un Matiz, nu avea ABS si l-am condus fara probleme 4 anisori juma :D

Multumesc pentru raspunsuri! :pardon:

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #16 : 10.Iul.2009, 12:05:44 p.m. »
Imagineaza-ti ca nu pun frane buste in fiecare zi
dupa nick ( "..::Khaos::.." ) as fi zis contrariul :). Ulterior am observat ca nici gender-ul ( nu din snobism am folosit termenul ) nu este cel imaginat de mine in conversatia virtuala.
Swift 1.5 GS

• Hero Member
« Răspuns #17 : 10.Iul.2009, 01:37:16 p.m. »
:D

In alta ordine de idei, te-as ruga sa-ti completezi si tu profilul cu locatia (daca vrei si varsta) si masinuta in semnatura. :good: