Am patit si eu ceva dubios cu ABS-ul
Ieri seara meargeam cu in jur de 50 la ora (poate un pic mai mult) cand vad ca sare un pieton sa traverseze. Era intr-adevar pe trecere, dar s-a aruncat EFECTIV cu capu' inainte, fara sa ii pese daca vin masini sau nu (!!!), parca era singur pe strada! In fine, frana brusca cand - efectiv m-am mirat de ce am auzit -
un scartait prelung pe toata perioada franarii. La un moment dat chiar am luat piciorul de pe frana ca sa nu-l mai aud (pur si simplu m-a socat, nu mai facuse asa pana acum, si nu cred ca este prima frana brusca pe care o pun). Intre timp am realizat ca nu intrase nici ABS-ul absolut deloc, si nici n-am remarcat vreun martor pe bord, cum spunea mai sus @lucian107416.
(Acuma in paranteza, in urma minunatei frane, un destept a intrat in mine din spate, dar din fericire masina nu avea nimic - sau nu am reusit sa vad nimic aseara, in semi intuneric si masina cam murdara.... M-am uitat si azi dimineata si nu pare nimic in neregula, in afara de niste zgarieturi usoare. Ma gandesc ca n-are sens sa o bag in service pentru atata lucuru
)
Revenind la ABS - am zis sa-l mai incerc putin si m-am dus intr-o zona mai libera unde sa pot pune niste frane si... soc! mergea.
Acum, eu ce sa concluzionez de aici?...
LATER EDIT: acum am remarcat ca topicul asta e in aria Swift... dar in fine... nu cred ca difera atat de mult sistemele... sau? Deschid un alt topic la SX4 daca e cazul